POGLED IZ BEOGRADA: Pjesnik koji je vlasnik mržnje prema Crnogorcima

Kao i onda, uoči krvavog raspada avnojevske Jugoslavije, ponovo se premještaju mošti srpskih svetaca, tada Lazara, sada njegovog sina Đurađa uz „lelek zvona“ SPC. Prebrojavaju se migovi, formiraju se nove armije, ignorišu građanska prava manjina. Najbrojniji srpski narod na ovim prostorima opet je, navodno, ugrožen od manjinskih naroda. Traže se „balvani“ za „revoluciju“. Traže se krivci za stare genocide i zločine. Globalni stratezi geopolitičke dinamike pothranjuju stare apetite novima „šansama“.
Objavljeno: 21. 03. 2017 - 16:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Mihailo TERZIĆ

Opet se Crna Gora našla u interesu Velikosrpskog gravitacionaog polja. Dežurni zloslutnici Crne Gore održavaju kondiciju za njeno prisilno disciplinovanje.

I naravno, kada god se pojave ratni predatori, da osvete „svijetle grobove“ tu je i Matija Bećković, sa ulogom Mefista, da zavađa i da huška protivnike Crne Gore,  da je vrate u podanički položaj gazdama kojima i on služi.

Akademik SANU, onomad, založi svoj život pod hipoteku, da će „nadživjeti državu Crnu Goru“. A već ga fata panika: jer količina mržnje koju ima svaki izdajnik prema izdanoj otadžbini, ne potire zebnju da “izdajnik umire prije svoje žrtve“. Zato Matija čini nove napore da aktivira deluzivne ideje o velikosrpskom projektu Velikog Zla, posebno, prema Crnoj Gori.

Nema više „dva oka u glavi“, ni „dva bratska naroda“:  Ne postoji više crnogorska Crna Gora. Postoji samo Crna Gora koju su stvorili Srbi, ostatak je antisrpski- ustaško- komunistički?

Crna Gora je „srpski zavičaj“. Matija nema više potrebe da šalje Crnogorce „na poligraf“, niti da pokreće krvičnu prijavu protiv „krivičnog djela“ onih koji su rekli da su Crnogorci. Crnogorci ne postoje nemaju svoju istoriju,  ni svoj zavičaj. Tako je rekao čuvar četničke kokarde i vlasnik mržnje prema Crnogorcima - „režimska pjesnička narikača“, Matija Bećković.

Unervozio se, zbog fijaska nasilne smjene vlasti u Crnoj Gori. Ali, neda  se Matija.

„Otkriva fašizam“ koji „dvije decenije progoni srpsko ime u Crnoj Gori“ i time „poništava istoriju Crne Gore“- naravno, srpsku istoriju, jer Crna Gora nema svoju? Po Matiji, prava istorija Crne Gore je istorija njenih osvajača. A počinje od zetskog azilanta Zavida oca rodonačenika osvajačke dinastije Nemanjića do sramne Podgoričke skupštine.

matijaRušenje Crne Gore: Dakle, treba srušiti Crnu Goru, prije nego što dobije „azil u NATO“ poručuje akademik.i prigovori aktuelnoj vlasti Srbije da je bolećiva i što ne povrati sjaj Kokarde. U „kokaradi je spas, samo ona može okupiti sve Srbe i srpske zemlje“!

I onda, 1988. godine, Matija Bećković je pozivao na pogibije nevinih građana.

„Grob je najveća svetinja i najstarija crkva spskog naroda. Grob je naša najduža i najupornija vjera“ bile su „mudre“ motivacione poruke akademika SANU.

Poslije njih, gomilale su se „svetinje“. Srpska vjera je „ovjerena“ hiljadama nevinih i uzaludnih grobova. Srbija postaje najveća nebeska država svijeta?

Ima u ličnosti, pjesnika Bećkovića, neka konstrukcijska greška, kompleks,sujeta, narcisodidna nadmenost, neka lakoća neznanja, koja blokira objektivnu percepciju stvarnosti. Uz odsustvo savjesti, on oživljava iluziju Velikosrpskog dobra i crnogorskog Zla. Njegova manipulativna egocentričnost kreira genezu moralnog  zla kojim, hodajući štetočina, zagađuje makro socijalni ambijent.

 Nije lako, njemu opsjednuton četničkom kokardom i ideologijom  Velikog Zla, da samo sa, estradnom pozom akademika, shvati akumuliranu snagu milenijumskog trajanja crnogorskog entiteta i državotvornog postojanja u kome je sadržan i identitet i kolektivna svijest o nacionalnom biću Crnogoraca.

Bećković iz kontinuiteta crnogorskog trajanja glorifikuje samo Velikosrpskog „Trojanskog konja“ opremljenog „Svetosavljem“ i „srpskom vjerom“. Te antihrišćanske i ideološke mantre su nanijele više štete kolektivnoj identitetskoj svijesti Crnogoraca nego svi neprijatelji crnogorski. Svetosavlje je „posrbilo“ čak i Hrista, a „srpska vjera“ je nametnuta kao jedina identitetska prepoznatljivost Crnogoraca.

I napokon, kada nove nekorumpirane generacije Crnogoraca  počinju demontažu tih subverzivnih vjekovnih podvala, njih Matija naziva fašistima, zato što progone osvajačku istoriju i ideologiju velikosrpske hegemonije iz Crne Gore.Što vraćaju oteto i ispravljaju falsifikovano.

Akademik Matija predlaže apsurd. Da o sudbini Crne Gore ne odlučuju njeni patriote i lojalni građani, nego njeni protivnici, potomci osvajača, oni koje je on okupio oko beogradskog anticrnogorskog Pokreta protiv obnove crnogorske državnosti.

Da bi potrkrijepio predhodni apsurd, Matija neki dan ustvrdi da Crnogorci i ne znaju koja je njihova zastava, ističu, veli,  „ničiju“.

Ali, svaki Crnogorac zna,a to je znala i okupatorska srpska vojska 23.10.1918. kada je skinula crnogorsku zastavu sa Dvora na Cetinju i na njoj vršila nuždu. Zna to i Matija,možda su mu pričali preci?

terzicA, ko zna, možda je dobro što Matija Bećković ne hvali Crnu Goru.

U beogradskoj sredini sve je prisutnija kletva „dabogda te pohvalio Matija Bećković“. Poznato je, da akademik Bećković hvali samo one koji nijesu živi.

Postoji predanje da su u vrijeme Turaka u nekim krajevima Crne Gore, psi režali samo na turske askere.

Na žalost, Matija Bećković je jedini pjesnik koji  vrijeđa Crnogorce, i svi Crnogorci ga po tome prepoznaju.

(Autor je predsjednik GO Crnogorske nacionalne zajednice Beograda)

 

Komentari: 84

Guest_76380

18. 03. 2017 - 06:35

MOZELI BITI TAKO KRATKO PAMCENE DA SE PONAVLJA ISTI SCENARIJO KAO DEVEDESETIH
Djuro Vucinic

18. 03. 2017 - 09:58

Da, scenario rusenja CG se ponavlja ,ali metode su druge .BG krugovi su upregli domace autore izvodjenja scenarija ,g Amfilohija i DF.Oni nista ne kriju zasta se bore,a stihom ih pomaze akademik i BG " narikaca".Uostalom samo je zato i postao akademik,da SANU ne izgubi kontinuitet Ilije Garasanina.Uvijek je ta zloslutna kuca bila 'crni gavran" prema CG i gajila stanovnike za ocuvanje anticrnogorstva.Bivsa vlast prije AB revolucije nije pomagala ove sto su je iznutra srusili zajedno sa Crnom Gorom i obescastili ratnim pohodima na komsije . Nazalost ,nakon AB revolucije ova vlast je cinjenjem i necinjenjem ,osegala granu na koju se uzdigla,rascerala Crnogorce,pa sad nece niko da brani Crnu Goru iznutra.Vise dobrih i analitickih tekstova i preporuka u korist samoodbrane CG pissu Crnogorci iz BG i dijaspore nego iz same CG.Anticrnogorsko se izdasno pomaze nasim novcem,dok "obespravljene" majke trojki i igraju srpski tanec ispred Skupstine CG...Eto tako.
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2017 - 16:47

MA DJE JE DRZAVA,NIKO DRUGI NIJE KRIV,DA LI JE NORMALNO DA STANKOVIC OSLOBADJA TERORISTE,A STA TREBA DA URADI DA BI IH POHAPSIO,DA BACE ATOMSKU BOMBU,E ONDA JE KASNO.DALI MI VIDIMO KAKO SE TURSKA BRANI,NEMA MILOSTI.
Uskok

18. 03. 2017 - 18:37

Đuro, sve je to tako, nažalost. Nikad pameti dosta, kasnimo sa reagovanjima u odbrani svoje domovine.
Komita

19. 03. 2017 - 20:43

E moj @Uskok, uvijek mi po obicaju "kasnimo" jos od davnina jer vise gledamo tudje interese no svoje. Cudo jedno! A tek sto nam prouzrokova ono nase nakaradno "da se ne zamjeramo ljudima"? Preduga je to prica za ovaj portal.
Sve se mjenja pa i "izdajnici"

18. 03. 2017 - 16:28

Dok se evropski projekat nalazi u rasulu, mnoge zemlje bivšeg Istočnog bloka počele su da shvataju da su prebrzo odlučile da se pridruže “evropskoj porodici“. Ona nikada nije bila “prava meta“ i gde su “ostavljene da stagniraju“, te se one sada okreću Rusiji, smatra politikolog Fil Batler. “Bivše zemlje sovjetskog bloka predstavljaju neku vrstu lakmus testa koji pokazuje da EU u startu nije bila prava meta. Nemačka i Centralna Evropa su neko vreme cvetale, dok su ostale nacije ostavljene da stagniraju“, piše politički istražitelj i analitičar, politikolog i stručnjak za Istočnu Evropu Fil Batler u svom analitičkom tekstu za internet-časopis “Nju istern autluk“. EU, NATO i zapadni savez potpuno su izneverili narode istočne Evrope. Neuzvraćena ljubav zemalja bivšeg sovjetskog bloka polako se pretvara u prezir.
milan

08. 05. 2017 - 09:05

Moze mi nista ne pamtimo,ono sto se sad dogadja Makedonoji desice se za 10 godina C.Gori,ali vise nema povratka i kajanja pa kako nam bude svima.Mnogi su umesali prste,nek nam je Bog u pomoc.
Crnogorska

18. 03. 2017 - 07:05

Aferim!
Adio Bel Ami

18. 03. 2017 - 20:30

Osobe poput Matije Beckovica nazivaju profesionalnim srbima odn srbima po profesiji. Glavni posao im je da smisljaju stihove /"stihoklepci"/ i stvaraju neprijatelje koji ugrozavaju njihova dobro placena lezeca radna mjesta po Beogradu. Zive kao lordovi prodajuci maglu velje/srbima (veliko/srbima).
Miran

18. 03. 2017 - 07:07

Bećković je izdresiran da r.. i l... samo na Crnogorce!
Titograd

18. 03. 2017 - 15:43

A zasto bas fasisti,druge optuzuju za fasizam?I Beckovic ce da optuzuje demokratsku Crnu Goru za fasizam.Pa,da li je ovo moguce?
Lajavac

18. 03. 2017 - 07:17

Četnički ideolog koji priziva klanja. Dno dna kojeg u Srbiji slave kao intelektualca par excellence. Što više pljune na Crnu Goru, aplaudiraju mu sve jače i jače. Njemu aplaudiraju decenijama bez prestanka, a on cvjeta li cvjeta. Povezan je sa Amfilohijem, kako bi rekli "ka' praseća muda". Pridružio im se i treći plemenik, glumac, onaj "Ničegović" što nema stida kad neđe zamiriše besplatni obrok ili boca rakije. Zastiđa naša a tamo njihove veličine!!!
Uskok

18. 03. 2017 - 18:42

Maše matija zarđalom sabljom ( četničkom kamom ). Za matiju malo "m" Neće proći, rekoše. Nikad više.
Rea

02. 04. 2017 - 18:21

Svaka čast! Živa istina
Moracan

18. 03. 2017 - 07:22

Treba ovog jadova uvatit u jaram sa Ristom pa nek naricu u duetu do mile volje. A mogli bi nam jos i jednu tuzbalicu otpjevati uz tepsiju za kukavnim Srbstvom utuljenim. Anu Matija ... Cikni grome.
LOVĆEN & HAJLA

18. 03. 2017 - 07:57

,,MARACAM,, za vas komentar imate NAGRADU ,,VECERU ZA TRI OSOBE U SPLENDIDU ,,
Moracan aka Focus

18. 03. 2017 - 20:02

Fala fala Lovcen I Hajla. Moja najomiljenija imena. I'm inconveniently located far away from Splendid in order to take the offer even in consideration. Thank you very much for your generosity. Your comment is enough award for me.
RAM

18. 03. 2017 - 07:36

Čim prodje ovdašnje, lokalno sovinisticko ludilo škole i ulice u CG će nositi imena M.Beckovica, B.Pekica, M. Bulatović a ...
Ljutotuk

18. 03. 2017 - 10:27

Ako bude takve srbočetničke pameti, tipa srpskog sveca Popa Mace, moglo bi se desit... na radost svih svetosavaca... i crnogorskih potuđenika...
Naprotiv RAM

18. 03. 2017 - 10:41

tim šovinistima i izdajnicama mesta više neće biti.
[email protected]

18. 03. 2017 - 18:45

RAM laže, nikad to neće biti.....
Rea

02. 04. 2017 - 18:23

Hahaha.. Hoće, taman kao i tvoj što će nositi
Bokelj

18. 03. 2017 - 07:41

Skidam kapu, svaka csst.
Bokelj,eli kapu sa onim perom

09. 05. 2017 - 11:22

...što ti je od đeda ostala?
Druškan

18. 03. 2017 - 07:59

Što Bećković više pljuje po Crnoj Gori to je znak da je Crna Gora na dobrom putu.
danilo s.

18. 03. 2017 - 09:16

Bravo g. Terzicu. Odgovor koji Matija Beckovic zasluzuje (a i Petar Bozovic s njim). Milsim da veliki broj gradjana CG i nije svjestan kako, i u kolikoj mjeri,se siri otrovna mrznja prema CG po Srbiji? Mozda je i bolje da ne znaju? Jer, vjerujem, vecina gradjana CG ne bi mogla mirno da zaspi? Treba samo citati anti-CG kolumne u svim medijima, i zaista - nesvarljivo glupe, neznavene, i pune mrznje - komentare citalaca. Zalosno je da ta mrznje ne poznaje cak ni starosne granice, jer u Srbiji rastu generacije mladih klero-nacionalista. Znam da je Srbija u teskom polozaju - svi smo u slicnom - ali to ne opravdava ovaj resantiman i rasizam prema Crnogorcima (ili, kako nas sada krste, "Monetnegrinima"). P.S. CG mora nesto ucinjeti u pogledu ove bezobzirne kradje i falsifikata nase istorije. Umjesto da nas na koljenima mole da im oprostimo (vec jesmo) zlocine 1918 - oni nam salju jos vise mrznje? Hvala, vam braco Srbijanci - zadrzite je za vas. Mi ne mozemo/necemo - da vam to (uz)vratimo.
Sujmam, dakle postojim

18. 03. 2017 - 10:54

Posjetili ste me na film "Balkanski špijun" i čuvenu rečenicu "On će ti oprostiti što te je tukao". Primijenjeno na 1918. "Oni će nam oprostiti što su činjeli zločine nad nama".
Miki

18. 03. 2017 - 09:21

Ne moze prezalit nezavisnist.. pa vala taman nek crkne od muke..Nek je vjecna!
RAŠO

18. 03. 2017 - 09:43

Kao što rđav pas kad promijeni gazdu, posle izvjesnog vremena počinje da reži i laje na prvog vlasnika, i najrađe bi ga rastrgao Tako i jedan ne-soj ljudi koji pođe za Beograd i tamo ih najedu i ubijede da su srbi,(a nije ih teško ubijediti s obzirom na njihov karakter) počne poslije izvjesnog vremena da mrzi Crnu Goru i učinio bi sve, ama baš sve, da satre i Crnu Goru i sve što je Crnogorsko. Takvu vrstu ljudi ne cijene ni oni kod kojih su došli, niti oni od kojih su pošli, svud su prezreni.
dali

18. 03. 2017 - 09:51

ja neznam što se ovaj narod boji od Matije Bećkovića on je samo pjesnik neće on sa puškom na nas a ako se od pera bojite onda nemojte komentarisati jer i vi tipkanjem po tastaturi se borite protiv njega ,on dolazi u Crnu Goru pa dje ste da mu u oči kažete ,on vas ne čuje a kad je Muhović nepjesnički komentarisao za našeg svetog Njegoša, koliko pratim to vam nije smetalo.Nego ponekad pročitajte njegove pjesme pa ćete i tu naći nešto za vas a on barem kaže javno i ima hrabrosti pa....... Samo možete da se nalazite u svojim devedesetim koje su iza nas ali vama izgleda da nešto nije potaman čim još uvjek govorite o četništvu ,a vidite li vi šta izgovarate i kako mrzite sve a živite sa tim narodom i slavite ako imate šta da slavite i pljujete po crkvi i svemu a nemate ni crkvu ni vjeru i izgleda da vam je jedino ostao taj prašnjavi kompjuter da pričate sa nekim nažalost
Draško

18. 03. 2017 - 10:18

Prvo se nauči pismenosti, nauči gramatiku crnogorskog jezika, pa onda piši! Đavo maka, niko te ne razumije. Po đeđe postaviš neku zapetu i nastaviš da lupetaš. Pih... izdajico!
danilo s.

18. 03. 2017 - 10:40

dali - Iz vasih poruka razumijem da vi jedino postujete "hrabrost" onih koji nekriticki i bezobrazno bljuju svoju naci-mrznju, vjerski fanaticizam i rasizam oko sebe? I na CG? Mozda i njeste svejsni da i vi to isto radite? Odnosno, vrijedjate uvrijedjene? P.S. "Pero je jace od maca" - zato ga se vas omiljeni pjesnik veljesrpskog cetnistva tako (o)lako laca? I zato ga treba napadati. Mi mozda nemamo (kanonsku) crkvu . Vi imate takvu - nelegalno i neligitimno stecenu - crkvu, ali ste davno izgubili vjeru (u Hrista).
dali, da li si

18. 03. 2017 - 10:48

ti uopšte normalan? A, i u tu Dobrotu bi, izgleda, trebalo zabraniti upotrebu kompjetura.
[email protected]

18. 03. 2017 - 18:52

dali, ne lupetaj.
Za dali

18. 03. 2017 - 23:02

Ti eto žališ što je Muhović "nepjesnički komentarisao našeg svetog Njegoša", a pri tom,eto, nije bio svjestan da je vama četnicima on svet isključivo baš zbog tijeh stihova koji daju oduška vašoj mržnji prema muslimanima a kojima ste barjačili na svim mjestima zločina (a to ti je pjesnički)!? Što makar ne priznaš da je za vas crbe Njegoš svet baš zbog tijeh a ne ostalijeh stihova? Preporučuješ nam da po nekad pročitamo njegove pjesme kao da si samo ti čitao Njegoša i niko drugi! Lijepo bi bilo da nam, kao poznavalac njegovog djela, nešto kažeš o vrijednostima Gv van onih uvredljivih poruka koje tako lijepo prijaju vašim četničkim pjesničkim dušicama! E mnogo ste vi crbi doprinijeli popularizaciji i razumijevanju Njegoševih djela pošto ste ga ne samo posrbili no još i početničili !?
Rea

02. 04. 2017 - 18:28

Kad bi se bojali ovog n...ja, ne bilo nas
flamantes

24. 08. 2018 - 13:29

Nepismeni ne lupetaj
Antimat(er)ija

18. 03. 2017 - 10:06

"Putuj Igumane" ka najstarijoj crkvi Spskog naroda. Crne Gore i Crnogoraca će biti i kad se više ne bude pominjalo ime srpsko
Tara

18. 03. 2017 - 10:09

Matija je jedan suludni nacista..za prezrenje!
Zoran

18. 03. 2017 - 10:11

Matija. Bećković. je. bio. i. ostao. terazijski. crnogorac. koga. je. Udba.placala.da.blati.sve.sto.je.crnogorsko.a.i.drzavu.Crnu Goru.
Guest_98035

18. 03. 2017 - 11:23

DALI , NIJESU SRPSKI AKADEMICI DEVEDESETIH NOSILI PUSKE A VIDJELI SMO KOLIKO UGASISE ZIVOTA SVOIM CINJENJEM
Jezik i Babologija

18. 03. 2017 - 12:38

Ništa novo! Na jednoj auatorskoj večeri devedesetih pitao sam ga: Kako se zove jezik kojim vi pišete? Odgovorio je: Ja sam taj jezik izmislio! "Mora da se tizmislili i babe u katunskoj i ostalim nahijama, jer one taj jezikm savršeno dobro razumiju!", rekao sam tada.
lazine bgd

18. 03. 2017 - 14:10

Iako bi da ga posrbite on vi veli "Kugo ljucka malo ti je po svijeta sto si svojom zlosćom zatrovala,no si otrov svoje adske duse i na ovi kamen izbljuvala"
rogoje

18. 03. 2017 - 13:09

Ko moze ozbiljno shvatiti covjeka kome je vrhunski ideal kokarda, sa svim onim zlocinima pocinjenim pod tim znamenjem. Neka nastavi da laje, zapomaze i kuka, nista mu drugo nije ostalo, izjede se od jada zbog nezavisne CG, a clanstvo u NATO ce ga ukopati. Tako je i zasluzio.
RAM

18. 03. 2017 - 13:57

Aman, priberite se ! Još jednom ,: Djilas, Pekic, Lubarda, Bulatović, N.Tadic, R. Radović, M.Beckovic ... su najznačajnije ličnosti CG našeg vremena. Brzo će sve to biti jasno i osnovcima ! Prekinite sa hajkom zbog koje ćete se stidjeti pred djecom i unucima .
Tvoji pokušaji

18. 03. 2017 - 15:42

provociranja i jesu za nivo osnovaca. Zaboravio si Amfilohija, vjerovatno budućeg srpskog sveca, po logici - što gori to bolji.
Dostojevski

18. 03. 2017 - 13:58

Matiji Bećkoviću pozavidio bi i sam Gebels na propagandi,a po mržnji prema Crnogorcima i ostalima ,i ostali nacisti.Ovaj srpski fašista porijeklom iz Crne Gore ,nama na žalost ,svojim anticrnogorskim-fašističkim govorima,ustvari pravi nama u Crnoj Gori uslugu.A kako zapitat će te se ? Pa tako što je on nesretni Matija Bećković ustvari reprezent politike i ideologije SANU,svoje govore i ideologije ne čitamo samo mi u Crnoj Gori već i Evropa i čitav Svijet.Pa će tako Evropa i Svijet viđeti kako je Crnoj Gori i pod kakvim sve pritiscima raznoraznih nesoja,neljudi sa najgorim naumima,pokušava i održava normalni život i vodi politiku najpametniju u novije doba Crne Gore,a to je Evroatlantske integracije i ulazak u NATO.Tako da kada uđemo u Evropu i NATO ovakvi mediokriteti kao Matija Bećković i njemu slični,biti će izučavani kao jedna vrsta primata koji nisu imali srće da ih zahvati Evolucija.
PG

18. 03. 2017 - 16:11

Bratanicu ovog izroda Beckovica 'Plantaže 'su finansirale film 'mali Budo' a sad pravi reklamu za CG Telekom ,sve od crnogorskih para Taj momak je prije par godina otišao u BG i tamo je veći srbin od njih pa je i govor odma promijenio ,eto takve finansirale ova Država ! Blago striku !
CRNOGORSKI 007

18. 03. 2017 - 16:31

PARTIJSKI NISAM OBOJEN ,DPS PODRZAVAM IZ NEKOLIKO RAZLOGA,NA KRAJU KO DA IH ZAMENI OVI TERORISTI NE PADA MI NAPAMET.ZASTO SE SVE OVO DESAVA ,HRABRI IH DPS SVOJIM NECINJEM,NIJEDNA PROTESNA NOTA ,NIJEDNO UPOZORENJE POCIONICIMA,NIJEDNA ZABRANA ULASKA EKSTREMIMA U CG,RADI STA KO HOCE.KOLIKO SAM PRIMETIO DPS JE SAMO AKTIVAN KADA SU IZBORIILI BAS AKO PROCENE DA IM JE UGROZENA VLAST I TADA ODREAGUJU SAMO DOK SE PROTIVNICI MALO POVUKU ,TADA SE I DPS POVLACI.PITAM DPS KADA CEMO MI IMATI GRADJANSKI MIR,DA MIRNO IDEMO ULICAMA ,DA SLOBODNO IDEM NA IZBORE DA ME NIKO NE ZAPISUJE ZA KOGA GLASAM,PROSTIM RECIMA DA ME NIKO NE PONIZAVA U MOJOJ DRZAVI.
Morbidni i bolesni

18. 03. 2017 - 16:37

Ta osoba nije za komentar nego za psihijatre, On je simbol crnogorskog srpstva, zajedno sa Slobodanom, Radovanom, Ristom, Arkanom,.... Oni su isti duh, ista bolest, jedan od najmorbidnijih naroda svijeta.
Anominus

18. 03. 2017 - 17:16

Nije se lijepo lažno predstavljat. Autor ovoga lamenta nije veliki Crnogorac, kako se predstavlja, a još manje, tačnije nikako nije "sekretar Udruženja Crnogoraca Beograda, đe je, još tačnije, persona non grata. No, zaštita njegova imena i djela od strane ovoga portala nadaleko je čuvena, tako da se neće ni naśekirat, ni zacrvenit niko.
MihailoTerzić,Bgd

18. 03. 2017 - 19:38

@ANONIMUSU Hvala ti,ja sam prije tebe, već reagovao kod urednika zbog potpisa. Ja nikada ne stavljam ispod teksta,ni titulu ni zvanje...ništa osim imena i prezimena.To uopšte nije važno. NO TI SI SE UPLAŠIO DA GAZDE NE POMISLE DA SAM JA NEKO OD TVOJI KOJI SU BILI KADROVSKA BAZA ZA BEĆKOVIĆEV ANTICRNOGORSKI POKRET.Eto, sad si opet njihov. Ja nijesam ni VELIKI CRNOGORAC a ne bih morao ni biti Crnogorac uopšte.Potrebno je samo znati činjenice i biti naučno pošten i braniti ISTINU.Možda vi možete da ste malo Crnogorci a malo nijeste...kao "malo trudna pa malo nije". To je vaš problem?
Podmuklost

18. 03. 2017 - 23:43

Sto se ne predstavi, a ne ovako ko hijena napadas, sram te bilo. A je li to uopste bitno za clanak . Kako te sram nije ovo sto radis....
Uskok

18. 03. 2017 - 18:31

"Reče mi jedan čeok" da si ti matije od Draškovića iz Rovaca. I dodade, Matija je poludio ! Rekao sam mu, slaže me .
MilanB

18. 03. 2017 - 19:37

Sjajan ste tekst napisali g. Kaleziću! Ako na trenutak zaboravimo patološku mržnju Bećkovića prema Crnoj Gori, on je i loš pesnik jer njegovo pesništvo odiše samo mržnjom, nekakvim kletvama, naricanjima, crnilom...Prezrivi izrazi lica (psiholozi bi rekli, facijalne ekspresije) kada mudruje o Crnoj Gori su sami za sebe dovoljan pokazatelj stanja duha ovog (ne)čoveka. Nažalost njegovih sledbenika u Beogradu, "poreklom" iz Crne Gore, ima dosta. Oni su najgori dio našeg naciona, ako ih tako treba uopšte tretirati. Srdačan pozdrav voljenoj CG iz Beograda.
55,2%

18. 03. 2017 - 19:54

Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro Montenegro, Montenegro Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro ,Montenegro , M O N T E N E G R O !!!!!!!!
MontenEgro-55,2% za...

09. 05. 2017 - 11:25

..MORAČKOGA JARCA I ZA NEGOVU SPC...OD PLANINA PA DO MORA...?! NA DANAŠNJI DAN-DAN POBJEDE...?
klackalica

18. 03. 2017 - 21:11

Pjesnik bez pjesme , bi on da povrati 90te ali pa da pokusa malo drugacije.Uvidjele su mnoge greske u koracima stvaranja VS a okolnosti su sada drugačije.Ex stanovnic-srbi Sarajeva zale sto ih je politika ovog pjesnika odvela iz volenog grada a tek kako je onim srbima po :Australi,Kanadi,N.Zelandu...gdje im unučad nisu srbi niti znaju sta je to...
elan

18. 03. 2017 - 21:32

Ovaj iz Beograda,Radovan Karadzić iz Sarajeva očito crnogorski dijaspra pjesnici nenose dobrog prema svom i drugim narodim..
Banjo

18. 03. 2017 - 21:33

Svaka čast gospodine Terziću.Rekao si što velik treba da kažu u odbrani Crne Gore.Od Bećkovića se drugo nije moglo ni očekivati.Sin četnički naravno da ljubi kokardu.Nek je stavi na onu šarenu kapicu,pa neka se kočoperi kao kreja.Ranih sedamdesetih sam ga kao student upoznao u Knez Mihajlovoj u Kolarcu. Bio sam tada sa jenim kolegom iz Dragove Luke.Već tada se mogla osjetiti osveta u duši tog čovjeka.Međa Vuka manitoga je ogledalo tog stanja.Mislim da je tada napisao i Reče mi jedan čojekJezik kojim su ova djela napisana 90% ljudi u Srbiji uopšte ne razumije,a zamislite kako tek Njegoša razumiju.Za ova dva djela i za Veru Pavladoljsku postao je član SANU.Što bi rekli dobra apanaža koja se mora opravdati.A to što je jezik iz Rovaca izmislio neka mu je na čast.Fenomen janičara poznat je u svijetu toliko vjekova.Ako vam je za utjehu i jednom slavnom partizanu se C.G.nešto zamjerila, pa je govori da je treba žicom ograditi i zapaliti.
jadničak Mato

18. 03. 2017 - 22:34

Terziću, sve ste pošteno rekli. A Njegoš reče:„...No kršna i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, i mač svoj o Crnogorce đekoji opitaše, pa nestaše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi.“ („Golubica“, 1843/44, 5, 18-22) Slava Crne Gore trajaće dovijeka. Crnogorci jesu nebeski narod,nacija posebnog kova, po svojoj hrabrosti poznata u cijelom svijetu. Nije čudo što su Srbi uvlačili pod svoju zastavu. Imam more dokumenata ali im nije mjesto uz priču o nekom raspalom Matiji. Živjeli Crnogorci i svi narodi koji poštuju herojsku i mučeničku Crnu Goru!
Anonimus

19. 03. 2017 - 09:09

Lijepo je sto ovaj Mihailo kaze da ne moze biti Crnogorac , a poziva se i na istinu. Pa, istine radi bio je "Kosovac" po profesijii do penzije 90-tih..tada je branio Srbe od Slovenaca, četnike od partizana , sada Crnogorce od Srba...Istine radi...a istina je od njegovih saboraca iz KOS-a To je pošteno predstavčljanje.
Ćalasan

19. 03. 2017 - 09:53

BOŽE ME SAČUVAJ, od ovakvih @ANONIMUSA_ Niti znaju da čitaju, niti znaju da misle i naravno nemaju šta ni da kažu.Tvoje gazde su ti naopako izdiktirale podatke-NO, TVOJE JE DA SLUŠAŠ A NE DA MISLIŠ. ANONIMUSE, ČUVAJ KORITO!
Anonimus

19. 03. 2017 - 09:37

I jos nešto tebi što pišeš "Ja nijesam veliki CRNOGORAC A NE BIH MOGAO NI BITI I CRNOGORAC UOPŠTE"...Znamo mi dobro koliki si ti Crnogorac i najgori nesoj ljudi oko tebe u Beogradu,,,ali proći će vrijeme kada ćeš ti zaklonjen iza administratora ovog portala pljuvati po Crnogorcima koji u svojoj karijeri nemaju niti su imali ništa nepošteno i neljudsko, posebno ne ono što ste ti i tvoji pajtaši činjeli. Doći će vrijeme da se sazna kakvu ste pustoš oko sebe ostavili po Srbiji , a brane ći sve , navodno, crnogorske interese.Sada zovite administratora da vam da prostor za pljuvanje ..."patriotski"..nema tih textova kojima će te oprati svu gadost što ste radili po Srbiji...Doći ćete vi pod sud istine , samo polako..
Ćalasan

19. 03. 2017 - 10:19

AJDE JOŠ JEDNOM:BAR JEDNU REČENICU PRAVILNO CITIRAJ....ne treba da se izvinjavaš, samo da naučiš!
[email protected]

19. 03. 2017 - 21:40

Odgovor anonimusu. Ptijetiš tvojim sudom. Nikad više tvoj sud neće suditi. Piši tvoje je propalo.
DOK JE CRNOGORACA...

19. 03. 2017 - 10:38

...PETROVIĆA NJEGOŠA-BIĆE I CRNE GORE PETROVIĆA ! E,ŠTO TO NIJE JOŠ TAKO -NE KRIVITE NI SRBIJU-NI SRBIJANCE! NO JANJCE-"POTURČENJE TOST CRNOGORCE"-KOJI SE KOTE I OKOTIŠE-DAVNO JOŠ PRIJE ,MNOGO VJEKOVA...?!!! ZA LJUBAV SU POTREBNA DVOJICA! ALI NE JAHAČ SAM- NA MGARCU....?! JER,SUDBINA MAGARCA JE "PRIRODNO ZAKONITA"...BAR ONIMA KOJI VIDE-KOLIKO OVCA LEŽEĆI? ZA OSTALE NEZNAM..VIĐEĐE SE..PRED VAMA JE VIŠE NO ZA VAMA..? jER MAJKA I DOMOVINA SU JEDNE JEDINE-PA DA SU NAJGORE..!!!!!
nakotilo se bolan

21. 03. 2017 - 16:56

previše hercegovaca.
MontenEgro-55,2% za...

09. 05. 2017 - 11:33

...NAKOTILO,NAKOTILO bolan..KAD SE VI MEĐUSOBOM UPARUJETE-OLITI PADA VAM NATALITET(džaba vam davanje nadoknada majkama-da vas rađaju?)-ZBOG "ČUVANJA ARIJEVSKE PLAVE KRVI"-POBRKANE SA 107% GENA OD ANADOLIJE DO BALKANA...brez i promila gena Crnogoraca Petrovića Njegoša kojima ne pomaže tvoje rikanje-sa i brez jauka..-REČE VAŠ PROF.DR MIROSLAV ĆOSOVIĆ NA OVAJ PORTAL...ljeta gospodnjega 2012-pod naslovom"Slovenski pra-geni ni u naznaka-kod nas današnjije crnogoraca"?! Ja,ja,ni nauka vas ne prihvata-niti stimaje za domaći autothoni Crnogorski živalj Petrovića Njegoša.....?!
Sekula Drljevic

19. 03. 2017 - 19:31

Okupacija crkve nam ostaje kao problem br. 1 Nadamo se da ce mo i to rijesiti Ovi begradski izdajnici,kaze se psi laju karavane prolaze
Sekulja Drljeviću..

19. 03. 2017 - 19:54

...a nije su vam smetali ovi "beogracki izdajnici"-kad ste sa njima vi zelenaši sklepali "prvu narodnu slogu četnika i zelenaša-u ND ustaško četničko zelenašku"MNE-u Zecoj banovini jula.1942 godine?Uz potpise guverenera NDUČMNE generala Pircia Birolia,popa mitropolita Joankija,čeničkog đenerala Blaža Đukanovića i zelenaškog brigadira Krsta Zrnova Popovića,poznatog agenta zloglasne OVRE-od 1918 do 1947.godine! Bar tako sin Krstov Nikola-informisa TITA 1943-o svome ocu i njegovim rabotama za tetinu fašističku kraljevinu Itaiju...?!
flamantes

24. 08. 2018 - 13:43

Него ти се чудити и није: свињски мислиш, а свињски говориш. То ти сада дају и госте те, ал’ не зато рашта ти помишљаш, но док мало накупиш сланине, па ће одмах маљугом по цику.
Komita

19. 03. 2017 - 20:48

Milina mi je procitati svaki clanak g.Terzica jer istina koju iskreno i hrabrno pise sjece kao dimiskija. Aferim kucicu!
Komita...ti zaboRavi..

20. 03. 2017 - 07:39

...na ultimu viknuti-PO NAŠKI... VIVA VERO MONTENGRO-POD SKUTE TETE FAŠISTIČKE ITALIJE...OD 12.JULA.1941 DO 15.MAJA.1945...E VIVA,VIVA "PRVA NARODNA NAJSRAMOTNIJA SLOGA-ČETNIKA I ZELENAŠA"-1943.GODINE....
Lud, zbunjen, normalan

20. 03. 2017 - 11:21

Svaka vi čast - svima: četnicima, partizanima, Srbima, Crnogorcima, srbomrscima, crnogorskoizdajnicima, crnomrscima..., ama baš svima. E pa, evo Vam predlog, ili prijedlog: Ostavite se istorije! Pametni ljudi iz istorije izvlače pouke, i ne žive u njoj. Istorija se ponavlja samo za one koji ne znaju šta je istorija , odnosno, samo za one koji promaše stvarnost, a za budućnost i ne znaju. Vi ste naelektrisani raznim antenama, vama nema lijeka. Neuronacionalizam. Pustite nas da živimo - možemo i bez Vas i bez Matije. A za one koji ne znaju istorija je skup grešaka, ništa drugo !
Ćalasan

20. 03. 2017 - 14:00

I TVOJ TEKST "LUD...." JE VEĆ ISTORIJA!?
Mrznja

21. 03. 2017 - 18:20

Ovaj tekst je pun mrznje. No Turci, ni komunisti nisu sa toliko mrznje pisali o Sv. Savi, Srbima, pravim Crnogorcima. U svakom slucaju ovaj Terzic, koji je terazijski crnogorac uziva u Bg I pljuje po svojim rodjacima.
rasko tomic

21. 03. 2017 - 22:13

BRAVO MAJSTORE!!!
Zoran

21. 03. 2017 - 22:23

Matija. Bećković. je.bio.i.ostao.terazijski.crnogorac. velikosrpske.provinijencije.gospodine.Terzicu.
Slucajni turista

24. 03. 2017 - 11:59

Od takvih narikaca, mnogo su gori ovi domaci "izdajnici" I Matije.On mora da prica ono sto mu je usadjeno od rodjenja,uostalom I njegov otac je bio u tim istim cetnicima pa ne moze valjda da hvali komuniste.Ali pricati danas tu pricu o kokardi sa ove istorijske distance kada se sve zna,,kao o srpskoj svetinji ravno je kolektivnom ludilu i totalnom idiotizmu.Na zalost kod srbijanaca ima jedna losa stvar a to je da sto je neka ideja vise porazena I vecu propast dozivela ona se sve vise multiplikuje i razradjuje.Iako znaju da to sto pricaju ne stoji oni i dalje slepo veruju u tu mantru.Sada kada je Kosovo de facto nezavisno i kad nema ni srpskog uveta na Kosovu (a I ranije su bili manjina i pre 99.) sada je jos jaca mitologija o Kosovu i srpskijmsvetinjama.Kada je "Draza" po treci cetvrti put porazen 90-ih godina sada je jos veca samoobmana njime,snimaju se serije,itd.Bitno je da se crnogorci konacno odvoje od tog samrtnog zagrljaja,a budale sta pricaju....bac g.....
angelina

26. 03. 2017 - 23:47

Ovog lika treba ignorisati. Opasniji su oni koji Crnu Goru "kljuju" iznutra. Bez "njig" ovaj ne bi bio moguc
Lajo

29. 03. 2017 - 22:39

Lik i djelo M(L)atije Bestinic ne treba posebno analizirati.Kada uzmemo u obzir njegovu biografiju i razvojni put uz pomoc podanickog odnosa sa sluzbom,te njegov vrtoglavi uspon do zvanja akademika, vidimo da je njegov cjelokupni angazman baziran na blacenju Crnogoraca i Crne Gore. Postojala je Crna Gora vjekovima prije Matije i njegove bratije a slava gospodu postojace i vise milenijuma nakon njih. Smatrajte gospodina Beckovica rent a car akademikom te nemojte stoga da vas cudi njegov anti Crnogorski stav i nastup.
Pobro

14. 04. 2017 - 15:17

Jadni Matije, svi ga ispljuvaše, a on još živ......neživ. nije mu ovo prvi put da ga pljuju. zaslužio čoek, pa šta
niko

04. 01. 2020 - 12:11

naravno, vi ste crnogorci svi divni i bez mana i za sve su vam srbi krivi. ma svi ste isti na tim prostorima, etnicki vrlo srodna ako ne i istovetna narcisoidna plemena sa dogmatskom svescu, globalno beznacajna, a umisljena o sopstvenoj 'velicini'. svi se isto, osiono ponasate prema manjinama gde ste u vecini, i svi sa jednakim nipodastavanjima govorite o onim 'drugima'. mrznja vam je svima zajednicka i mrznja vam je glavna pokretacka snaga.
Novi komentar