ODABRANI

Ako je tačna priča lidera SDP-a, onda ovdje živimo u crnogorskoj verziji Matriksa. Ovaj svijet je privid, izbori su neregularni, ali ih je opozicija dobila; Krivokapić je Odabrani, budući evropski premijer koji će povesti Crnu Goru, uz nesebičnu podršku evroatlantski orijentisanih Demokratskog fronta, Demokrata i Demosa - pravo u NATO.
Objavljeno: 29. 10. 2016 - 08:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

PIŠE: Draško Đuranović

Glava jeste zvečala od kucanja iskrivljene logike u zdrav mozak, ali sad bar znamo kako izgleda plan Krivokapića i ekipe.

Bivši predsjednik Skupštine veli da oktobarski izbori nijesu bili fer i slobodni, da je DPS ,,neviđeno krala“, sve u prisustvu domaćih posmatrača, OEBS-a, Savjeta Evrope, posmatrača NATO-a...  Koji su, eto baš svi, žmurili na oba oka... I zato vaskolika opozicija ne želi da prizna rezultate. Ali, hoće da formiraju vladu nakon neslobodnih, pokradenih izbora! Jer, kako svjedoći Krivokapić, ono što je opozicija dobila na neregularnim izborima jeste regularno, to je čojski i sojski je osvojeno. A DPS je izgleda krala sebe, ako već nije opoziciju.

Svejedno, logika Krivokapićeve družine glasi: iako su izbori neregularni, ako vladu formira sadašnja opozicija, sve će biti u redu, nema bojkota parlamenta, idemo u pravcu ubrzanog razvoja. Jer, Ranko Krivokapić bice evropski premijer, koji će, uz nesebičnu pomoc evroatlantski nastrojenog Demokratskog fronta, trijumfalno da uvede Crnu Goru u NATO.

Zato se grozničavo pozivaju stranke manjinskih naroda - one iste koje su javno vrijeđali da su obični Đukanovićevi sateliti - da sastave vlast. I tako spasu Crnu Goru.

Sad bi trebalo da ide odjavna špica, jer liči na neki crnogorski rimejk filma Matriks. Znate ono: ovaj svijet je puki privid, živimo u virtuelnom svijetu koji su kreirale mašine, a ljudi žive u ljušturama... I, onda, dođe Odabrani (čitaj: Krivokapić) da ih povede u svijet realnosti.

Nažalost, ovo nije odsustvo sagledavanja stvarnosti, već surova realnost i otvoreni plan pokušaja osvajanja vlasti

Krivokapića i najvećeg dijela opozicije. I zato se prećutkuju činjenice, izvještaji međunarodnih organizacija o korektnom izbornom procesu, pravi pritisak na Državnu izbornu komisiju... Otuda i one medijske i druge fantazme o lažiranju pokušaja terorističkih napada, ismijavanje policije i karikaturalno ponižavanje Milivoja Katnića, traženje nevinosti Dikića i družine, ignorisanje upliva ruskog novca...

,,Zašto su uhapšeni u predizbornoj noći, zar se nije moglo čekati da se sve završi, da se okonča glasanje?“ Tako, tobože naivno, pita jedna ovdašnja novinarska heroina, otkrivajući suštinu igre - ovdje se nije željelo demokratsko osvajanje vlasti, nego puko svrgavanje vlasti. Svim sredstvima. Pa i Dikić ako treba, i Rusi da pomognu. Cilj opravdava sredstvo. Samo je kroz tu dioptriju razumljivo da opozicija ne priznaje izbore, iako su potpisani svi zapisnici sa biračkih mjesta; da govore o pritiscima vlasti u izbornom danu, a glatko odbijaju DPS primjedbe o neregularnostima na biračkim mjestima; da pokušavaju da sprave vlast u Budvi i Kotoru, a da negiraju Andrijevicu...

To nije potraga za metodom evolutivne promjene načina vladavine, to je zavođenje revolucionarne promjene vlasti.

Jedan dugogodišnji, dragi prijatelj, inače izuzetan poznavalac političkih sistema, poslao mi je nedavno izvod iz vlastite knjige o tranzicijama vlasti. Riječ je, u stvari, o citatu, djeliću starog intervjua Alvara Kunjala, nekadašnjeg vođe Komunističke partije Portugala, koji je novinarki Orijani Falaci objašnjavao zbog čega ne želi da prihvati izborni rezultat i kako se može od manjine napraviti većina nakon izbora.,,Ako mislite da Socijalistička partija sa svojih 40 procenata,i Narodni demokrati sa 27 posto, predstavljaju većinu, žrtva ste nerazumijevanja stvari. Izbori nemaju nikakve ili veoma malo veze sa dinamikom revolucije. Obećavam Vam da u Portugalu neće biti nikakvog parlamenta“, kazao je Kunjal, nastavljajući da mobiliše mase za osvajanje vlasti, mimo izborne volje naroda.

To je bilo u Portugaliji 1975. godine.Tužno je da sličnu logiku, ćetiri decenije kasnije slušamo ovdje, od izvornog suvereniste, socijaldemokrate Ranka Krivokapića, koji vjeruje samo u sud svoje partije.Ali, tako je, kako jeste. I, ko zna, možda je zaista tačna ona izreka jednog velikog filozofa, da se istorija ponavlja kao farsa.

Pobjeda

 

Komentari: 53

Savršena analiza

29. 10. 2016 - 07:44

Koliko je ova analiza savršena, toliko je Krivikapića brutalno ogolila. Krivikapić će ovu analizu razumjeti sa onom "Margaritas ante porcas".
montenegringo

29. 10. 2016 - 08:35

Odličan tekst, pogađa u sridu. Gospodin Đuranović treba češće da istupa u javnost, pogotovo sad od kad na tv Atlas nema emisije u kojoj je pokazivao uredniku Dana i novinaru Monitora da su obični novinarčići.
Abu khabir muavija

29. 10. 2016 - 08:38

Dirljivo,Matrix.Ništa ne može bolje opisati Ranka kao ovo poređenje.Odmah mi se javljaju slike Ranje kako onako vitak elegantan leti kroz sistem, pravi piruete i salta i zadaje udarce oko sebe.Tu sliku mi kvari jedna razlika.Matrix je mističan ,samurajski veličanstven odmjeren i promišljen dok Ranja,osim elegantnog odijela,uvijek nosi neku blaziranu ali tešku aroganciju bar tri boja veću od njegove realne važnosti i veličine.Ateista sam i nisam hrišćanin nego hristijanoid odgojen u tom kulturnoistorijskom naslijeđu,pa mi "Odabrani" malo vuće na Pomazanik.Ali samo na prvi pogled,jer se ovdje radi u stvari o Namazaniku i to svim političkim bojama i nepristojno uobraženom čovjeku.Pošlo te Draško,mnogo dobar članak,pa bih te zamolio da za moju dušu opišeš ovako i Simovića čija bezličnost prosto izmiče mojim imaginativnim sposobnostima.
Vojo

29. 10. 2016 - 12:23

Odličan Draškov tekst, i po običaju sjajan komentar. Duhovito, tačno, što više reći nego bravo Abu.
Abu khabir muavija

29. 10. 2016 - 15:14

Hvala Vojo.Pozdrav još jednom veteranu Analitike.
Serdar Dzimi

29. 10. 2016 - 16:10

Uvijek sam se pitao jeste li Vi Milorad Pustahija? Stilom pisanja podsjecate me na doticnog gospodina. :)
Nick

29. 10. 2016 - 08:41

Bravo za komentar. Izgleda, po njihovom shvatanju i po zeljama Vijesti i ostalih "heroja i heroina CG novinarstva, trebalo je pustiti teroriste da ubiju premijera i naprave krvoprolice. A onda bi rekli: pa dobro, sto je tu je, idemo dalje,, opozicija je uz narod i sa narodnom voljom... Nedosanjani san. Fasiste treba pohapsit i zabranit politicko djelovanje
Mila K

29. 10. 2016 - 09:25

Evo dokaza da je svejedno da li se nesto pise cirilicom ili latinicom, neuspjesni ckl decenijama ima istu "sojsku i cojsku tradiciju patriotizma": da nastavi biti neuspjesan ali mu ne basta biti ckl...
Radoje

29. 10. 2016 - 10:30

A dje si cojska i sojska Mila K. Falila si nam. Nista bez tvoje kante otrova i kompleksa koju prospes sa tih nebeskih visina na kojima sjedis, Cojski ii sojski.Znas cojska i sojska Mila K, mozda Pobjeda podsjeca na CKL ali onoliko koliko i list u kojem objavljujes pulicerovske tekstove (ako bog da), podsjeca na onaj zemunski, bjese li Identitet? Oba lista prroblemaaticnih vlasnika a isfrustriranih, ambacioznih i nesupjesnih kolumnista. Ali zabavnih i koloritnih.
Slavko

29. 10. 2016 - 11:06

Bravo Mila
Bravo Slavko!

29. 10. 2016 - 11:27

Mila K je oduvjek bilo i biće ih. To nije problem. Problem je kad neko kaže Mili K bravo!!! E, "kakav li je taj "srećko"?!
Miško

29. 10. 2016 - 12:47

Nadam se Mila K da si objektivna, pa ćeš ista mjerila primijeniti na sebe pa da tek onda praviš uporedne analize
Sa Vijesti iz nesvijesti

29. 10. 2016 - 21:33

Evo prve vojvotkinje sa Vijesti. U zadnje vrijeme je zbilja pukla.Anksioznost nakon izbora joj ne da mira no dolazi svaki dan na Analitiku da istrese svoje 2-3 recenice od kojihe neke pocinju sa "hehehe". Evo vi slike "novinarke" sa Vijesti. Kad golo banalono srpstvo prozbori iz osobe bez duha dobijete ovo sto videte. Pogledajte joj clanak na Vijestima.Traze da se plati da bi ga procitali ! Mozda se i isplati za par minuta smjeha. Pogledajte uvod u clanak sa kolomentrarskom kvaziintelektualnom, provincijalno nadmenom recenicom, pa ce sve bit jasno
ISKRA

29. 10. 2016 - 09:30

Na Ranka se osipa paljba samo zato jer je iskočio iz dosadašnjeg klišea ponašanja vlasti, čija je suština - slušaj što ti se kaže izvana i ne pokušavaj na bilo koji način raditi i tražiti bilo što ide u korist onih u čije ime vladaš. Ranko je očigledno uvidio svu pogubnost, po sveukupnu budućnost Crne Gore,nastavkom takvog odnosa vlasti prema prema sopstvenim gradjanima. Osnovni elementi dosadašnjeg vršenja vlasti, nepoštovanje zakona,podjele, završena rasprodaja kompletne državne imovine po principu, sve za nas i naše rodjake i prijatelje po bagatelnim cijenama. Takvo dugotrajno ponašanje nas je dovelo tu gdje jesmo i sa ovakvim stanjem u društvu i ekonomiji. Oni koji se kao Ranko, drznu ukazati na stvarno stanje izloženi su izmedju ostalih i ovakvim "dubokoumnim" analizama "čuvenih analitičara" kakav je i prethodni tekst.
Baranin

29. 10. 2016 - 11:04

Kad neko ne komunicira sa tekstom nego pjeva jednu te istu frazeologiju poput ploča iz mog vremena kad počnu da preskaču onda dobijamo panegerike lišene elementarne promišljenosti. Možda vaš mozak funkcioniše za i protiv Mila, naši funkcionišu logički pa nam niko ne može prodavati m... za bubrege, što Krivokapić stalno čini. A vi se pozabavite time umjesto što to izbjegavata i pokušavate da Ranku date budalasti imidž crnogorskog prosvetitelja. Mnogo mačku govrđa glava.
I ti ćeš Baranine

29. 10. 2016 - 13:34

morati početi da ideš na posao kad se vlast promijeni. Ne laje pas sela radi...
Bravo Iskra

29. 10. 2016 - 13:30

Što se tiče naslova "Odabrani", on savršeno ide uz njegovog autora.
KARA RADUSIN

29. 10. 2016 - 09:59

Ovo je klasičan primjer kako je providno,primitivno,tužno i ružno pisati ono čemu ni sam autor ne vjeruje.Poslednja odbrana režima je samoubilačko jurišanje jastrebova-koji senzorskom percepcijom osjete odakle dolazi njihv i gospodarev kraj.Brzo će početi sa blažim,pomirljivijim i približavajućim tonovima govoriti o Ranku Krivokapiću-jer će senzori na njihovom hipotalamusu upaliti žute lampice za startovanje.
Abu khabir muavija

29. 10. 2016 - 10:54

Prvo pozdrav starom poznaniku sa Analitike i istomišljeniku u mnogim stvarima,a u nekima bogami i ne.Neću te karati zbog kontra stava niti ti gledati u tvoje mentalne lampice.Ako stradam od Rankovih 5 posto bolje mi je no da živ sam ost'o.
?

29. 10. 2016 - 22:21

Abu, zaludu mu je govorit vjeruj mi. Ka gov... ne reaguje na logiku, fakte, interese drzave,... no ponavlja priglupe povrsinske stereotipne optuzbe drzeci se fokusiran na DPS i Mila. A sto im drugo ostaje? Ja ga sklepam po usima danima,..., i ... nista.
Baranin

29. 10. 2016 - 11:00

Spori se sa znesenim činjenicama a ne ponašaj se kao adept bez mozga!
Milijana

29. 10. 2016 - 13:34

Providno, primitivno, tužno i ružno, samoubilačko jurišanje jastrebova - Kara, mora da je velika frustracija i strah vas nagnala da se tako ostrašćeno izražavate. Zamaglila vam je mržnja kriterijume i padoste nisko zajedno sa umišljenim i samoprozvanim"evropskim" premijerom.
Već vidjeno

29. 10. 2016 - 10:30

Ne treba biti puno pametan pa predpostaviti da ćemo sledećih dana biti svjedoci pokušaja SAD da kompromituje i umanji veliki uspjeh opozicije na prethodnim izborima i tako po ko zna koji put "provuče" izborni inžinjering DPS-a vidjen na izborima čiji je krajnji cilj oččuvanje vlasti DPS i njenog prvog čovjeka po svaku cijenu. Biće to neki oblik "pokazivanja širine i demokratije" vladajuće stranke u vidu nudjenja "široke koalicije, vlade i slično" , poznatih zamki za opozicuju i legalizaciju sprovedenih izbora. Bilo kakvo kooptiranje opozicije sa vlašću imalo bi teške posledice po nju samu, a time i Crnogorsku budućnost. Bilo bi to zalivanje već skoro potpuno suvog drveta zvanog DPS.
Baranin

29. 10. 2016 - 11:17

Što vi nećete izmisliti! Po vama nijedna vladajuća partija u Evropi nije pobijedila na izborima sem u Bjelorusiji i Rusiji? U kojoj to zemlji se sabirajua na tako naopak način glasovi? Nije pobijedio neko ko je osvojio 41,4% glasova? Pa samo ako CG ima dualni sistem sa dvije partije kao u Americi. Ko to sabira u svijetu glasove na način kako to provincijalci u CG čine, praveći stalno od CG cirkus koji ne postoji niđe? Po vama ni Vučić nije pobjedio u Srbiji jer je osvojio manje od 50%? Ako je DPS izgubio izbore, što je onda sa Rankom? Po vašoj logici ispada da je protiv njega glasalo 95% građana? Smiješni ste, tužni i žalosni. Kada ćete jednom postati civilizovani ljudi i pošteno priznati kad izgubite. Bijedno je to što radite. I vi pričateo o soju i nesojluku? 3,14!
slobo

31. 10. 2016 - 09:10

'' Kada ćete jednom postati civilizovani ljudi i pošteno priznati kad izgubite. Bijedno je to što radite. I vi pričateo o soju i nesojluku? 3,14!''
bosper

29. 10. 2016 - 13:04

A ne treba biti puno pametan zaista da se izvede prosta računica koja se uči do trećeg osnovne i da se utvrdi da je opozicija opet izgubila. I džabe ruske pare, tableti i ispiranje mozga nesretnom narodu da je Medo i Mandić promijenio dlaku! Mandić je bio i ostao četnički vojvoda (što doduše godi jednom dijelu biračkog tijela), a Medo bio i ostao svaštočinja koji bi za pare prodao rođenu majku a ne Crnu Goru. Da tužioci rade svoj posao kola u kojoj su nađene onolike pare bi bila zaplijenjena, novac bez pokrića isto tako a lice kod koga je nađen novac pritvoreno dok ne dokaže njihovo porijeklo. Dakle računica i priča ti je šuplja!
Uljudnost

29. 10. 2016 - 11:31

Moze li se Pobjeda opustiti barem na kratko cinizma, zlobe i mrznje prema svima koji ne misle isto? Mozemo li da gledamo postupke a ne licnosti i objektivno ih analiziramo? Zasto svaka kolumna mora biti prikrivena antikampanja uz najjace napade na licnosti? Zasto nekoga ispunjava da napise stranu i po svega najgoreg o bilo kome ko mu nije ucinio nista zlo? Zasto?
roketo67

29. 10. 2016 - 12:16

Uljudnost, zato sto, ....s kravu koja ti da 15 litara mlijeka a onda se ritne nogom i sve prospe. Eto zato junace.
Miško

29. 10. 2016 - 12:51

Problem su kriterijumi kad Ranku K odgovara DF (najretrogradnija pojava ravna onima iz 90tih prošlog vijeka) onda je to uljudno i poželjno. U CG su neki mediji i koncerni ugasili svjetlo objektivnosti i uveli mrak i izvrtanje činjenica. Kod njih postoji poželjna doza kriminala. Imaju svoje omiljene kriminalce
slobo

31. 10. 2016 - 09:13

te retrogradne pojave iz 90ih su na vlasti još uvijek u CG. omiljeni kriminalac? za sada Marović
Crnogorac

29. 10. 2016 - 12:10

Dobio Krivas zulj na mozak pa nezna dal je doso il je poso Lud Zbunjen Normalan i Starac Foco .
Stanislas

29. 10. 2016 - 12:49

Moguce da je dobio zulj na mozak Krivas ali ti ga ne mozes dobiti garant. Znas li zadtu? Pa sada ADM. po obicaju cenzura.
Crnogorac

29. 10. 2016 - 13:25

Stanislas izgleda da ti drugog posla nemas no da Branis Izdajnike i Bjelase ka i 1918 god Niko ne moze mrzjeti vise svoju Domovinu od Izdajnika.
Mikloš kauboj

29. 10. 2016 - 13:43

Draško, ovaj tekst još bolji nego mnoge prethodne analize. Poređenja slike, svaka na svom mjestu. Naravno da sada kreće pljuvačina kad se neko usudi da kaže da je "opozicioni car" iliti evropski premijer go. Mi neki ne vidimo to carevo novo odijelo koje mu je darvovala opozicija i koncern besvijesti, Neprijatno Ranku, a ne može da ustanovi zašto, pokvarenost ne može da mjeri ispravnost
Marko i Janko

29. 10. 2016 - 13:44

Konačno da neko napiše nešto o Ranku Krivokapiću
vukašin M.

29. 10. 2016 - 15:07

Pobjeda Boro K. ne silazi mjesecima. Inače on radi za džabe, kao i Dejovu biografiju, Pink i Informer po cio dan, DN svaki drugi dan, Draško povremeno, po narudzbi na ovo mjesto, CDM čerećenje.........uopšte mi nije jasno sto je to R.K. bitan toliko sa svoja četiri poslanika. Može li to Draško da objasni ili da sačekamo da nam to objasni onaj zamjenik pomoćnoka američkog državnog sekretara. Mislim da vam se ni ovakvi kometari ne uklapaju u uredjivačku semu.
Baranin

29. 10. 2016 - 15:55

Biće da ste pogrešno ukopčali suštinu. Nije problem kada Mandić radi protiv Crne Gore, od njega se to očekuje, on je Srbin sa dna kace. Ali kad Ranko sa Srbinom sa dna kace hoće da "demokratizuje Crnu Goru" onda je to teški blud koji mora da iritira svakog razumnog čovjeka. Možda ste vi slijepi iz mržnje prema Milu ili ljubavi prema Ranku pa vam ne smeta protivprirodni blud, ali ne tražite od nas da to ne primjetimo. Ranko može biti samo važan u tom smislu jer je pljunuo na ono što je bio priklanjajući se onima protiv kojih je juče bio iz najprizemnijih razloga. I to iz vrlo nečasnih. A velike priče neka ostavi za unučad jer će morati da im objasni zašto se svi stide njihovog đeda!
Vukasin M.

29. 10. 2016 - 16:41

Kakve veze ima ova prica sa mojom opaskom. Ranko sa Mandicem nije bio u vlasi na drzavnom nivou a dps jeste. Mandic je 94.g. bio poministra rada u saveznoj Vladi, a to je tada tesko islo bez dps. I sto sada, ako nema Mila i Ranja nema ni CG. DAJ BUDIMO malo ozbiljni, ako sve prodamo i zsduzimo se 5 milijardi sto ce nam ista.
Baranin

29. 10. 2016 - 20:43

A ko vam kaže da će DPS zadužiti CG, a opozicija neće? Na osnovu čega vi to tvrdite i postoji li ozbiljni ekonomista u CG koji će vam potvrditi da će opozicija preokremuti ekonomiju? Evo, ja sam spreman da se kladim sa vama da bi 20 partija koje bi činile vladu gledale da sve ubace što više ljudi i rasporede na mjesta na kojima će da kontrolišu novac i silu. Dok podijele mjesta prošlo bi bar nekoliko mjeseci. A onda bi svako šklapao za sebe jer ne bi niko nikome vjerovao da onaj drugi ne šklapa. Kako mislite da funkcioniše vlada od toliko stranaka (samo u DF-u ih ima 7-8) bez ijednog autoriteta koji može da drži toliko stranaka pod kontrolom. I dosta više tih trivijalnih floskula i prijećenje građanima da će ih čudo snaći ako ostane DPS, a da će im se popraviti standard i demokratski se preobraziti CG sa Putinovim ljudima ako opozicija formira vlast. Nađite neku đecu pa im pričajte te bajke.
danilo s.

31. 10. 2016 - 08:39

Ako vam nije jasno zasto je Ranko vazan sa svoja cetiri poslanika, upitajte za odgovor Lekica, Mandica i ostale. Zasto ga uporno racunaju kao clana svojega stada? Ranko ne moze biti za CG i po-cetnike u isto vrijeme? Ili je za drzavu, ili protiv nje. A pricu o necesovoj (po-cetnickoj) "demokratiji" neka okaci macku o rep.
Da ti poklonimo stolicu

29. 10. 2016 - 13:47

iz Skupštine CG Ranko kao souvenir, da pričaš unucima jednog dana, jer ti poslije ovog nečasnog političkog zaokreta niko neće vjerovat, niti te pominjat
Zoran V. Raičević

29. 10. 2016 - 17:05

Poštovani, Lijep tekst. Poznajem g. Đuranovića i mislim da njegovo viđenje opisuje crnogorsku političku scenu na način kako izgleda mnogi vide... poznajem i gospodina Krivokapića... upoznali smo se u Torontu 2007. kada obiđe naše iseljenike i uruči vrijedan poklon - zastavu vezenu i knjigu o 21. Maju 2006.... za respekt! Sada malo o temi! Pisati analize je veoma težak posao... treba biti upućen i neutralan. To je nekad teško, posebno ovo drugo! Dobri smo verbalisti, kao i jezički znalci, pa nam svi tekstovi liče na: "Svaka ti je ko Njegoševa..."... Čini mi se da smo mi veoma dobri verbalisti ( sve se vrti oko jezika), a takođe i teoretičari (vjerujemo da je naše viđenje najmjerodavnije), ali u praksi smo - na tananim, nogama, na isti način kao što je visok čovjek - džin na staklenim nogama. Jak je, ali ga je često lako oboriti na pod!!! Da li nam se istorija ponavlja kao farsa ili mi, kao narod, samo učimo ponovo lekcije koje nijesmo naučili - pitanje je sad?!
Samodestrukcija SDP-a

29. 10. 2016 - 19:33

Dragi Draško, evo vec danima izlažem more nelogičnosti, kontradikcija, apsurda, otvorenih laži i perfidnih podvala koje kao iz automata ne prestaju da izlaze is SDP-a i njihovog lidera. Jedna stvar je vrlo indikativna za naslutit njihove namjere - ne daju nam objesnjenja za sve to, naprotiv nastoje odvuci paznju populistickom, priflupom galamom o 90-im godinama, ili o "kriminalnom DPS-u" ili o Milu. Ali kad je neko vodjen pohlepom ili osvetom, tu razuma vise ne postoji, nego hrli u minsko polje i kud god da krene , sto god uradi vraca mu se momentalno bar u vidu ocigledne samoironije. Oce u NATO ali sa velikom vecinom koja je protiv NATO, i dalje su patrioti ali sa vecinom koja nije za ovu drzavu, oni su vjerni prozapadnom putu ali sa rusofilima ne obaziruci se na ocjene ovih izbora upravo sa Zapada, pozurili su da izmiju teroristicki napad, da bi se danas suocili sa sve vise dokaza, ...
Nick

29. 10. 2016 - 20:13

Vi nijeste više Portal Analitika, nego podružnica DPS-a. Što se je sa vama desilo......prosto su mi nejasni branioci nedjela vrhuške DPS-a, sa koliko neobjektivnosti pokušavaju odbraniti ono što se ne može odbraniti. Fascinantan je način na koji opraštaju nedjela, kradju, kriminal.......pravi komunistički obrazac...."on je funkcioner", pa njemu i stoji da plaća državnim parama privatne žurke, da vozi državna kola, da zaposli svu rodbinu i prijatelje, da drži ruku u državni džep, a bogami i da radi što mu gođ volja....(slično, "Ada neka tuče ženu, njegova je....pa ima pravo ponekad da je klepne šakom)..... Baš mi je žao što su neki ljudi, doduše jako kasno, ali ipak posustali..... Mada, imam utisak da je i njima jasno da se kraj blizi, pa pokušavaju nekakvom alhemijom da premažu oči ljudima....još po malo uspijevaju ovim neukim ljudima...
Chet-Nick-u

29. 10. 2016 - 21:26

Chet-Nick, pa ti ne patises. Prije nekoliko dana si prijetio silom, a evo sad si se uhvatio cetnickog stereiotipa o optuzivanju za komunizam. Pa vidi jednu stvar, kakav god da je bio komunizam je bi humaniji,logicniji, pa i hriscanskiji od ovoga sto vi demonstrirate.
Nicko

29. 10. 2016 - 22:16

A ti misliš da možeš tako sasuti gomilu stvari a mi svi odmah počnemo da pjevamo aleluja, aleluja, evo božanstva koje nam otvara oči, saopštava istinu koju mu podariše velika božanstva Nikola Marković, prof. Perović, Milka Tadić, ... otjelotvorenja znanja, pravdoljubivosti, mudrosti i ljubavi prema CG,... Kako ne vidite narode da vam Nicko nudi rajske ljepote i amfilougodan život, blagosranje na svakom koraku. Kako ne vidite neslućene mogućnosti i raskošni talenat jednog Medojevića, lucidnost Radulovića, putinovsku ljepotu Kneževića, prefinjeni izraz Dritanov, skromnost i poštenje Žarkovo, Neđeljkovu neostrašćenost i umjerenost, ... i napose dosljednost Krivokapićevu koji je pasja usta nagrdio Đukanovića pred izbore 1912-te i dosljedno rekao za ljude u DF-u da se radi o časnim ljudima. kako tada, tako i danas. Nevjerovatna dosljednost ravna onom Vidkunu iz Norveške.
Nick

29. 10. 2016 - 23:06

Nicko ne spori to što mislite o Medojeviću,Kneževiću i ekipi iz DFa, ali Nicko isto tako ne može da shvati ode vrhovnom vodji Milašu, to vaše i autorovo uzdizanje istoga u božanstvo. Jedino objašnjenje je da ste samo jedna interesna grupacija. Ne mogu da vjerujem da stv arno mislite to što govorite, a što se prkosi zdravom razumu.
Nicko

30. 10. 2016 - 00:25

Ko je govorio samo o ekipi iz DF? Baviš se nečim što ne pročitaš. Niko nije pomenuo Milaša bez ti! To je vrlo zanimljivo. Mi pričamo o najgoroj opoziciji otkad postoje parlamentarni izbori a ti o Milašu? Vama je Milaš noćna mora a nama odbrana od onih kojima bi samo ludak dao Crnu Goru u ruke. Kako ti nije jasno da ljudi ne glasaju za DPS već protiv opozicije! Nikako da ukapirate nego stalno ponavljate neinteligentne budalaštine o poltronima, plaćenicima, uvlakačima, ... Ne postoji veća bruka i sramota nego glasati za Ranka, Žarka, Dritana, đaka - pješaka Bečića, Milića, da ne pominjemo DF za koji se slažeš izgleda da je katastrofa. Ali, viđi vraga, ne smeta ti što sa tim DF-om hoće Ranjo, Dritan, Žarko, Neđeljko, da prave koaliciju? Ne pada nam na pamet da rušimo Đukanovića dovodeći nikogoviće na vlast. Vrijeme je da CG dobije dostojnu opoziciju i DPS će bez problema sići sa vlasti! I neka mu je onda sretni put u opoziciju!
WOLF

30. 10. 2016 - 01:03

Ne objavljujete komentare ako se kvalifikuje karakter autora,je li? Ili samo ako je negativan po njega/vas?
Nick

30. 10. 2016 - 02:11

Mislim da mi je admin neđe ispravio poneku riječ da bi bilo moguće objaviti. Nijesam vješt u ovoj vašoj demokratiji blogovanja kao vi. Pa s'toga nijesam skroz dorečen. Mislim da je problem u tome što vi niži DPSovci nećete da vidite da su DPS i DF bili ista partija, i da su suštinski isti. Vi podržavate DPS iz zablude da na taj način štitite državu, a kritikujete Ranka,Dritana i tu ekipu koju nabrajate iz razloga što oni podržavaju DF (desno krilo DPSa), koje se po vašem spinu bori da anihilira državu (što je djelimična istina). Gore navedena ekipa podrzava DF jer vjeruju da će na taj način konačno ukloniti retrogradni,perfidni,totalitarni režim DPSa ( njegovog vrha), a kritikuju vas niže DPSovce koje vrhovni poglavar vuče za nos, i koji ga slijepo slijedite, na račun lažne ugroženosti države. (samo kaze Nato,četnici,Rusi...itd). Tako da ste vi niži DPSovci isto što i gore navedena družina, u parlamentarnom smislu.Znači...gore navedena družina, niži DPS plus manjine su ona prava CG.....a vrh DPSa i DF, zajedno, sigurnim korakom da nestanu iz naših života.
danilo s.

31. 10. 2016 - 09:12

Nick, Ocito je da raspravljamo polazeci od potpuno razlicitih premisa. Vi ste, izgleda, ljubitelj "apstraktne demokratije" prepune jeftinih slogana - i kontradikcije. Jer, vasi, sasvim legitimni, ideali se ne mogu legitimno osvoijiti sa anti-demokratskim DF-om (DF i DPS vise nijesu "sustinski isti"). Zanima me kako to uspijevate da u vasoj svijesti pomirite demokratiju i veljesrpski klero-fasizam? Da li vasa povrijedjena sujeta i resantiman prema Milu opravdava predaju CG u ruke njenih - (stvarnih) arhi-neprijatelja? Za koju bi se to "demokratiju" - i kako - borili u "velikoj serbiji"? Sudeci po izborima, vecina gradjana CG zeli da zivi u stabilnoj drzavi. A NATO (i EU) je garancija te stabilnosti. Zato je narod - ponovo - izglasao Mila (ne DPS). Kada CG bude imala bezbjedne spoljne granice, moci cemo se, sa manje pristrasnosti, okrenuti ostalim vaznim pitanjima naseg drustva. Jer, u toj sitiaciji, niti ce DF ikada vise imati danasnji znacaj, niti DPS moc koju danas ima.
NickNick

30. 10. 2016 - 02:35

I vidi, nije nama Milaš noćna mora, on živi super, radi čoek svoj posao, uživa, može što oće, to je skroz validno i regularno. Nama ste noćna mora vi koji ga titrate i tako ponizno prihvatate svoje sitne uloge, a podršku totalitarnom režimu opravdavate ugroženošću države. Zar ne vidite da su djelovanjem vrha DPSa, za svoju korist, sve retrogradne antidržavne institucije jače danas nego u vrijeme Miloševića. Vrh DPSa je zato pogubniji za CG nego DF. Vrh DPsa upravlja a vi ponizno sjedite u svojim sobicama zaključani i gledate u partijski TV. Kako to nazvati. I tako ste osvojili 41%, pa valjda to nije većina.
Nicko

30. 10. 2016 - 11:05

Pa ti stvarno misliš da možeš da nas istroluješ tim glupostima? Upoređuješ doba Miloševića i ondašnje institucije sa današnjim? Očigledno ti se dopadalo Miloševićevo vrijeme!!! I shvati jedno da smo mi obrazovani, da smo ljudi koji su obišli bar pet evropskih zemalja i da nam ne možeš pričati te maloumnosti kao da smo iz nekog sela pored Boana. I ti primitivni štosovi o "nižim DPS-ovcima" su vam toliko providne i glupe da ne zaslužuju odgovor. Ja nikada nijesam bio član DPS-a niti imam namjeru. Tako da se džaba trudiš sa trivijalnim glupostima jer me se ne dotiču. Ja sam čovjek eropskih nazora i čovjek koji zna da CG može biti svoja samo kao član NATO. A Milo Đukanović je jedini zaslužan što je u predvorju NATO i, ubjeđen sam, nedugo zatim će ući u EU. I to je to. Ali kako tvoj mozak da shvati to kad mi ne dijelimo iste svjetonazore? Kad je tebi Bečić ok.
Novi komentar