Jačanje saradnje sa delegacijom EU u Crnoj Gori

Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, g-dinom Aivo Oravom.

Objavljeno: 23. 01. 2017 - 16:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom ministar Radunović je ambasadoru prezentovao osnovne fiskalne mjere, kako na rashodnoj, tako i na prihodnoj strani budžeta, koje će biti smjernice za vođenje ekonomske politike Crne Gore u narednom četvorogodišnjem periodu, sa ciljem kreiranja održivog sistema upravljanja javnim finansijama.

Sa aspekta integracija naše zemlje u EU, ministar je naglasio potrebu sprovođenja sistemskih reformi koje će omogućiti da crnogorsko društvo period tranzicije prođe na kvalitetan način, uz učvršćivanje temelja pravne i ekonomski prosperitene države.

Ukazujući na lidersku poziciju Crne Gore u pregovaračkom procesu, kada je u pitanju zapadni Balkan, ambasador Orav je istakao važnost tijesne saradnje svih vladinjih tijela u budućim fazama pripreme za EU, kako bi implementacija reformi bila što efikasnija a napretci što vidljiviji, ne samo domaćoj već i evropskoj javnosti.

Sagovornici su se saglasili oko potrebe intenziviranja saradnje u budućem periodu, uz otvoren i transparentan pristup obje institucije.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.

Komentari: 0

Novi komentar