Početak gradnje stadiona "Sveti Petar Cetinjski" u naredna dva mjeseca

Direktor Direkcije javnih radova Milan Martinović boravio je sa saradnicima u radnoj posjeti Prijestonici Cetinje.
Objavljeno: 23. 03. 2017 - 11:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom sastanka sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Bogdanovićem, razmatrane su tekuće aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekata koje se finansiraju iz Kapitalnog budžeta Crne Gore za 2017 godinu. Zajednički je ocijenjeno da je riječ o izuzetno važnim projektima koji treba da doprinesu jačanju lokalne infrastrukture.

Gradonačelnik Bogdanović posebno je istakao važnost što skorijeg završetka aktivnosti na projektu sanacije i opremanja Biznis inkubatora na Cetinju.

„Riječ je o projektu koji treba da postakne razvoj mikro i malog biznisa u našem gradu, sa posebnim akcentom na podršku mladima i ženama u biznisu. Realizacijom ovog projekta, stvoriće se uslovi za otvaranje novih radnih mjesta što je ključni prioritet u radu lokalne uprave na Cetinju“- istakao je gradonačelnik Bogdanović tokom sastanka.

Tom prilikom gradonačelnik Bogdanović informisao je sagovornike da je Prijestonica u saradnji sa Programom Ujedinjneih nacija za razvoj u Crnoj Gori obezbjedila sredstva i angažovala izvođača na sanaciji krovne konstrukcije, fasade i stolarije na objektu Biznis inkubatora, te izradila kompletnu tehničku dokumentaciju za unutrašnju sanaciju i opremanje objekta.

Posebno važnim, sagovornici su istakli projekte iz oblasti komunalne infrastrukture. Gradonačelnik je informisao prisutne da je lokalna uprava završila Glavni projekat sanacije ponora, kao najizraženije ekološke crne tačke u crnogorskoj Prijestonici, te da se očekuje raspisivanje tendera za odabir izvođača radova. Sagovornici su ocijenili izuzetno važnim i činjenicu da su otpočele aktinvosti na realizaciji projekta sanacije nesanitarnog odlagališta „Vrtjeljka“, za šta je obezbjeđena donacija od gotovo 2 miliona eura.

Takođe, predmet razgovora na sastanku bili su i projekti lokalnih saobraćajnica, gdje je posebno akcentovana potreba za cjelovit završetak sanacije Njegoševe ulice, te izgradnju saobraćajnice na Grudi-Donjem Polju.
Gradonačelnik Bogdanović osvrnuo se i na projekat izgradnje pijace i trga na Njegušima, za šta je projektna dokumentacija u završnoj fazi.

sveti-petar-ct

Investicije na ruralnom području trebaju da doprinesu snažnijoj valorizaciji tog prostora. Njeguši imaju ozbiljan turistički potencijal koji će biti dodatno iskorišćen realizacijom projekta izgradnje pijace i trga. – istakao je Gradonačelnik Bogdanović uz očekivanje da radovi otpočnu do kraja juna tekuće godine.

Oblast sportske infrastrukture je bila, takođe, tema sa posebnom pažnjom na sastanku Gradonačalnika Bogdanovića i direktora Martinovića. Istaknuto je da će se izgradnjom stadiona na Cetinju, čiji početak gradnje se očekuje u narednih 2 mjeseca, te hitnim mjerama sanacije sportske dvorane, stvoriti dodatni sulovi za dinamičniji razvoj sporta na Cetinju.

Sagovornici su istakli i zadovoljstvo realizacijom projekta izgradnje Univerzitetskog kompleksa akademija umjetnosti, kao i dinamikom aktivnosti na rekonstrukciji Ruskog poslanstva za potrebe preseljenja Ministarstva vanjskih poslova.

Nakon sastanka, sagovornici su sa svojim timovima obišli Njegoševu ulicu za koju slijedi nastavak rekonstrukcije tokom narednog perioda.

Komentari: 3

Počelo je, počelo

23. 03. 2017 - 13:15

Bliže se izbori, a sa njima dolaze i nova Potemkinova sela. Jedino je realno da Bogdanović, kao i Parača na Njegušima dovede asfalt do svoje kuće i to sa dvije strane.
CT ČERNOBIL

23. 03. 2017 - 16:25

Njegoševu ulicu si sanirao prije dvije godine baš kvalitetno ,prošetaj goste malo njome oduševit će se .
Ekstra

29. 05. 2017 - 12:53

Kad dođu sa strane pa vide na kakvom stadionu igraju naši drugoligaši ima da se oduševe.
Novi komentar