RADOVIĆ: Misija EK o prevenciji korupcije u oblasti obrazovanja daće konkretne rezultate

Završni sastanak ekspertske misije Evropske komisije o prevenciji korupcije u oblasti obrazovanja održan je danas u Podgorici, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Objavljeno: 28. 10. 2016 - 17:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ekspertska misija boravila je u Crnoj Gori od 24. do 28. oktobra, s ciljem kompletiranja osnovne studije Savjeta Evrope o integritetu u visokom obrazovanju.

Tokom posjete Crnoj Gori, članovi ekspertske misije su se sastali sa pregovaračkim timom za Poglavlje 23, predstavnicima Ministarstva prosvjete, Agencije za sprječavanje korupcije, Uprave za inspekcijske poslove, a posjetili su i dvije obrazovne institucije u Podgorici.

- Zatvarajući misiju, v.d. generalnog direktora za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Miodrag Radović istakao je kako je ekspertska misija prilika da se na licu mjesta procijeni stanje Crne Gore u sferi obrazovanja u odnosu na korupciju i da se razmotre mogućnosti u kontekstu prevencije i represivnih mjera u toj oblasti.

Izraženo je očekivanje da će izvještaj eksperata koji su vodili ovu misiju doprinijeti daljoj nadgradnji crnogorskog sistema u smjeru ispunjenja zadatih privremenih mjerila u Poglavlju 23, koja se odnose na prevenciju korupcije u naročito osjetljivim oblastima. On je dalje izrazio uvjerenje da će ova misija uticati i na dalji napredak Crne Gore u evropskoj integraciji i samim tim dati konkretne rezultate - navode iz MVPEI.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.

Komentari: 0

Novi komentar