Konatar u Senatu: SAD će ubrzo ratifikovati Protokol

Funkcioner Građanskog pokreta URA Miloš Konatar razgovarao je u američkom Senatu sa senatorkom iz Nju Hempšira Džin Šahin. Senatorka Šahin je članica komiteta Senata za oružane snage, kao i komiteta za međunarodne poslove, a smatra se za jednu od najcjenjenijih i najuticajnijih članica američkog Senata.
Objavljeno: 26. 03. 2017 - 13:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

U razgovoru sa Konatarom, ona je još jednom izrazila svoju posvećenost NATO budućnosti Crne Gore i najavila nastavak podrške procesu ratifikacije Protokola o pristupanju u američkom Senatu. Šahin je nedvosmisleno potvrdila da Crnu Goru od ratifikacije protokola u Senatu ne dijele suštinski, već proceduralni problemi.

Konatar i Šahin su zaključili da je Crnoj Gori mjesto u NATO alijansi, dok je Šahin istakla da se većina u američkom Senatu neće dovoditi u pitanje, kada na dnevni red dođe potvrda Protokola o pristupanju. Senatorka je potvrdila da je Državni sekretar SAD Reks Tilerson pozvao članove Senata da podrže proces ratifikacije, čime bi potvrdili posvećenost SAD-a politici otvorenih vrata i NATO budućnosti Crne Gore.

U okviru boravka u Vašingtonu, funkcioner URA je u Stejt Departmentu razgovarao i sa direktorom Biroa za evropske i evroazijske poslove Natanijelom Dinom, koji je takođe ukazao na značaj i obostrane koristi konačnog pristupanja Crne Gore NATO savezu.

Miloš Konatar, koji u SAD-u boravi u okviru Međunarodnog programa posjete mladih lidera (IVLP) u organizaciji Stejt Departmenta, će osim Vašingtona obići još nekoliko američkih država i razgovarati sa zvaničnicima na državnom i lokalnom nivou.

Komentari: 13

invalid 1 kategorije

26. 03. 2017 - 13:46

Prema pouzdanim informacijama ovome se cijelo selo bogu molilo da oce li ziv pretec i vojko je nesposoban E sad on bi tudju zdravu djecu na front da silje
Савле

26. 03. 2017 - 14:14

Биће онако како се Владимир и Доналд договоре, јадови.
Nikola

26. 03. 2017 - 14:50

Potpuno se slazem sa tobom Savle. Samo mi se cini da ti se nece svidjeti ono sto ce dogovoriti. :)
+

26. 03. 2017 - 16:18

Ovaj udarac cetnici nece prezivjet, nadamo se ?
CRNOGORSKI 007

26. 03. 2017 - 16:46

ODMAH NEKA ODU ,NA LECENJE U NISKU BANJU.
KARA RADUSIN

26. 03. 2017 - 17:13

Hvala veličanstvenom LSCG i SDP-u koji su prvi i jedin iskreno i trasirali put Crnoj Gori u N A T O .E VIVA VERO MONTENEGRO!!!!!
Racun vam stize izdajnici !

26. 03. 2017 - 18:14

A sto se vi slepate uz LSCG? Pa nije LSCG nika bio uz cetnike. Perovic je za Mandica jasnoi glasno rekao da je cetnicina a ne "ugledni parlamentarac" ko vi. LSCG je bio i ostao prozapadni savez, a nije perfidno i podmuklo radio za interese rusije ko vi. Sto ste vi u zadnjih godinu i po uradili u vezi NATO? POMAGALI STE DF-U i RUSIJI i dan danas. Racun za ovu izdaju vi stize sa sljedecim izborima.
KARA RADUSIN

26. 03. 2017 - 20:47

Nakon ulaska u NATO bit će hapsi mafiju zato Pink -Crnogorci po inerciji tražite uhljebljene-kao prvo ne psujte SDP iRanka -jer ko zna.
Razbijena banda

27. 03. 2017 - 00:30

Gdje su Crnogorci ? Oni so cetnike zovu "ugledni parlamentarci"? Oni sto podrzavaju rusenje drzave na ulici? Oni koji rijec jednu ne rekose za godinu i po dana rusko-cetnicke opsade Crne Gore. Ajde sto ne rekose ali sto im aktivno asistiraju. Oni sto prodjose u Tivtu i Niksicu kako su zasluzili. Ovoj preostaloj grupici oko Ranke sto opsluzuje DF u namjeri opstruiranja prozapadnog puta ostaje da se prisljamce nekoj srpskoj stranci kao sto su do sada DPS-u.
Razbijena banda

27. 03. 2017 - 00:32

Ranko u svakom slucaju izlazi punog budjelara. Braca Rusi placaju ko god pomogne DF-u. Ali takvi duduci ko ti koji slijede Ranka ko caktar, ostaju bez icega. Niti ce vi stranka opstat niti kome takvi izgubljeni trebate. Srbi glasaju za autenticne srpske stranke a ne bivse prirepke DPS-a koji su se preko noci preobratili u ruske pione. Ko vam vise ista moze vjerovat ?
Izgubljeni ko guske u magli

27. 03. 2017 - 00:36

Traze arbitrazu EU. Poslanica EU stigla oni je izbjegavaju. EU, OEBS im rece izbori regularni. Mali Kara nije zadovoljan sa njemackim ambasadorom. Uistinu jedini ambasador sa cijim stavom je Kara zadovoljan jeste ruski. Oni su za NATO ali su za vlast u kojoj je 80% protiv NATO. Eto toliko su za NATO. Prave se blesavi, pa vjeruju da ce i ostali kojima se obracaju biti blesavi. 18 godina sa "mafijom" i nista ne vidjese. Danas su im cetnici prvi prijatelji, jer su dobili nogu od "mafije" a "mafiju" zamjenjuju proruskim strankama. Vele DPS nije za demokratiju ! Ali jeste DF, SNP, Demos... svi za Putina i za demokratiju !
Tara

26. 03. 2017 - 17:51

Sta ima Konatar da ide za USA..on nije dio Vlade!
Guest_20121

26. 03. 2017 - 19:39

PITALI GA KO O KOALICIJI SA DF DA GA NIJE POSLO DF DA STA ZAJ....
Novi komentar