Herceg Novi se priključuje na Regionalni vodovod, Bar raskinuo ugovor

Javno preduzeće "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" je u saradnji sa Vladom i Ministarstvom održivog razvoja i turizma u protekle dvije godine radilo na stvaranju uslova za priključenje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem. Ove aktivnosti su rezultirale objavljivanjem tendera za izgradnju 3,2 kilometara nedostajućeg cjevovoda - saopštio je tehnički direktor "Regionalnog vodovoda" Ivan Špadijer.
Objavljeno: 16. 02. 2017 - 16:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tender je, prema njegovim riječima, simbolično objavljen juče, 15. februara, tačno 10 godina nakon donošenja odluke o finansiranju radova na izgradnji I faze regionalnog vodovodnog sistema, na osnovu koje su započele aktivnosti na rješavanju višedecenijskog problema u vodosnabdijevanju našeg primorja.

- U toku 2015. i 2016. godine sprovedene su aktivnosti na izradi projektne dokumentacije ali i na sanaciji 650 metara cjevovoda kojim će se takođe vršiti isporuika vode za opštinu Herceg Novi. U tu svrhu smo utrošili 400.000 eura sopstvenih sredstava, a u ovoj godini je planirana investicija od oko 2.000.000 eura koje će takođe biti uložene iz sredstava ovog preduzeća. Za potrebe obezbjeđenja sredstava potpisan je ugovor sa investitorom, kompanijom Azmont investments o avansnoj uplati dijela naknade za izgradnju regionalnog vodovodnog sistema, čime je ovaj investitor još jednom potvrdio društveno odgovorno poslovanje i pripadnost lokalnoj zajednici – istakao je Špadijer.

Međutim, dodaje on, nažalost moramo konstatovati da smo i pored uloženih napora ovog javnog preduzeća da se uspostavi održivo vodosnabdijevanja na području crnogorskog primorja, došli do kontradiktorne situacije da „Vodovod“ Bar jednostrano raskida ugovor u februaru ove godine, čime, prema njegovim riječima, faktički dovodi u pitanje opravdanost investicije na izgradnji regionalnog vodovdonog sistema za ovu opštinu.

Komentari: 2

baranka

16. 02. 2017 - 23:24

Naplatite opštini Bar uloženo u infrastrukturu. Kad neće vodu, eto im i cijevi i pumpe.
Greška

17. 02. 2017 - 07:07

Bolje sestre...možda je sa Karuča je trebalo graditi Vodovod...
Novi komentar