Zašto je šef ruskih obavještajaca Nikolaj Patrušev posjetio Beograd?

Dolazak prvog čovjeka ruske obavještajne službe, Nikolaja Patruševa, u Beograd govori u prilog velikoj vjerovatnoći da Rusija ima umješane prste u pokušaj organizovanja terorističkog upada u Crnu Goru sa ciljem promjene vlasti i ubistva crnogorskog premijera, Mila Đukanovića. Posljedica njegove posjete je puštanje na slobodu i protjerivanje iz Srbije ruskih državljana, vjerovatnih organizatora, čime je opstruirana istraga o njihovoj ulozi i eventualnoj povezanosti sa zvaničnom Rusijom.
Objavljeno: 28. 10. 2016 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

 piše: Slobodan JOVANOVIĆ

O tome piše beogradski Danas iz „pouzdanih izvora“ iz vlade Srbije. Nema sumnje da su te informacije tačne i da povezuju sve činjenice u jednu cjelinu o ozbiljnoj organizaciji pokušaja nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori, ubistvu premijera Crne Gore u kojem su vrlo vjerovatno učestvovale ruska služba, nacionalisti i paramilitarne snage iz Srbije i, to ne treba zaboraviti, veliki broj građana Crne Gore. Među njima nikako ne treba isključiti pojedince iz vrha pojedinih političkih stranaka u Crnoj Gori, jer bez njihovog učešća plan bi bio nedorečen.

slobo

Ko je stavljen pod prismotru: Postojanje veze sa Rusijom znalo se i prije dolaska Patruševa, preko telefona sa kojim je komunicirano sa „nekim“ u Rusiji. Teško je vjerovati da ćemo doći do informacije sa kime su to kontaktirali ruski državljani iz Srbije. Beogradski list, inače veoma proruski orjentisan, Večernje novosti, objavio je da su srpski obaveštajni i istražni organi „stavili pod prismotru“ desetak ljudi pripadnika desničarskih organizacija, nekadašnje članove paravojnih organizacija i borce koji su ratovali na strani Rusa u Donbasu. Dalje piše da su uzete njihove izjave, zaplijenjena oprema za prisluškivanje, ometanje telefonskih komunikacija, uniforme, oko 125.000 evra... Teroristi su bili opremljeni „najsofisticiranijim spravama, pomoću kojih su pratili kretanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića, ali i aparaturom koja je sprečavala pokušaje crnogorskih tajnih službi da budu otkriveni“.

O posjeti sekretara ruskog Savjeta bezbjednosti javnost je saznala sa sajta Sputnjik, ruskog propagandnog portala u Srbiji. Dan prije posjete Patruševa na sajtu je objavljena informacija da je ta posjeta ranije dogovorena, pokušavajući da se posjeti Patruševa da karakter uobičajene posjete, koja nema nikakve veze sa aktuelnim događanjima i hapšenjem ruskih državljana u Srbiji. Niko sa elementarnom analitičkom sposobnošću nije povjerovao da je razlog posjete Patruševa potpisivanje „memoranduma o uzajamnom razumjevanju“. Svjedoci smo da živimo u vremenu i prostoru u kojem je svakakvu besmislicu moguće proturiti preko medija, a u koju će vjerovati svi oni koji hoće da vjeruju u nju. Jedino je važno da se servira mogućnost kod većine poklonika propagandnih besmilica koje supstituiše ono što je očigledno za svakog razumnog čovjeka. Ne sumnjam da će mnogima priča o  „memorandumu o uzajamnom razumjevanju“ biti dovoljna da sakrije prave razloge dolaska Patruševa.

Kako će izvještavati mediji: Za očekivati je da će se mnogi mediji u Crnoj Gori svojski potruditi da razrađuju „epohalnu“ važnost ovog memoranduma u „izuzetno važnom trenutku za odnose Rusije i Srbije“. Nijesu li oni svo vrijeme relativizovali sve informacije i time, svjesno ili nesvjesno, pomagali onima koji su namjeravali da uvedu Crnu Goru u krvoproliće, predstavljajući pokušaj terorističkog napada na Crnu Goru i ubistvo premijera kao izborni trik vladajućeg DPS-a.

Gostujući u emisiji „Načisto“, na TV Vijesti, urednika i novinara Petra Komnenića, specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, je uglavnom iznio dovoljno detalja o scenariju koji se spremao u Crnoj Gori, vodeći računa da suvišno iznesenim detaljima ne ugrozi istragu. Upravo to neiznošenje nekih detalja iskorišćeno je da se obezvrijedi sve što je Katnić iznio to veče. Samo malo intelektualnog napora i odsustvo namjere da se sabotiraju vlasti u spriječavanju potencijalnog krvoprolića, dovoljno je bilo da se shvati kako se došlo do informacija o pokušaju terorističkog napada, kako i preko koga je kontrolisan put oružja, kako je uništeno oružje da ne bi drugim putevima dospjelo do drugih grupa u Crnoj Gori .... i mnogo drugih činjenica.

Puštanje šestorice privedenih je postalo predmet manipulacija i podsmjeha, iako, očigledno, treba da zahvalimo tim ljudima što su odbili da učestvuju u jednom monstruoznom planu, u kome je trebalo da oni pucaju na okupljene građane, omogućivši da se spriječi njegovo sprovođenje. Zabrinjavajuće je sljepilo mnogih političkih lidera koji nijesu sposobni da shvate da je odlaganje saopštenja o terorističkom napadu na Crnu Goru u izbornom danu, poslije 20:00h, otvaralo mogućnost da se druge grupe, kojih je, ako se ne varam, bilo najmanje još četiri, reorganizuju i pokušaju da iskoriste eventualno okupljanje građanja.

Zato je bilo važno na vrijeme preduprijediti svaku mogućnost da se građani nađu na ulici. Zahvaljujući neodgovornim političarima, koji misle da treba iskoristiti svaku šansa da se dokopaju vlasti, pa i kad je Crna Gora očigledno napadnuta, Crna Gora je došla u situaciju da je veoma lako destabilizovati i unijeti nemire u nju, sa raspletima koje niko ne bi smio da želi u Crnoj Gori. Mada se poneki ponašaju kao da ne postoji cijena koju nijesu spremni da plate u borbi za vlast.

katnic22

Kako se pokušava obezvrijediti  Katnićev nastup: Nažalost, među takvima se nalaze i pojedini mediji u Crnoj Gori. Mnogi su pravili šale i koristili da bi obezvrijedili njegov nastup, Katnićevu ne baš pretjeranu urbanost i način izlaganja, prenebregavajući o kakvom se tipu čovjeka radi. Posebno što je u emisiji stavio na kocku i svoje mjesto specijalnog tužioca i svoj život. Sjetite se riječi „da će potpuno nestati“!.

Što to stavlja na kocku Nikola Marković, glavni urednik Dana, podmuklo podmećući da je mafija odgovorna za pokušaj ubistva Mila Đukanovića, kad je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, javno obznanio da su otkrivene osobe koje su pratile crnogorskog premijera „svakog sekunda“, sa namjerom da ga ubiju? Kako nikome to ne zapara uši? Teško se može reći da je Marković urbaniji od Katnića, a i shvatanje časnosti im se debelo razlikuju. Mnogo je dolara ušlo u Crnu Goru, treba ispitati svaku destinaciju. A kad smo kod urbanosti i ruralnosti, u emisiji RTCG u kojoj je Nikola Marković svojski pokušavao da bude logistika terorizmu i u kojoj je pokušaj ubistva Premijera povezao sa mafijaškim obračunom, novinarka Milka Tadić je, svojim ponašanjem i govorom „pokondirene tikve“, gordeći se iz potpuno nepoznatog razloga, dokazala da u Crnoj Gori isticanje nečijeg ruralnog ili urbanog isključivo zavisi od nečijeg odnosa prema jednom čovjeku ili događajima koji se mogu dovesti u vezu sa njim, posredno ili neposredno.

Nema sumnje da se sadašnjim događajima i napadom na Crnu Goru  jednog dana baviti istoriografija kao o prelomnim događanjima u istoriji Crne Gore. Možda ćemo tada detaljnije saznati o o ulozi svih. I o ulozi Rusije, ulozi pete kolone u Crnoj Gori i ko je sve njen dio, a vjerovatno će se više znati što je stojalo iza informacije koju je objavio Sputnjik o razgovorima predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, u Moskvi oko ponovnog uspostavljanja zajednice Crne Gore i Srbije, „kad opozicija pobjedi“ na izborima u Crnoj Gori? I ko je i zašto tražio da se ta informacija „skine“ sa sajta Sputnjika?

 

Komentari: 53

Djuro Vucinic

28. 10. 2016 - 00:51

Mnogo je pitanja ,ali jedan je odgovor tacan,"djavo je odnio ssalu".Koliko je bezobzirna Ruska masinerija i njihovi razbojnici koje niko ne smije da takne pokazuje slucaj iz BG.Dodje Patrusev i pokupi atentatore sa sobom kuci.Srpska vlast ih je morala pustiti da istraga ne dospije do njih .Sad je tek jasno da im je drzava Rusija obezbijedila odstupnicu.No problem je u tome "ssto" ako evo nije uspio plan"A" ,ne vjerujem da ne postoji plan"B" ,plan "C" itd , dok se posao ne zavrsi .Veliki je ulog da bi se tu stalo.Ocekivanja od g Katnica su ,da istraga rascisti do kraja strane i domace uloge.Nakon toga se postavljaju pitanja svima koji omalovazavaju rad istrage i VDT-a zasto su to radili,odnosno da li svjesno podrzavaju drzavni udar.Nakon prvobitne nevjerice ,sad vidimo da je vecina shvatila ozbiljnost situacije,a jedan dio likuje sto sve nije uspjelo,likuje na nacin braneci teroriste i rugajuci se policiji i istraziteljima .Aferim.
Djuro Vuci-nicu...

28. 10. 2016 - 12:14

...a eli boga ti,kad ste vi broždili i KORITA prevrtali 1988/1989 po TITOVOJ JUGOSLAVIJI-...i vas PLAĆALA "...bezobzirna Ruska mašinerija i njihovi razbojnici"? Ili neka druga-sa ZAPADA... đe se školovao za "BANKARA"-vaš grobar i kasapin sa Dedinja iz čije...(živoga i mrtvoga) nijeste izlazili -punanije 17 godina 4 mjeseca i 10 dana(11/13.01.1989 do 22.05.2006)-koja vam danas-KROJI nove samare....?!!! Zato ljubite STOPE-kuđ ide-PROLZI Mirko Velimirović iz Zubina Potoka iz države Kosovo-te spasi našu domovinu(15-16.listopada.2016)-pored žive i zdravo stojeće-naredne milicije i ANBele...naše jedine domovine...!!!!
Djuro Vucinic

28. 10. 2016 - 13:44

Sto se mene licno tice ,nijesam bio ni na cijim koritima ,niti sam trcao za Milosevicem kao Ti.Mislim da prepoznajem rukopis covjeka koji mu je 90-tih vjerno sluzio i bavio se mobilizacijom rezervista iz Kotora za Dubrovnik. Mene bi bilo stid da se sa takvim pedigreom, kakav Ti imas uopste javljam .Na portalima se ne moze zivjeti od tebe ,svakome solis pamet i vrijedjas ljude , umjesto da ucestvujes u razmjeni misljenja oko narecene teme ,koju vazda skrenes . Sto se mene licno tice ponosam sam na svoje angazovanje od 90-tih na ovamo i ponovo bih isto uradio ako budem mislio da treba a godine mi budu dozvolile..
Djuro Vucinicu...

30. 10. 2016 - 08:59

...eli misliš na onaj tvoj ponositi učinak-tvoje angažovanje od 90-tih(epohalnog kapitalca)-kad su te iz jedne Kotorske partie ISPRAŠILI-zbog neonacionalizma..izravno uprtog protiv "tvog naroda" u Boki i Crnoj Gori-čiji si bio "doprešednik" i odbornik u SO Kotor..? I okolo ovoga-oko kojeg "pleteš obiteljske laži"-kažu koji te u Kotou znaju-nije si mu dorasao-ni za noge mu prati...!!!!
Krim II

28. 10. 2016 - 12:47

Tako je ! Stvar je više nego ozbiljna ! U pitanju je suverenitet i bezbjednost zemlje koja je pod puzajućom agresijom ruske obavještajne mašinerije u savezu sa petokolonaškim i rusofilskim snagama u regionu i zemlji . Pokušava se sa primjenom modifikovanog Krimskog plana za promjenu kursa države a jedino što ih spriječava da taj plan primjene u potpunosti kao na Krimu je što je Crna Gora usred Evrope a ne na granici sa Rusijom ! Koliku pomoć ćemo imati od naših evropskih i zapadnih saveznika da se odbranimo od istočne i azijatske (za sada) puzajuće agresije - ostaje da se vidi ! Petokolonaši koji žele da nas pretvore u nečiji region, guberniju ili koloniju - a najviše bivši suverenisti Krivokapić i Rakčević, neka se stide za vjek vjekov !
Zoran V. Raičević

28. 10. 2016 - 04:05

Poštovani, Opet su "Rusi u igri", kao i u Nikšiću osamdesetih godina kada se skandiralo" oćemo Ruse", pa se medijski izvrnu u "oćemo gusle"... Ne dođoše, istina, u Crnu Goru vojnički, ali dođoše civilno, oko 30 hiljada, kao vlasnici nekretnina, tajkuni i kao vlasnici nekih fabrika, ali i kao turisti. Prošle godine došlo je oko 400 hiljada turista iz Rusije. Bijaše i Sergej Lavrov skoro u Boki, kažu privatno, prije više od mjesec dana... tako objaviše neki mediji... izgleda istina... Kažu - bio je planiran napad u Crnoj Gori. Izgleda da je katastrofu spasio jedan "insajder" koji je javio policiji plan. Odlično... jedna poslovica kaže: "neki ljudi znaju i ono što ni Bog ne zna"... izgleda da ipak naša policija nije znala ništa unaprijed. Saznala je u zadnji momenat... sreća je nekad važnija od pameti... Zašto bi Rusi ovo sve radili: imaju više razloga. Najvažniji je da preko Crne Gore žele da se vrate na svjetsku scenu kao velika sila na Balkanu (kao 1878. godine).
@Zoran

28. 10. 2016 - 09:49

Zorane, kad si tako pametan što ne kažeš ko je zvao Ruse kasnih osamdesetih i zašto, kao uvod u antibirokratsku revoluciju i ko je doveo ovih 30 hiljada u Crnu Goru? Ne može se na ovakve stvari gledati jednim okom, a na drugo oko žmuriti. To je navijački, ali ne i objektivno.
Neko

28. 10. 2016 - 12:10

Zorane, u pravu si. Zvao ih je DPS, ali se DPS razdvojio 1997. Ta se cinjenica stalno zaboravlja i ne istice. Dotadsnju politiku DPS-a nastavili su, prvo SNP, a onda partije koje su nastajale odvajanjem od SNP-a.
@Neko

28. 10. 2016 - 20:06

Lijepo elaboriraš ovo o "guslama" i to pripisuješ (možda s pravom) prosrpskom krilu DPS-a, tj. SNP. Ali ništa ne zboriš ko dovede ovih 30 hiljada, nakon toga. Nije valjda SNP.
Marko HN

28. 10. 2016 - 13:18

Odje više ne postoji objektivno ili navijački, valjda nam je svima dosta ratova? Nisu mi jasni ljudi koji staju na stranu terorista, pa zemislite da je neko od tih terorista napao nekog vama dragog, da li bi ste ih i onda branili?
ZORANE,NIKŠIĆU I NIKŠIĆANIMA

28. 10. 2016 - 13:15

...SU RUSI OD VAZDA-JOŠ IZ DOBA TURAKA(DO 1878)-BILI U SRCU-I OTOLE BIJAŠE "ŽIVA ISTINA I RUSE I GUSLE"!!! JER TREBA ZNATI DA JE NIKŠIĆ BIO NAJINFOMBIROVSKIJI GRAD U FRJ-1948 DO 1956 I DO DANA DANJEGA!!!! UZ PRIPOMENU-DA SU I MNOGI LJUDI-ŽENSKOG RODA-NOSIOCI PARTIZANSKE SPOMENICE-41 "ČELIČLE ZDRAVLJE"-U GOLOOTOČKE KAZAMATE-GOTO NEZABILJEŽENO U FRJ...!!!!!
Djuro Vucinic

28. 10. 2016 - 13:53

Tacno Zorane ,sad svi vidimo nijesu to bile bile "gusle "... Vazda smo od njih imali patrona ,ako su im interesi bili u saglasju . Nasa cijena je bila strasna ,krv smo prolijevali za njihove interese kadkad.Necu reci isto nam je i pomoc bila veoma znacajna ,kojom je uspostavljana drzavna administracija Crne Gore . Da je za zivot bolja Crna Gora od Rusije dokazuje kolonija Rusa naseljena u CG . No ubili su i Scepana Malog ,htjeli ubiti Sv Petra Cetinjskog i Knjaza Danila ,nijesu dali Boki da se ujedini sa Crnom Gorom ,sve neke strateske stvari koje su Crnoj Gori odgovarale ,ali njima nijesu ..mislim "guslama"...kako tada tako i danas!
U laži su kratke noge...

30. 10. 2016 - 19:10

...u mržnji kratka pamet-tabula raza(vasa vacua maxime sonant-ka našemu baron Minhauzenu-Djuru...e bo!)...u kojoj nemere stati ISTINA da su VELIKE SILE 1814-1815 na BEČKOM KONGRESU ODLUČILE-da Boka Kotorska pripane Austriji-novom tadašnjem okupatoru Boke Kotorske...koji je brez metka opaljenoga uljega u Boku...ka kasapin i grobar sa Dedinja...u SRCG-1989 godine...!!!!
HGI

28. 10. 2016 - 09:38

nikad više rusko - srpsku čizmu na vratu!!!! ONI NISU SVOJI I TAČKA
Ivan

28. 10. 2016 - 10:33

Nikada vise CG nece da bije bilo cije bitke, pa ni ruske. To vrijeme je proslo odavno.
Janko

28. 10. 2016 - 10:35

Dzaba se Rusija trudi da CG privuce na svoju stranu. Mi smo odabrali kojim putem zelimo da idemo.
Ivana

28. 10. 2016 - 10:40

Tesko bi bilo povjerovati da Rusija nema veze sa pokusajem unistenja Crne Gore. Zapravo, nemoguce je povjerovati u to.
Lovac

28. 10. 2016 - 10:44

Moze da posjecuje sta hoce, koliko hoce i kad hoce, ali CG nikada vise nece da bije ruske bitke.
Тото

28. 10. 2016 - 15:25

Смешни сте као биоскоп, кеве ми.
Pitanje

28. 10. 2016 - 22:18

E moj Miroslave, cio zivot ce ti proci mrzeci nekog ili se inateci sa nekim. Kako te bre nije sramota tolike godine si sprcao u ..... I ostao cuk ?
EMB195

28. 10. 2016 - 10:45

Opet u svojoj analizi g. Jovanovic zaboravlja nesto sto se ne smije zaboraviti. Zapravo, potrbno je stalno javnost podsjecati na tu cinjenicu. A to je uloga SPC i Rista Radovica u svemu ovome.Probni balon sa zakonom o vjerskim zajednicama kad je izazivao manje incidente po gradovima CG da vidi koliko je drzava neodlucna. Nakon toga sastanci u cetinjskom manastiru i odredjivanje tacnih zadataka liderima velikosrpske opozicije sa naglaskom na nemire. Oruzje se i dan danas nalazi u manastiru, kao i u pojedinim crkvama. Kontakt sa rusima isao je direktno preko Rista Radovica. I jos mnogo toga zbog cega treba stalno podsjecati javnost kad vec nemamo drzavu da to zabrani i privede pravdi.
Milanka

28. 10. 2016 - 10:48

Rusija se moze truditi koliko hoce, ali Crnu Goru nikada vise pridobiti za sebe nece.
Gradjanstvo

28. 10. 2016 - 11:12

Dosta je CG bila tudje bitke. NIKAD VISE!
kiiki

28. 10. 2016 - 11:18

Zasto? Pa jasno je sve, oni zajedno imaju veze sa ovim sto se trebalo desit u Crnoj Gori. Sreca pa smo spaseni, i da nam je na vrijeme javljeno,
Тото

28. 10. 2016 - 15:26

И да је, понављам, Зокију прифалило кредита у ромингу, иначе би то био светски рат.
lena

28. 10. 2016 - 11:20

Crna Gora je jasno odabrala jasno put, necemo zlim silama kao sto je Rusija i Srbija da nas ruse.
omer

28. 10. 2016 - 11:20

E sta cini Rusija sram ih i stid bilo.
una

28. 10. 2016 - 11:21

Moze samo da posjecuje nista drugo. Ne damo nasu drzavu ni njima ni nikome.
Тото

28. 10. 2016 - 15:27

Уууу... није ти лако.
Nana

28. 10. 2016 - 11:26

Zna se zasto je Petrusev dosao u Beograd, jer nije dosao zbog uspostavlanja veze sa Srbijom.
Ananas

28. 10. 2016 - 11:29

Dikic i ljudi koji su sa njim bili su bili u direktnoj vezi sa Rusijom , jer jedino Rusija ima interes da se mijesa u odnose CG.
Dijana

28. 10. 2016 - 11:35

Petrusev je dosao u Beogradu da bi vidio dokle je doslo sa istragom i je li ga povezuju sa teroristickim napadom.
Julijaa

28. 10. 2016 - 11:40

Putin se dobro zabrinuo cim je poslao svog covjeka od povejrenja da vidi sta se desava.
Julijaa

28. 10. 2016 - 11:42

Petrusev je covjek od povjerenja tacnije desna ruka Putina ,koji je odmah dosao da vidi kakvo je stanje i da sazna je li se otkrilo je kontakt osoba iz Rusije.
Felix

28. 10. 2016 - 12:04

Čisto sumnjam da su oni imali umiješane prste jer da jesu zlo bi bilo za sve nas. No došao je sigurno malo da Vučiću a posredno i nama ukaže da se Rusija ne može koristiti u ovim igarama oko izbora i razračunavanja sa opozicijom ni u Srbiji a ni u Crnoj Gori.
Mila K

28. 10. 2016 - 12:05

hehehe Dosao da posjeti svoju paramilitarnu nevladinu instituciju u Nisu, odobrenu od premijera Srbije- ovo je taman podjednako tacno kao i sve ove recenice ovog teksta.
Putnik namernik

28. 10. 2016 - 12:10

Katnicu hvala ti 1000 puta!!! Ziv i zdrav bio i da ti bog da sve najbolje!!!
Baranin

28. 10. 2016 - 12:13

I ruski mediji pišu o tome zašto je Patrušev dolazio u Beograd: http://www.blic.rs/vesti/politika/ruski-mediji-skandal-bez-presedana-u-odnosima-beograda-i-moskve/ckhc68m
Nikola H. Novi

28. 10. 2016 - 13:23

Sto kazu Ruski mediji, kad našima ne vjerujete: http://www.blic.rs/vesti/politika/ruski-mediji-skandal-bez-presedana-u-odnosima-beograda-i-moskve/ckhc68m
Aleksa

28. 10. 2016 - 14:25

A ko si ti autore ovih spjevova?
neso

28. 10. 2016 - 14:44

Gospodo.Crna Gora nije ugrožena, nedamo je.Ali ovo su sve smiješne stvari.Niko nije znao ništa, odjednom državni udar. Najopasnija terorista ona od 60 godina. Sve će to pa i ležarinu ovih lica plaatiti gradjani , kao i Kaliću od 30 miliona. Daj da budemo malo slobodni da se ne kupuju glasovi i slobodna volja gradjana.Budimo slobodni gradjani, pa ko pobijedi srećno.
Baranin

28. 10. 2016 - 15:17

Ko god krene od te žene od 61 godinu nije mu cilj istina. Ko je rekao da ta žena predstavlja komandosa? Zar nije mogla da posluži kao veza između njih, da ubaci sisteme veze u CG, da im dotura i slično? Zar nije osoba od 61. godinu mnogo pogodnija za neke stvari nego neko ko ima 22 godine? Sva beogradska štampa piše o ruskoj organizaciji terorističkog napada, samo se nalaze pametnjakovići u CG koji bolje znaju od svih. Nema sumnje da ste proplakali što im plan nije uspio jer ne biste pričali te gadosti koje pričate. Trebalo bi da se vaše komšije paze od vas, ko zna na što ste spremni! Istorija nas uči o vašoj krvoločnosti.
Vidosava

28. 10. 2016 - 19:23

Mogla je ta žena sve to i ko zna sto još. A da su se zabarikadirali u Parlamentu dva-tri mjeseca kako veli Katnić mogle su i da im kuvaju. Da se ne šalimo previše, Istina je da se nesto spremalo kao i da je ovo u cg uzapćeno basibozluk. Glavne nijesu ufatili ili su ih morali puštiti kad su rusi rekli. ima ona stara "kad se konji igraju magarcima pucaju rebra" to je neko zaboravio i sada bi da se preko tudje grbače vadi. To već nije ni moralno ni pošteno! A teško može biti i učinkovito, za bilo koga.
-

28. 10. 2016 - 20:05

Baraninu, ma jasno. Samo ne razumijem da li im je intelekt na tom nivou ili se prave ludi. I jedno I drugo je moguce.
Apel

28. 10. 2016 - 20:01

Neso ne ..di, sram te bilo
Zoran V. Raičević

28. 10. 2016 - 15:27

Poštovani, Nijesam navijač, nego iznosim FAKTE, koji su za istoriju najmjerodavniji. Osjećanja su varljiva, pa ne prežem za njima, kao ostali - Volimo Ruse, ne volimo Ruse... jer su osjećanja varljiva... kao što reče "jedan": "Crnogorci ne osvanu onako kako zamrknu!". Nema nevinih kad je CG u pitanju... svi su htjeli da je opelješe, nagrde, osramote, kad im se god ukazala prilika (udajom, ženidbom, foteljom, ordenom, položajem, obećanjem, parama.) Opet fakti: "oćemo Ruse" je preteča dolaska novog Rukovodstva koje je (metodama sličnim DF) došlo na vlast 1989. godine uz pomoć SRPSKE (ne Ruske) Udbe. Istina, 2006. "neki" su glasali za nezavisnost Crne Gore. Ali ne svi (55.3%). Ipak, svima u biografiji piše da su došli na vlast uz pomoć Srpske Udbe. Crna Gora se mora braniti u Crnoj Gori, ne u Beogradu, ne u Moskvi... Nestankom Petrovića, ali i Romanovih, novokomponovani Crnogorci i Rusi jade zadaju jedni drugima... U Nikšiću živi potomak Romanovih.. koji je spas našao u CG
:(

28. 10. 2016 - 20:06

Moze li jos jednom ali drugim rijecima?
mujaga

28. 10. 2016 - 20:40

E moji bravi crnogorski Cia je htjela Ukrajinski model u Cg jer su Miletovi gubili do 11 sati pa su proglasili teroristicki napad, ali Putin je spasio CG kao Erdogana pa rodoljubi nisu izasli na ulice i napravili krvopolice na Amfilofijev poziv .Ponovo je Amfilofije je spasaje CG. Nato hoce CG po svaku cijenu a Milo kriminalac je ucjenjen pa igra kako oni hoce ali Ranjo ce mu doci glave. Viva vero Krivomozgic kako Amfilofije kaze, ali sada se pameti domogao pa je Pravomozgic.
Kiklop

28. 10. 2016 - 20:08

Samo su Bog i sreca spasili Crnu Goru od "ujedinjenja" sa Srbijom. Znam da je Crna Gora mala i da ne moze uci u borbu sa zamljama kao Srbija i Rusija. Zato mora pod hitno u NATO. Tada ce "urbani" Nikolic reci (kao i za Hrvatsku) da nece ratovati sa NATO. To je ta Srbija. Gori od nje su samo domaci izdajnici. Kako to u Crnoj Gori nema zakona da se drzava obracuna sa svojim izdajnicima?
Kako funkcionisu

28. 10. 2016 - 22:10

Kao sto mnogi iskusni posmatraci zakljucuju, Putinova Rusija je zapravo post-ideoloski entitet. To je mafijaska drzava.kriminalno poreduzetnistvo na svakom nivou i funkciji vlade. Da bi prezivio kao lider, Putin mora stalno da pobjedjuje, kao covjek koji kontrolise sudbinu Rusije ali i svijeta.Da bi odrzao takav imidz on ne moze ostaviti nista nekaznjeno.Ako pokusate objasniti njegove poteze cistom geopolitikom bicete zbunjeni. Ali ako ih posmatrate kroz prizmu mafije onda izgleda mnogo logicnije. Prijetnje malim nacijama,otimanje dijelova njihove teritorije,mjesanje u njihove poslove ...
Hm

29. 10. 2016 - 00:06

U vrijeme kad se u Beogradu održava Sajam knjiga pitati zašto neko posjećuje Beograd, to može samo PA.
CRNOGORSKI 007

29. 10. 2016 - 19:13

OBAVESTAJCI VELIKE RUSIJE DOZIVELI KRAH ,PA ZAMISLITE KAKO IH JE CRNA GORA PONIZILA KADA IH JE RAZOTKRILA,PA KAKO MISLE DA IZADJU NA KRAJ SA AMERIKOM I NATO -m .MISLIM DA JE NAJBOLJE DA KAO CRNA GORA UDJE U NATO.KAKVI SU IM OSTALI OBAVESTAJCI,KADA PETRUSEV MORA DA IDE PO NJIH I VRACA IH KUCI.
GOSPODINE MODELARU...

31. 10. 2016 - 13:19

...ZAŠTO MI NISTE JUTROS -PRIJE ZVANIČNIH SAZNANJA(VAŠIH?)OBJAVILI KOMENTAR-ODPOZDRAV CRNOGORSKOM OO7...ZA ONE JEDANAEST (11)PUŠTANIH IZ SPUŽA...NA SLOBODU-"RUSKIH TERORISTA"-KOJI ŠĆAHU "U CRNO ZAVITI CRNU GORU-KAKO NIKAD DO SADA..."? DAN ZASTIĐA-PO BAKSUZU- NA NAJVEĆI DAN CRNE GORE-DAN SVETOG PETRA CETINJSKOGA ČUDOTVORCA...
Novi komentar