Brajović - Takahara: Intenzivirati političke kontakte na visokom nivou

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u Podgorici ambasadora Đuići Takaharu, ambasadora Japana u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu.
Objavljeno: 08. 03. 2017 - 15:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima dvije zemlje, kao i daljem unaprijeđenju međudržavne saradnje, posebno u dijelu daljeg jačanja ekonomskih veza.

Brajović je rekao da posjeta ambasadora Takahare predstavlja još jednu potvrdu odličnih i tradicionalno prijateljskih odnosa dvije zemlje i istakao da Crna Gora veoma cijeni dosadašnju razvojnu pomoć Japana. 

Obostrano je konstatovana važnost intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou, kao i nastavka dalje projektne saradnje između Japana i Crne Gore. Razmotrena je i mogućnost snaženja saradnje u oblasti turizma, povezivanjem nacionalnih turističkih organizacija, turoperatora i avio-kompanija, u cilju dinamiziranja turističkog prometa između dvije zemlje.

Takahara je čestitao predsjedniku Brajoviću na svim uspjesima koje je Crna Gora postigla na putu evro-atlanskih integracija i izrazio uvjerenje da će ispunjavanje spoljno-političkih ciljeva ići u skladu sa predviđenom dinamikom države.  Japan daje punu podršku političkim procesima u Crnoj Gori, koji znače integraciju u strukture NATO saveza i Evropske unije, naglasio je Takahara.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i ambasador Takahara zajednički su zaključili da dosadašnji projekti predstavljaju primjer dobre saradnje između dvije države i da u predstojećem periodu treba raditi na njenom jačanju, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.  

Komentari: 0

Novi komentar