XXII međunarodni naučno-stručni skup „Informacione tehnologije 2017“

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore će održati XXII naučno-stručni skup „Informacione tehnologije – sadašnjost i budućnost 2017“, na Žabljaku, od 27. februara do 4. marta. Zvanično otvaranje Skupa je 1. marta u 17 časova, u sali Hotela “Gorske oči”.
Objavljeno: 20. 02. 2017 - 14:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cilj Skupa je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija kroz prezentacije originalnih autorskih radova, projektnih rješenja, aktuelnih tema i inovacija. Neke od aktuelnih tema na skupu biće i softverske tehnologije, smart rješenja, nanotehnologije u oblasti senzora, big data rješenja.

Biće   predstavljena i istraživanja i inovativna rješenja prvog BIO-ICT centra izvrsnosti u Crnoj Gori koji je suorganizator i ovogodišnje konferencije.   Održaće se i okrugli sto na temu “ICT obrazovanje – izazovi i perspektive“. 

Ove godine je, pored predavanja, organizovano studentsko takmičenje u programiranju (HAKATON) i takmičenje u implemetaciji Internet of Things tehnologija (IoTON), gdje se očekuje učešće studenata sva 3 univerziteta u Crnoj Gori. 

Konferenciju je sponzorisao Institute of Electrical and Electronics Engineers IEEE, sekcija za Srbiju i Crnu Goru, a studentski dio programa je podržao veliki broj ICT kompanija.   

Javnost će moći da prati dešavanja sa Skupa putem videokonferencije na linkovima zvaničnog sajta www.it.ac.me , kao i prethodnih godina.

Komentari: 0

Novi komentar