ĐURANOVIĆ: Milioner iz blata

''Niko čovjeka ne može da nagrdi kao on sam sebe. Žarko Rakčević je ogledni primjer: umjesto rasprave sa Senadom Pećaninom - partijski pamflet protiv Pobjede; umjesto odgovora meni, iznošenja makar jednog zastidnog teksta - primitivna lična podmetanja'', napisao je glavni i odgovorni urednik Pobjede Draško Đuranović u reagovanju upućenom predsjedniku GP URA.
Objavljeno: 19. 12. 2016 - 06:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povodom upućenog reagovanja Žarka Rakčevića, predsjednika GP URA, reagovanjem se oglašava Draško Đuranović, glavni i odgovorni urednik Pobjede. Reagovanje prenosimo integralno.

I kao grogirani, izmrcvareni bokser - kojem sufleri iz ćoška došaptavaju da nastavi, a on i ne zna da leži na podu - i dalje pokušava da udari ispod pojasa. Kada sam mu dokazao da su novci iz državne pomoći otišli baš na račune izdavača (748.681,99 eura) koje su zajednički zatražili od ,,lopovske vlasti“, juče mu je ,,kliknulo“ pa je na sajtu Vlade, kako kaže, kliknuo da proces državne pomoći nije uspio. Stvarno? Da ste, Rakčeviću, makar pročitali ono što su mentori iz bordelskog udruženja poturili da potpišete, shvatili bi da baš ti koji Vas uče kako da se moralno urušavate - nijesu predali izvještaje o realizaciji subvencije koju su primili.

A da ,,porodična firma“ nije državi dužna - ni centa. I da su baš te medijske gromade i utajivači poreza, umjesto da budu sankcionisani, napravili dilove sa istom ,,lopovskom vlasti“ o reprogramu duga, dok vlasnici ,,porodične firme“ imaju teret hipoteke na stan. Možda ste u pravu, ko nam je kriv što smo poslovali zakonito?

Ipak, za poštovanje je što ste se grdno oznojili da - izbjegavajući priču o pogrešnoj politici partije koju vodite - objasnite kako ste, iako ovdje, je li, vlada diktatura gora od one iz doba Čaušeskua, svoje milione zaradili časno. Dobro je i što, za razliku od jednog stana koji ima moja porodica, nas nijeste zamarali spiskom Vaše pošteno zarađene imovine. Čestitam: iz ovog živog blata, u doba režima čiji ste dugo bili prirepak, uspjeli ste da postanete milioner. Sjajno, milioner iz blata, kao naslov onog britansko-indijskog filma?!

Najviše me, priznajem, dojmio onaj patriotski dio profita. Ne znam, stvarno, odakle Vam priča o 1,2 miliona od prodaje zastava, ali ste - ako mene pitate a izgleda da pitate - zaslužili medalju što ste pred referendum poklonili 9.500 crvenih marama da mašemo ručicama po trgovima i prihodovali na poslu sa crvenim barjacima tričavih 130.792,50 eura. Nadam se da će ova Crna Gora naći načina da Vam se zahvali za doprinos nezavisnosti.

O drugačijoj Crnoj Gori, o kojoj samo naričete, propustili ste da išta kažete i u Pobjedi i van Pobjede. To je trebalo da bude suština ove rasprave koju ste mučki ugušili ličnim uvredama i podmetanjima, sve u strahu da se ne ogoli političko tumaranje koje predvodite, kao slijepi vođa stado. Nema, predsjedniče GP URA, kompromisa sa istorijom i istinom. I ne može biti Crne Gore bez vrijednosti Trinaestog jula. Postoji samo taj put. Oni koji to ne shvataju, ili neće da shvate radi sitnosopstveničkih interesa, politički su zombiji koji koračaju u zaborav.

Podsjetiću na riječi Senada Pećanina iz sjajnog intervjua Tamare Nikčević: ,,...prema manjinskim narodima, naročito prema Bošnjacima i muslimanima, danas se prepoznaje šovinizam kakav se teško može naći čak i u rječniku Vojislava Šešelja. Da li je moguće da na taj fašizam ne reaguju političari i mediji koji su svoje ime i ugled stekli devedesetih?! Otkuda, recimo, Žarko Rakčević u istom kolu sa šovinistima i četnicima? Otkud Ranko Krivokapić?...“

Boli, zar ne? Ali, ste to kukavički otćutali. Gospodine Rakčeviću, starost koju tako gradite zastidjeće dio one Vaše bolje mladosti. Ništa Vam više, završavajući ovu, polemiku, ne mogu poručiti.

A što se tiče kritike okoštale, istrošene elite i njihovih sumnjivih poslova - stranice Nove Pobjede su otvorene. I za Vas i za sve druge koji imaju, umjesto lajanja i olajavanja, nešto stvarno da kažu, pokažu i dokažu. Pobjeda je tu, od oktobra 1944. I biće dugo, na radost mnogih i muku nekih. (Pobjeda)

Komentari: 33

kumim ve kapicom

19. 12. 2016 - 07:22

sjedite nedje,pojedite po burek i ispricajte se ka ljudi,citao sam prve dvije-tri kontre ali ste precerali majka mu stara...molim te Drasko ako ga vidis opali mu jednu frnjoku .... tom kvazi politicaru, nesretnom, izgubljenom u prevodu... nekome su i milioni zalud, kad je bitan kao kratka dekica u cik zime=neupotrebljiv... ajte kumim ve i molim
Badr Hari

19. 12. 2016 - 07:38

Rakčević je tipičan tajkun.Ništa ga ne interesuje sem profit.Briga njega za državu i nacionalne interese. Znaš po čemu znam? Brani Rusiju i abolira je od priče o državnom udaru.
eee

19. 12. 2016 - 08:13

Kazes drzavnom udaru...a đe su ti udarači...jesu iza rešetaka?sto nisu?sto ih ne imenujete?i kad ih imenujete strpate u Spuž.evo prođose 2mjeseca od udara a niko nije u zatvoru sem par plaćenih udbaša.
Ne brini

19. 12. 2016 - 10:58

Uskoro će
Torsades

19. 12. 2016 - 19:52

Glupane, tako su i oni u Sarajevu mislili neće, neće pa se poklaše kao divljaci...
KAP I CASA

19. 12. 2016 - 08:22

Drasko meni je KAP prelila CASU- kod ZARKA I NEBOJSE da ne podrzavaju SLOBODNO TRZISTE-NEOLIBERALIZAM koje i ruku na srce I nemamo osim BIROKRATIJU I korupciju. Sada uvidjam da je najbolje da se VLADAJUCA GARNITURA iznutra mijenja REFORMISE-MILO ODE dodju MLADI LIBERALNI EKONOMISTI LIBERTARIJANSKE IDEOLOGIJE-Vi da se KRITICKI OSVRNETE NA MOJEM FONU sto KOMENTARISEM I zajednickim snagama iznutra napravimo PROMJENE- ja za razliku u OPOZICIJU NE VIDIM CETNIKE vec KOMUNISTE , Sada ako bi imao slobodu KRITIKE ja bih postao I uzeo knjizicu DPS kao NAJVECE PARTIJE da doprinesem TRANSFORMACIJI iste u SLOBODNO DRUSTVO.
Badr Hari

19. 12. 2016 - 08:23

Udarači leže u ZIKS i još će ih ležati, a Rakčević se udružio sa četnicima. Toliko o njegovoj dosljednosti.
danilo s.

19. 12. 2016 - 08:39

g. Rakcevicu, Umjesto vasih serijskih (ne)odgovora - napisite ukratko odgovore na sljedeca pitanja: 1. Koja je svrha bojkota Skupstine od strane pro-CG partija i lidera (Ranka i vas)? Zasto to cinite kada znate da je to stetno za drzavu? I da je to prevara vasih biraca koji su vas birali da se borite za njih u Skupstini, a ne da pisete pisma i pamflete protiv Pobjede i Draska. To nijesu neprijatelji CG. DF-ovci jesu. 2. Zasto odbijate da osudite mijesanje Rusije u unutrasnje poslove CG? Kako to da vam ne smeta sto su oni, po svemu sudeci, finansijski i logisticki umjesani u posljednje izbore? Zar i to nije svojevrsna "kradja izbora"? 3. Objasnite nam vase razloge za saradnju sa deklarisanim (a, uskoro, mozda i osudjenim?) neprijateljima CG - DF-om? Koje to vrijednosti vi dijelite sa njima? Odnosno, objasnite sto cete vi sa njima? P.S. I nemojte ponovo o DPS, 90-im, i vasoj "demokratiji". Prvo spasite drzavu pa cemo - svi zajedno - spasavati demokratiju.
Vojo

19. 12. 2016 - 08:50

Sjajno Danilo. Svaka cast.
Tesla

19. 12. 2016 - 09:33

Svaka ti je na mjestu Danilo.
Rognelaže

19. 12. 2016 - 10:37

Draško i Danilo, svaka vam ljudska čast! Rakčeviću, stidi se ako je ostalo što ljudsko u tebi!
opozicija kao i milioner

19. 12. 2016 - 08:39

Jednom za sva vremena da razjasnimo: sintagmu "državni udar" lansirali su oni "političari" koji su organizovali i podržavali terorističke napade na Crnu Goru! Dakle, zamjenjuju teze a cijela javnost preko medija se fata za njihov izraz i laž a ne za suštinu, a suština je terorizam. Državni udar po definiciji je nešto drugo, a za taj čin srećom ta opozicija državi, nije sposobna. Srećom! Državnim udarom se ruši neka vlast, neki režim i sl. i po pravilu uvodi se diktatura, jer demokratiji /kratama, takav način borbre za vlast ne treba. Dakle, ujedinili se neprijatelji države i nazvali se opozicijom. Pa tako molim javnost da neprijatelje države ne zovete opozicijom, nego onako kako treba. Kada ta gospoda ponude program na zdravim osnovama, kako da se ođe bolje živi i kako da jedni druge poštujemo i da na izborima pobjeđuju bolji, CG će biti zajednički dom svima.
Crnogorka

19. 12. 2016 - 10:11

Gospodine Djuranovicu davno je receno "grdni grdi" , sta reci gospodinu Rakcevicu a da to njega pogodi. Dobro znamo jegov politicki put od devedesetih do danas. Na tom putu je bio samo licni interes, bez ikakvih moralnih normi i skrupula.Njegova prica o patriotizmu je prevara kao i sve ostalo sto prica i radi. Rakcevic i Krivokapic su izgubili maske iza kojih su se zaklanjali od velike trke za licnim interesima. Oni sa jednom rukom na srcu , a drugom u dzepovima drzave koju nazivaju lopovskom da imaju znanja i morala bi cutali. Ali sad ne moraju nista ni da pricaju dovoljno im je ljuljuskanje u cetnickom krilu da se sve vidi i zna.
Joveta

19. 12. 2016 - 11:06

Rakcevic je samo deklarativno za GG.Isto kao i Ranko Krivokapic.Ne vole oni CG.
Mila K

19. 12. 2016 - 11:06

Zasto profili koji ne znaju engleski koriste izraze iz engleskog jezika koji u izvornoj formi ne podrazumijevaju namjeravanu primitivnu pezorativnost nego stvarni poslovni uspjeh? Pa lejtos su ovom politicaru zamjerali sto je ostvariuo americki san, dok nisu opet shvatili da ne znaju sta to stvarno znaci i koliko su cojkanja kojih engleski ne sadrzi potpuno pogresna. A do understatment-a nemaju ni znanja ni talenta.
"Hehehe" novinarki - I

19. 12. 2016 - 15:10

Postovana "hehehe" novinarka, najprije, ako nekom drzite lekciju iz engleskog onda napisite rijec pravilno. Dakle speluje se "understatEment". Dalje, ne znam ko je to bio sto je zamjerao na ostvarenju American Dream, ali da pojasnim za publiku: Dakle Mila, pricati o Americkom Snu u okvirima Balkana, a pogotovo o dostignucima jedne individue moze samo jedna provincijalka, koja neodoljivo potsjeca na gospodju Femu iz Sterijine drame. Pazi sa svojim nadmeni stavom I kvazi znalackim nastupom,jer ovdje ima ljudi koji mozda I zive u Americi ili bar citaju stranu stampu.
Dodatak

19. 12. 2016 - 15:30

U originalnom komentaru sam,pojasnjenja radi, naveo jednu od definicija American Dream: "Americki San je je nacionalni etos u SAD, skup ideala (demokratija,prava,sloboda,mogucnosti,jednakost) u kojoj sloboda ukljucuje mogucnosti za properitet i uspjeh, postignuti kroz marljiv rad u drustvu bez barijera.
A Ruski San ?!

19. 12. 2016 - 15:54

Jos kad bi se sjetila gdje je sto pricala" Otprilike prije godinu dana je napisala komentar koji je zavrsila sa "Fuj Amerika". Danas prica o Americkom Snu". A gdje je Ruski San" koji promovise opozicija i vas list, postovana Mila?
Balkan Dream (Novin. iz blata)

19. 12. 2016 - 15:20

Draga nasa "hehehe" novinarko, znanje engleskog nijesi pokazala u prevodima i kompilaciji tvojih clanaka. Italijani imaju izreku "Da che pulpito viene la predica" ili Sa koje katedre dolazi kritika, jasno ironicno. Dolazis iz lista koji se sluzi reketiranjem, odnosno ucjenjivanjem, objavljivanjem narucenih clanaka za "nevidljiv" novac, list koji 15 godina na ovaj ili onaj nacin favorizira velikosrpske stranke, list koji je imao direktne poslovne relacije sa Tadicevim establishmentom, a danas prenosi clanke iz Sputnjika I favorizuje "tri prsta i pravoslavlje" da koristim direktne rijeci prvog covjeka prve opozicione stranke, list koji je dizao hajke na "patriotizam", jasno ne svaki patriotizam kao sto vidimo nego onaj usmjeren ka, zamislite, drzavi u kojoj zive i rade. Ovo je inverzna verzija American Dream-a, rekao bi Balkan Dream , ili zasto ne "Novinarstvo iz blata"
budanzaspao

19. 12. 2016 - 11:25

Ako zatvorite vrata svim manama, i istina će ostati napolju. Tagore
Kapetan

19. 12. 2016 - 12:31

POBJEDA je vrh novinarstva, eto toliko, i zamolijo bih vas da objavite komentar, nije neki ali ljiepo bi bilo da objavite, uglavnom brisete sto ja komentarisem
Kreativnost n...

19. 12. 2016 - 15:24

Bravo, ma ko ti ne bi objavio ovaj lucidan biser od komentara. Seljacka ironija, prava rijetkost, u CG, vrhunac kreativnosti prosjecnog provincijalca iz CG koji podrzava fasizam DF-a (sa tri prsta) slusa Amfilohiejve politicke govore I cita Vijesti/Dan/in4s.net
budanzaspao

19. 12. 2016 - 17:01

Kapetane, pazi na pravopis. *Zamolijo* Kakav bi ti kapetan bijo :)
Slucajni turista

19. 12. 2016 - 13:38

Elita jeste okostala, jeste da mnoge stvari i meni kao crnogorcu smetaju, najvise sto se odustalo o zaokruzivanja crnogorskog identiteta i odbrani istorijskih spomenika kulture od Rista i kulturocida sto sprovodi, ali cak i da sam u pravu nikada vladajucoj eliti ne bih zamerao vicuci iz iste gomile u kojoj su oni koji bjelodano rade da nema ni C od Crne Gore. Ogradio bih se i od jednih i od drugih. Da li je bilo drzavnog udara ili ne ne znam, ali mnogi tragovi vode zna se do koje pecine. A ako je tacno da ne moze biti fer izbora u doba drzavnog udara, tacno je i to da kod drazinih demokrata ne bi imali ni "f" od fer izbora i sa i bez drzavnog udara. Ako je Crna Gora najvise dobila simpatije u svetu i regionu to je zbog njene multikulturalnosti i multikonfesionalnosti i visenacionalnog izjasnjavanja za nezavisnu Crnu Goru i clanicu NATO. Biti u istoj druzini, sa onima koji koriste seseljevski recnik protiv sugradjana druge nacionalnosti uvreda je za svakog crnogorca, bio ili ne bio drzavni udar.
Hrpa neodgovorenih pitanja

19. 12. 2016 - 14:15

jednostavno se drzati elementarne (politicke) logike I pravila iz svijeta I zapitati Zarka Rakcevica: Kako pomaze ovoj drzavi udruzen sa grupom velikosrba koji nisu glasali za ovu drzavu niti je danas zele? Ako je prozapadno orijentisan, kako veli, zasto je zajedno sa velikom vecino antizapadne koalicije sa vezama sa Putinovom Rusijom? Kako se podize nivo demokratije I pravne drzave gravitirajuci Rusiji umjesto Zapadu? ZASTO Zarko Rakcevic NEGIRA UMJESANOST RUSIJE U POLITICKA ZBIVANJA u CG ?
E da je iz blata

19. 12. 2016 - 14:59

"Sjajno, milioner iz blata, kao naslov onog britansko-indijskog filma?!" E pa bilo bi dobro da je iz blata ! Sjecate li se one scene is tog filma, kad dio publike okrene glavu u stranu.
Podgoričanin

19. 12. 2016 - 16:53

Politička linija djelovanja gospodina Rakčevića je skoro nemoguća u smislu njene polivalentnosti,ali kada je u pitanju ovaj " političar" sve je moguće i ništa ne iznenađuje.On je postao iznajmljeni političar,za jednokratnu upotrebu bordela koji ga plaća.On govori šta mu kažu,a sebe uvjerava da je to tako.Valjda mu je tako lakše.Rakčeviću,pomisli malo na svoje bratstvo i porodicu.Nemoj da ti se đeca stide tvojih činjenja.Imaš li iskrenih prijatelja da te odvrate sa stranputice?Ni sjutra nije kasno.Bolje i sjutra nego naredni dan.Spašavaj od obraza što se još spasiti može.K uda ideš nekadašnji "crnogorče"?
Nikolina

19. 12. 2016 - 17:11

Hahaha, ovo je zaista fascinantno. Kakvo jednoglasje, pa sigurna sam da vam zavidi i čuvena bečka filharmonija...molim vas nijesam rekla jednoumlje... Zaista mislim da ste divni.
Boban Bg

19. 12. 2016 - 21:06

Sad si poentirala, svaka ti čast! Još ne čuh od ovih zatucanih branitelja Žarka, Ranka da pobiju ono što neko napiše i navedu primjere koji opovrgavaju da su se udružili sa četnicima, da ćute na brutalni nasrtaj Rusa na CG, da su pomenuli Amfilohija u zadnjih godinu dana (Ranko otkad je izašao iz koalicije) da ne bi uvrijedili svoje koalicione partnere čiji je Amfilohije savjetodavac, i sl. Može li biti sumnje da su Ranko i Žarko u koaliciji sa Lekićem, Danilovićem, Bečićem, Milićem, DF-om, dakle, svim rusofilskim i antizapadnim strankama u CG? Ili je neko od nas lud? Ili možda ćorav i gluv? I sad ako svi gledamo zalazak sunca i konstatujemo DA SUNCE ZALAZI je li to jednoglasje? Ili ćeš ti tim neinteligentnim kvalifikacijama da nas ubjediš kako neko od nas treba da kaže kako sunce izlazi na zapadu? Između jednoglsja koje ti imputiraš i konstatovanja nedvosmislenih činjenica ogromna je razlika.
grgazlatoper

21. 04. 2017 - 00:30

Kad već ispravljate:Bečka filharmonija ne svira JEDNOGLASJE. Kad ste stručnjak, budite stručni.Ne ispravljate moj tekst, ali, ipak...
KARA RADUSIN

19. 12. 2016 - 21:26

Postoji li ikakva šansa da objaviti komentar na ijedan tekst koji napiše Draško Đ.Napisao sam ih desetine ni riječi uvrede ni primać onome kako on blati ljude koji se usude uvrijediti vlas.
Ma nije moguce !!!!

20. 12. 2016 - 00:54

E je li moguce da nijeste objavili komentar ovog mozga zvanog Kara Rankova?! I to nakon toliko njegovih lucidnih, kreativnih misli na ovom portalu, njegove ljudskosti i konzistencije misljenja, njegove iskrenosti i logike ....
KARA RADUSIN

20. 12. 2016 - 23:07

Mora da si puno srećan-zato što sam spriječen da ti odgovorim.Normalno kulturno i civilizovano.Jer sam tako vaspitavan u duhu da nikog ne vrijeđam i da je junaštvo braniti sebe od drugog -a čojstvo braniti drugog od sebe.
Novi komentar