Žestoke kritike MORT-a: Opštine neakativne, hoteli ne sarađuju

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT), neuobičajeno oštro, je kritikovalo sjeverne opštine zbog nedostatka inicijative za organizaciju događaja koji privlače turiste. Takođe, nadležno ministarstvo je zamjerilo hotelima što ne sarađuju prilikom preciziranja nekih rokova u organizaciji ljetnje turističke sezone.
Objavljeno: 24. 03. 2017 - 10:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Primjetno je da u pojedinim opštinama na sjeveru nedostaje inicijative za organizovanje događaja koji će privući turiste, nedostaje finansijskih sredstava, kao i kapaciteta za smještaj turista, što su ograničavajući faktori razvoja prostora kao turističke destinacije.

Ovaj problem je prepoznat u prethodnom periodu pa je Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore definisalo podsticajne mjere za pomoć u realizaciji manifestacija, diverzifikaciji ponude, unapređenju infrastrukture, markentinških aktivnosti.

“Takođe, primjetno je da pojedini subjekti daju okvirne rokove za realizaciju aktivnosti – „do početka sezone“, uprkos insistiranju da rokovi budu jasnije definisani, imajući u vidu da tačan datum početka ljetnje turističke sezoni nije definisan, kao i nastojanja da se u Crnoj Gori turistička sezona odvija i posmatra na cjelogodišnjem nivou. I pored urgencije, određeni subjekti nijesu dostavili svoje odgovore i to: Crnogorsko turističko udruženje, „Hilton Hotels & Resorts“ i opštine Plav, Nikšić, Kolašin, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Ulcinj”, navodi se u Informaciji o pripremi ljetnje turističke sezone koju je juče usvojila Vlada.

P.Z.

Komentari: 2

Mila K

24. 03. 2017 - 12:09

Umjesto da resorno ministarstvo kritikuje Nacionalnu turisticku organizaciju, jer je njima posao da uvezuju i pokrecu ako na lokalnom nivou nema dovoljno inicijativnosti, ali naravno da se ministar odlucio za busanje u prsa junacka prema slabijem. Uh, ova vlada svakim primjerom neprofesionalne osionosti izgleda vjeruje da im britva rjecnik moze proci, a to vise ni Djukanovicu, a sto su izbori u Niksicu dokazali, ne prolazi.
Primorac

24. 03. 2017 - 13:14

Koliko ozbiljno shvatamo oblast Turizma, vidi se po novim podacima Monstat-a, da ne pričamo dalje...
Novi komentar