M: tel: Plaćanje putem mobilnog telefona prvi put u Crnoj Gori!

Kompanija m:tel je danas organizovala prezentaciju usluge mobilnog plaćanja- mPAY, koja po prvi put u Crnoj Gori omogućava svim m:tel korisnicima plaćanje putem mobilnog telefona.
Objavljeno: 01. 02. 2017 - 14:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvršni direktor m: tel-a Vladimir Lučić je podsjetio da je kompanija m:tel je na tržištu prepoznata kao najinovativnija od samog početka.

“U 2017. godini smo planirali velike projekte i investicije, kako u dijelu mobilne, tako i fiksne mreže. Konkretno projektom mobilnog plaćanja uvjereni smo da će crnogorski građani, kao korisnici koji brzo prihvataju inovacije, plaćanja obavljati mobilnim telefonom, a sve manje koristiti gotovinu ili kartice”, kazao je Lučić. On je dodao da je već veliko interesovanje trgovaca i ugostitelja širom Crne Gore za uvođenje usluge u prodajnim i uslužnim objektima.

“Na ovaj način pomažemo suzbijanje sive ekonomije, jer će se upotreba gotovine svesti na najmanji mogući nivo, pa možemo reći da je ovo društveno odgovoran i koristan projekat”, istakao je Lučić.

Prednosti za korisnika su, kako je istakao Milivoje Cerović, direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima, da više ne mora da razmišlja da li kod sebe ima novčanik.

img-8096

“Usluga je već dostupna u poslovnicama m:tel-a, prodajnim mjestima Tobacco S Press-a i maloprodajnim objektima NTC-a, a uskoro će biti dostupna i u trgovinskim lancima i maloprodajnim objektima širom Crne Gore, mPAY koristi sofisticirane metode za bezbjedno, mirno i bezbrižno plaćanje.

Ova usluga donosi benefite i prodavnicama u Crnoj Gori, istakla je PR menadžerka Ljubica Medenica iz Tobacco S Press-a.

Mobilno plaćanje predstavlja vrstu plaćanja/kupovine proizvoda i usluge uz pomoć mobilnog telefona, koji služi kao sredstvo iniciranja transakcije i “prepoznavanja”korisnika.

Kako se akrivira mPAY?

Korisniku se pozivom *188# otvara meni mPAY sa ponudom “1.Aktiviraj servis”. Ukucavanjem opcije 1, pa “pošalji”, korisniku se otvara prozor sa ponudom da ukuca četvorocifreni PIN koji će koristiti za mobilno plaćanje(za transakcije veće od 10 eura). Nakon aktivacije servisa, svakim narednim pozivanjem mPAY menija *188#, korisnik sam deaktivira uslugu kroz mPAY meni.

Svi korisnici m: tel mobilne mreže imaće mogućnost da usluge/proizvode plaćaju svojim mobilnim telefonom.

Više informacija o mPAY usluzi i cjelokupnoj ponudi m:tel-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mpaycg, web site-u www.mtel.me kao i besplatnim pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

Komentari: 1

cetinje10

01. 02. 2017 - 20:57

Gospodine Lucice,,ovo je demagogija,,zasto vi ne omogucute korisnicima,kao svud u Evropi ,da vasi korisnici dobioju telefone po 1 EVRO,,ako potpisu ugovor sa vama o koriscenju vasih usluga,,,sve drugo je zamajavanje naroda i obmana.
Novi komentar