Haradinaj: Nijesam se plašio ni tenkova, a kamoli potjernica

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, uhapšen u Francuskoj po potjernici Srbije, na fejsbuku je poručio prijateljima Srbije na Kosovu i van njega da se nije plašio tenkova Slobodana Miloševića, a kamoli da se plaši od njegovih potjernica.
Objavljeno: 06. 01. 2017 - 16:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Mi se kao narod i pojedinci nijesmo plašili tenkova Miloševića, a kamoli njegovih naloga za hapšenje. Imam poruku za prijatelje Srbije unutar i van Kosova: put države Kosovo neće moći niko da zaustavi'', napisao je Haradinaj i poručio da će se vrlo brzo sresti na Kosovu.

 

On je izrazio žaljenje što neke države poštuju odluke bivšeg režima Slobodana Miloševića.

 

''Za žaljenje je da neke države još poštuju odluke bivšeg režima Miloševića, dok se mnogo država kao što su Njemačka, Austrija i druge konačno odvojilo od tog režima i ne primenjuju njihove poternice'', napisao je Haradinaj.

 

Ramuš Haradinaj uhapšen je u srijedu po nalogu za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998-99. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima. Nadležni sud u Francuskoj odlučio je juče da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtjev za ekstradiciju.

 

 

Komentari: 1

Zapadna pravda

06. 01. 2017 - 20:38

Već ste se bili navikli da je normalno ako si Srbin da samo zbog toga ne da ćeš možeš biti optužen nego i osudjen, kao u Hagu - tamo se ustvari samo dokazivalo da je neko Srbin i nakon toga čitala presuda. Istovremeno Istovremeno stotine raznih Haradinaja koje su ubijale Srbe niko ništa nije pitao. Ustvari Zapad je tako direktno poručivao da je ubijanje Srba poželjna radnja. Ali stvari se polako mijenjaju, pa ničija ne gori do zore.
Novi komentar