Grahovac: Počastvovan sam ulogom Krsta Popovića

Glumac Srđan Grahovac kazao je za TVCG da mu uloga koju je dobio u seriji „Božićni ustanak“ predstavlja veliku odgovornost, a ujedno i velika prilika za njega.
Objavljeno: 22. 01. 2017 - 12:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Grahovac u seriji „Božićni ustanak“ tumači lik Krsta Popovića.

- Temeljito sam radio na tome, uz pomoć svih ljudi koji su znali da ću to da radim. Uvijek su svi lijepo prišli, davali informacije o njemu - i što znaju i što je fikcija - tako da nijesam imao puno prostora da promašim. Počastvovan sam ulogom koju sam dobio - rekao je Grahovac.

On je dodao da je sudbina Krsta Popovića bila teška.

- To je teška sudbina. Ne znam je li iko na zemaljskoj kugli toliko dugo uspio da bude u gerili, da se bori za pravo časti i slobode Crne Gore - rekao Grahovac.

O samom snimanju kaže da je bilo „toplo, hladno i jako lijepo“. Sa rediteljem Željkom Sošićem je imao veoma dobar zajednički jezik.

- Željko je bio veoma spreman za ovu seriju. To je jako dobro. I ja sam se osjećao ugodno. Sve je izgledalo toplo - rekao je.

On ističe da je snimljen jedan detalj crnogorske istorije.

- Mislim da će ljudima biti zanimljivo kako je Crna Gora izgubila državu. Mene zanima tuga tog vremena, kako je bilo. Dragocjeno je da se skupila snaga da se sve to uradi. Znam da je to teško u Crnoj Gori - rekao je Grahovac.

Prva epizoda novog ostvarenja Željka Sošića biće premijerno prikazana 29. januara od 20 sati, na Prvom programu Televizije Crne Gore.

Izvor i foto: TVCG

Komentari: 10

CRNOGORSKI 007

22. 01. 2017 - 19:36

CISTA DESETKA ,ZA SERIJU ,NAJBITNIJE JE DA SE JEDNOM KRENULO SA OTKRIVAMJEM ISTINE.NEKIMA NECE BITI SVEJEDNO,UZDRMACE IH ISTINA ,ALI JEDINO SA ISTINOM COVJEK MOZE DA UVIDI KOLIKO JE LAZ OPASNA.
Djuro Vucinic

22. 01. 2017 - 23:13

Ja znam koga nece uzdrmati istina . Evo se spremaju vise no godinu da isto urade ,trubeci na sva zvona o lopovskoj drzavi koju treba referendumom ponovo razdrzaviti.Nece da razdvoje to da drzava ne moze biti lopovska ,vec samo pojedinci u njoj.Mislim dok se ne steknu uslovi da televizija BG na prvom programu emituje ovu seriju nijesmo nista uradili.Citav problem je u tome ko je digao ustanak ...a tada nije bilo Djilasa da izmisli Crnogorski narod.Jesu li to Srbi protiv Srba digli ustanak i otisli u emigraciju da se lomataju po svijetu. Mnogi ce shvatiti kako je nestala CPC i zasto joj treba pomoci da ponovo zauzme svoje mjesto koje joj pripada ,na isti nacin kako je i nestala .Drzavnom intervencijom. Braca su sposobna medijski sve naglavacke okrenut kad im je interes u pitanju.Samo gledam koliko likuju od srece sto ce im Putin pomoci u tome ,iako nije uspio prvi put.Trampa podrzava DF u CG??? i kako Medo kaze, imaju pravoga saveznika u DF-u.
CRNOGORSKI 007

22. 01. 2017 - 19:38

NA REDU JE VRACANJE IMOVINE CRNOGORSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI.
Urgh

22. 01. 2017 - 19:41

Postujem. Kapa dolje i tebi i Krstu.
petar aleksić

23. 01. 2017 - 06:39

Malo disonance nije zgorega. Savjetujem da smirimo strasti i emocije.jer iz mućka se neće pile izleći! Ja razumijem strasti i ponešenost, ali to uvijek biva kratkog vijeka.Vidjećete, živi bili. Sjetite se,pa ne zaboravite da je u zadnjih dvadesetak i kusur godina Crna gora četiri puta mijenjala svoj državno-pravni status (SFRJ, SRJ,Srbija i Crna Gora, CG) i da je zaklinjanje u svaki od njih bilo do neba (ali iskreno) i bilo je ubijeđenje da je baš zadnji od sudbine dat za "vjeki vjekov". Ali nije bio - niti će biti nikada!
GRAĐANSKI

23. 01. 2017 - 09:29

RASPRAVLJAT NE MOŽEMO DOK SVI (AMA BAŠ SVI) U CRNOJ GORI, KOJI 'OĆE NEŠTO DA PROGOVORE NA TEMU CRNA GORA - SRBIJA, NE PROČITAJU (OD KORICE DO KORICE) BAREM: "NEKOLIKO STRANICA IZ KRVAVOG ALBUMA KARAĐORĐEVIĆA", STEVAN BAJKOVIĆ: "SRBIJANSKI AGENTI U CRNOJ GORI 1914. I 1915. GODINE"! MORALO BI SE (ZA DEBATU) ZNAT I: DA JE STEFAN NEMANJA BIO AGRESOR, OKUPATOR, ZLIKOVAC I ZLOTVOR NAŠIJEMA PRECIMA DUKLJANIMA (A I ONI KOJI SVOJE PRETKE S KRAJA XII STOLJEĆA NA OVIJEMA PROSTORIMA ZOVU (IZMIŠLJENIM) SRBIMA - NEKA ZNADU: DA SU IM - TI PRECI - JEDNAKO PROŠLI OD NEMANJINE RUKE KA' I DUKLJANI (A TO ZNAČI DA IM JE DONIO: SMRT, STRAH, SUZE, GLAD, BOL, PATNJU, ZBJEGOVE,...)), ULOGU SARAJLIJE, GARAŠANINA, MEDAKOVIĆA, ITD., ITD., (ONDA DOLAZIMO DO KNJIGAH, GORE CITIRANIJA NASLOVAH), I ZA SRPSKE FUKARLUKE SPRAM CRNE GORE TOKOM 90-tih I DO DANA DANAŠNJEGA! TAKO ĆE S NJIHOVE SRAMNE BANDE BIT - "ZA VJEK I VJEKOV"!
1

23. 01. 2017 - 12:30

Pitam se dali je sa moralne tačke gledišta dopustivo danas glorifikovati (a do juče smo svi bili budale i neznalice) bilo koji lik iz te galerije za koji je istorija već neopozivo izrekla svaki sud, svake vrste i to za vrlo konkretna djela kojima su oni autori bili? Zar nekome danas nije jasno ko je bio Draža M. Krsto P. Josip B. Ante P. u istorijskom kontekstu? A da imaju obraza (nego ga nemaju) oni koji panično i bezumno traže potvrdu i dokaz svoje posebnosti svake vrste (osobito u smislu nacionalnog legitimisanja) tamo gdje nebi smjelo da se to radi - ovakvih stvari ni u primisli nebi bilo.Ali debljina crnogorskog obraza zna da ponekad bude vrlo upitna.Treba zato znati da se ne jede sve što leti i da se pita ne pravi od g...na. Mislim da treba o'laditi malo,smiriti igru,spustiti loptu na zemlju, počinuti.
ISTI STE KAO ZLOCINACKEVIJESTI

23. 01. 2017 - 14:24

ANALITIKA,,SUMNJAM DA JE POLITIKA VASA DA SE PROCRNOGORSKI KOMENTARI NE PUSTAJU,ALI SAM SIGURAN DA JEDAN ADMINISTRATOR JE NA SUPRUTNOJ STRANI.
GRAĐANSKI

23. 01. 2017 - 23:54

APSOLUTNO STE U PRAVU - DA JE JEDAN ADMINISTRATOR NA SUPROTNOJ STRANI. MENE ISTO TO JASNO VEĆ MJESECIMA. I "ČAŠĆAVA'" SAM TOGA DRIPCA VIŠE PUTA, ZBOG NJEGOVOGA CIGANSKOGA SRBOČETNIŠTVA!
CRNOGORSKI 007

24. 01. 2017 - 16:38

IMA VRIJEME ,DA SE URAZUMI.
Novi komentar