MUP: Apelujemo na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put

Povodom najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju od 04. januara 2017. godine, danas je u Direktoratu za vanredne situacije MUP-a održan sastanak nadležnih subjekata sistema zaštite i spašavanja. Sastanku su prisustvovali predstavnici: MUP- Direktorata za vanredne situacije, Uprave policije, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Željezničke infrastrukture, Direkcije za saobraćaj, Aerodroma Podgorica, Elekrodistributivnog sistema (CEDIS), Elektroprenosnog sistema (CGES), Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Vojske Crne Gore.
Objavljeno: 05. 01. 2017 - 14:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje su do sada preduzete u cilju adekvatnog odgovora u slučaju ekstreminih meteoroloških prilika i saniranja eventualih posljedica, te je dogovoreno da se one intenziviraju tokom narednih dana.

“Posebno je naglašen značaj održavanja prohodnosti puteva, kako onih od državnog značaja tako i onih na lokalnom novou. Takođe, konstatovano je da je snabdijevanje električnom energijom trenutno uredno, kao i da je povećan broj mobilnih ekipa na terenu. Saobraćajna policija će preduzimati intenzivne mjere kontrole posjedovanja i korišćenja zimske opreme, kao i poštovanja postavljene saobraćajne signalizacije koja predviđa zabranu saobraćaja za kamione s prikolicom i poluprikolicom za vrijeme sniježnih padavina”, saopštili su iz Uprave policije.

Situacija će se pratiti iz sata u sat i u skladu sa izvještajima sa terena preduzumaće se konkretne mjere, a Direktorat za vanredne sitacije će shodno nadležnostima koordinirati sve aktivnosti na terenu.

“Apelujemo na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put pogotovo u noćnim satima, a ako se ipak odluče na to, savjetujemo da prethodno provjere prohodnost i stanje na putevima. Takođe, molimo građane da prate uputstva nadležnih službi i da se ponašaju u skladu sa njima.

Podsjećamo na brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć), kao i na broj 19807 Automoto saveza Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Komentari: 3

Snijeg u Januaru

05. 01. 2017 - 15:37

Jeli, treba da se zakljucamo u sobe i da cvilimo kao sirocad,Ovo je bruka i sramota, koliko se samo srestava odvaja i koliko kasiraju gradane za registracije auta,A niste u stanju da odrzute par puteva u funkciji,I treba pod hitno zabraniti tu recenicu staru vise od 50 god, ,,APELUJEMO NA VOZACE I GRADANE DA NE KRECU NA PUTEVE ,, SMIJEH I PODSMIJAVANJE ,BRUKA
ХУМАНИЈЕ

05. 01. 2017 - 16:48

И ПОСТЕНИЈЕ-Би било да АПЕЛУЈЕТЕ на ЕЛЕКТРОПРИВРЕДУ да на овај КИЈАМЕТ СИРОТИНЈИ не ИСКЛЈУЦИЈЕ СТРУЈУ који касне са ПЛАЦАНЈИМА ,богами АПЕЛ НИ ТЕЛЕФОНЕ да се не исклјуцују !
RAŠO

05. 01. 2017 - 19:28

Padali su snjegovi i prije pa nije bilo ovoliko uke i buke. Ljudi su i tada obavljali svoje redovne poslove. Koliko nas isprepadaše da će mo doć u situaciju da telefonom iz stana ili kuće zovemo dežurne u direktoratu da ih pitamo smijemo li poć do prodavnice po hleb i ostalo.
Novi komentar