Marković-Skanapiek: Podsticaj investicijama u oblasti turizma, energetike i infrastrukture

Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je, kroz odobravanje kredita, za podsticaj investicijama u oblastima turizma, energetike i infrastrukture, uključujući i jačanje socijalne infrastrukture - izgradnju škola i bolnica kroz privatno-javno prartnerstvo, kazao je potpredsjednik EIB-a Dario Skanapiek na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.
Objavljeno: 20. 03. 2017 - 14:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Skanapiek je pohvalio mjere finansijske konsolidacije, ali dodao da one ne smiju destimulisati investicije te da je važno podržati privatni sektor.

Predsjednik Marković je zahvalio na dosadašnjoj podršci EIB-a Crnoj Gori  od oko 400 miliona eura, dodajući da je važna sposobnost administracije da na pravilan način iskoristi date mogućnosti. Zajednički je konstatovano da uspješnost saradnje EIB-a i Vlade zavisi od znanja, efikasnosti i sposobnosti administracije i ocijenjeno da pomoć i ekspertiza EIB-a u tom kontekstu mogu biti važan segment razvoja i jačanja javne uprave.

Pohvalio je današnje potpisivanje ugovora o kreditnom aranžamnu EIB-a i Želježničke infrasrukture, naglasivši da je rekonstrukcija željeznice na crnogorskoj teritoriji, zajedno sa radovima koji se izvode u Srbiji, važna za bolju valorizaciju naših resursa, prije svega Luke Bar.  

Osvrćući se i na današnje potpisivanje finansijskog ugovora između Investiciono razvojnog fonda i EIB-a, premijer je iskazao spremnost Vlade da kroz IRF, dalje razvija preduzetništvo, mala i srednja  preduzeća, posebno u poljoprivredi, te da podstiče zapošljavanje mladih. 

Komentari: 1

LUKA P

20. 03. 2017 - 18:42

Ovi ljudi misle da smo bravi. Prije neki dan ne T elektrana, dans skole i bolnice na kredit. Po njima opasno je zaduziti se za stvaranje nove vrijednosti a pozeljno za javna dobra. Naravno, bili su protiv aputa jer je spor povrat investicije. Oni su samo za ono kroz sta oni stvaraju novu vrijednost, pa makar mi propali.
Novi komentar