Nikša Gojković: Izbor nema pravo da traži smjenu Radmana i Jankovića

Čelnik Građanskog saveza u Herceg Novom, Nikola Nikša Gojković kaže da tu građansku listu nije niko kontaktirao oko najavljene inicijative Izbora za smjenu potpredsjednika Opštine, Dragana Jankovića i predsjedika Skupštine Andrije Radmana, javlja Radio Jadran.
Objavljeno: 17. 02. 2017 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

– Sve samo znamo iz medija i sa ulice. Ukoliko zvanično dođe do procesuiranja takve inicijative treba prvo vidjeti da li je ona pravno utemeljena, kako ne bismo opet upadali u neke pravne zavrzlame i nanijeli veću štetu Opštini. Uostalom, da li je uopšte takva inicijativa moguća kada je Skupština sama sebi izglasala nepovjerenje – pita se Gojković.

On najavljuje iduće nedjelje konačan stav Građanskog saveza, a sadašnju političku situaciju u Herceg Novom okarakterisao je kao kolektivno ludilo:

– Treba neko da snosi posljedice za to što se dešava. Moglo se par poteza povući prije ovoga da bi se ovo spriječilo. Nekome to odgovara, ali ne i gradu, dva mjeseca pred turističku sezonu – navodi Gojković, uz tvrdnju da dosta njih treba da snose konsekvence “pogotovo oni koji u ovom momentu donose i neka kadrovska rješenja, koja nijesu najsretnija”.

Komentarišući negodovanje iz Izbora, zbog smjene njegovih kadrova u lokalnoj upravi, koje ide dotle da će tražiti smjenu Jankovića i Radmana Nikša Gojković kaže:

– Ne znam šta su oni drugo mogli očekivati. Ne znam koliko uopšte imaju pravo da reaguju, ako su oni bili inicijatori da se raspusti Skupština. Ne znam šta sada traže od Skupštine. Vrijeme će sve pokazati i treba razmisliti da li je ta njihova inicijativa pravno moguća. I njihov bivši kolicioni partner isti toliko snosi odgvornost, ako ne i više – zaključio je Gojković.

Izvor i foto: Radio Jadran

Komentari: 0

Novi komentar