"Moralna magla" u Dvorcu Petrovića na Kruševcu

Izložba radova prestižnog američkog umjetnika Judžina Lemea (Eugene Lemay) biće sjutra otvorena u Dvorcu Petrovića Centra savremene umjetnosti Crne Gore, u 19 časova.
Objavljeno: 09. 12. 2016 - 21:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Postavku pod nazivom „Moralna magla“ čine slike i skulpture nastale ove godine, a zvanično će otvoriti direktor CSUCG mr Nenad Šoškić.

Judžin Leme (Eugene Lemay) rođen je 1960. godine, osnivač je i direktor Centra za savremenu umjetnost i produkciju MANA Contemporary, sa sjedištima u Nju Džersiju, Čikagu i Majamiju. Samostalno se predstavio, pored ostalog, u izložbenim prostorima Micro Museo u Limi, The Museum of Israeli Art u Tel Avivu, The Museum of Contemporary Art u Rimu, Mana Contemporary u Džersi Sitiju, Zemack Contemporary Art u Tel Avivu, galeirji „Mike Weiss“ u Njujorku i „Total Art Gallery“ u Dubaiju.

Njegova djela nalaze se u značajnijim privatnim i javnim kolekcijama u Njujorku, Grand Repidsu, Džersi Sitiju, Briselu, Londonu. Njegovo stvaralaštvo se  2013. godine našlo na listi 100 najuticajnijih savremenih umjetnika časopisa „Art & Auction“.

Izložbu kurira renomirani američki kustos Fong Bui, jedno od najznačajnijih imena u kulturi Njujorka, vlasnik i urednik magazina „The Brooklyn Rail“. Takođe je do skora bio kurator u čuvenom njujorškom Muzeju moderne umjetnosti – MoMA, te autor brojnih kolektivnih izložbi na kojima objedinjava radove najznačajnijih američkih umjetnika današnjice.

Postavka će biti otvorena za javnost do 1. marta naredne godine.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar