“POBJEDA” OBJAVLJUJE KONKURS IRF-a: Kroz 33 kreditne linije plasiraće najmanje 120 miliona eura

“Pobjeda” objavljuje u petak 27. januara, konkurs Investiciono razvojnog fonda, kojim su predviđene 33 kreditne linije, kroz koje IRF planira da plasira najmanje 120 miliona eura u razvoj preduzetništva, početnicima u biznisu, podršku postojećim mikro malim i srednjim preduzećima… Kamatna stopa na ove kredite kreće se od nula do 4,5 %, grejs period je do četiri godine, rok otplate je do 12 godina, iznos je do pet miliona eura, zavisno od vrste kreditnog aranžmana.
Objavljeno: 27. 01. 2017 - 11:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Posebna ciljna grupa IRF su visokoškolci koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje, tehnološki viškovi i žene - kojima nudi beskamatne kredite.

Kreditne linije predviđene su i za povećanje izvoza, poljoprivredne proizvođače, otkup poljoprivrednih proizvoda, za turizam, drvopreradu… Biće ponuđene stimulacije za investicije u opštinama na sjeveru i onima ispod prosjeka razvijenosti.

IRF je od osnivanja do kraja prošle godine plasirao 438,5 miliona eura u crnogorsku privredu. U prošloj godini finansirao je projekte vrijednosti 128,5 miliona, što je u poređenju sa 2015. povećanje od 10,6 odsto, odnosno za 11,4 miliona eura.

U prošloj godini, zahvaljujući kreditnim plasmanima IRF-a, otvoreno je ili sačuvano ukupno 6,71 hiljada radnih mjesta.

U nerazvijenim crnogorskim opštinama u prethodnoj godini plasirana su 204 kredita, u iznosu od 28,7 miliona.

Ovdje možete preuzeti  konkurs Investiciono razvojnog fonda, kojim su predviđene 33 kreditne linije, kroz koje IRF planira da plasira najmanje 120 miliona eura u razvoj preduzetništva, početnicima u biznisu, podršku postojećim mikro malim i srednjim preduzećima kreditne-linije-2017

irf-kreditne-linije

Komentari: 0

Novi komentar