Senat ratifikovao Protokol

Američki Senat ratifikovao je večeras većinom glasova Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. Protokol je podržalo 97 senatora dok su senatori Rend Pol i Majk Li, bili protiv. Predsjedavajući Senata kazao da će odluka odmah biti predata američkom predsjedniku Donaldu Trampu na potpisivanje.
Objavljeno: 28. 03. 2017 - 23:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Senat je gotovo jednoglasno poslao jasnu poruku da stoji čvrsto uz Crnu Goru, a protiv zastrašivanja od strane Kremlja”, saopštila je za Glas Amerike demokratska senatorka Džin Šahin.

“Crnogorsko članstvo u NATO-u će ojačati Alijansu i istovremeno osnažiti demokratiju i nezavisnost Crne Gore. Sjedinjene Države su se uvijek snažno zalagale za slobodu i demokratiju u Evropi i Senat je danas učvrstio pravo Crne Gore na samoopredeljenje”, naglasila je senatorka iz Nju Hempšira.

Za okončanje procedure ratifikacije Protokola u Sjedinjenim Državama potreban je potpis predsjednika Donalda Trampa, čija je administracija prethodnih dana ocijenila da je članstvo Crne Gore u NATO-u od velikog interesa za SAD.

Senator Lindzi Grejem, republikanac iz Južne Karoline, nakon ratifikacije Protokola kratko je za Glas Amerike prokomentarisao ishod glasanja u Senatu: "Veliki dan za Crnu Goru i NATO, loš za Rusiju".

Republikanska senatorka iz Mejna, Suzan Kolins, kazala je Glasu Amerike kako je oduševljena glasanjem u Senatu i ratifikacijom protokola. Posebno joj zadovoljstvo čini to što je partner crnogorske vojske bila Nacionalna garda iz njene države, Mejna. Takođe, kaže senatorska Kolins, drago joj je što kampanja dezinformacija koju je sponzorisala Moskva, nije uspjela.

Senator Ben Kardin, jedan od najvećih zagovornika ratifikacije, kazao je kako će "Članstvo Crne Gore ojačati NATO, američku nacionalnu bezbjednost i poslati snažnu poruku Rusiji koja pokušava da okupira susjede i mijenja međunarodni poredak. Članstvo Crne Gore imaće pozitivne posljedice na cijelom kontinentu i poslaće jasnu poruku ostalim aspirantima," saopštio je Kardin i zaključio “Zadovoljan sam što je Senat obavio ustavnu dužnost i očekujem da Trampova administracija finalizuje ratifikaciju bez odlaganja."

SAD su postale 27. zemlja članica Alijanse koja je okončala proces ratifikacije.Do sada su taj dokument još ratifikovali: Island, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Bugarska, Poljska, Albanija, Turska, Rumunija, Litvanija, Estonija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Letonija, Hrvatska, Belgija, Luksemburg, Danska, Italija, Norveška, Češka, Francuska, Portugal, Grčka i Njemačka.

Sada je preostalo da Protokol ratifikuje Španija

Li: Crna Gora će biti članica NATO-a

Senator Iz Jute Majk Li kazao je na početku današnje rasprave pred Senatom da SAD ne bi smjele da šalju ljude u rat i da se on protivi širenju Alijanse.

"Ne smijemo da sklapamo saveze koji bi mogli da vode u rat", rekao je Li govoreći o ratifikaciji Protokola.

"Zato sam protiv širenja NATO-a", istakao je on.

Podsjeća da države NATO-a imaju obavezu da brane jedna drugu.

"Ne vidim kako nam može pomoći zemlja koja ima građana koliko distrikt u SAD-u", dodao je on. SAD ne bi trebalo da dozvole da još jedna država (aludirajući na aktuelnih 27 članica NATO) može da uloži veto na pitanja bezbjednosti SAD-a.

"Očito je kakav će biti rezultat glasanja. Crna Gora će biti nova članica NATO-a", kazao je Li.

Podrška iz Nju Hempšira

Senatorka iz Nju Hempšira Džin Šahin kaže da Crna Gora jeste mala zemlja, ali bitna geografski.

"Članstvo Crne Gore u NATO-u doprinijeće bezbjednosti države, Alijanse i Evrope. Ono je i u našem interesu", kazala je Šahin i dodala da je članstva važno i zbog "sve češćeg miješanja Rusije u pitanja na Balkana."

„Poslaćemo jasnu poruku Rusiji da ne dozvoljavamo takvo ponašanje“, istakla je ona i pozvala kolege da glasaju za ratifikaciju.

Marfi: Drago mi je što ćemo glasati da Crna Gora uđe u NATO

"NATO će biti jači ako nam se Crna Gora pridruži", poručio je senator iz Konektikata Kris Marfi.

 "Jesu mali ali su postavljeni važno na mapi", dodao je on.

 "Crna Gora je spremna, završili su brojne reforme u oblasti odbrane i vladavine prava. Ima još toga što mora da ali neka to radi pod NATO kišobranom", rekao je Marfi i naglasio da vrata Alijanse moraju da ostanu otvorena. "Drago mi je što ćemo glasati da Crna Gora uđe u NATO", kazao je Marfi.

Rusija želi da destabilizuje Balkan, smatra Marfi i dodaje da Moskva želi da oslabi NATO i Evropu.

"Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori htjeli su da izvedu ruski nacionalisti. To je zabrinjavajuća informacija kao i podatak da iza njih stoje neki državni organi Rusije", kazao je senator iz Konektikata.

Podsjetimo, Senat se sinoć izjasnio glasovima 97-2 za okončanje rasprave i izjašnjavanje o crnogorskom Protokolu.

Izvor: Glas Amerike

Komentari: 90

badžana

28. 03. 2017 - 17:36

DF još jednom u nokdaunu.Definitivno nokaut krajem Maja. Šta ćeš neravnopravna borba i sudija je morao prekinuti meč
@ za badzana

28. 03. 2017 - 23:32

eee badzane nijesmo mi zaludu lijepili bilborde podrske Trampu i to je stiglo do njega.Doslovice mu je nas covjek rekao PREDSJEDNICE CITVA GORNJA ZETA JE OBLIJEPLJENA VASIM SLIKAMA.I sad vi mislite da ce Tramp razocarati Pipuna i Mandu.Ja licno mu nikad nebih oprostio da to uradi.Jos ima nade za AZIJSKU UNIJU glavu gore
MC

29. 03. 2017 - 10:57

DF -u , i njegovim pristalicama neka Vucic pravi srpsku kucu u Podgorici (vraca Slavenove dugove i finansira Mulutunove NVO) a ostatku CG ce slobodan civilizovan svijet pomoci da izgradi bolje i funkcionalnije institucije ,pravnu drzavu koja vise nikad nece dozvoliti da neko prijeti tuziocu i poziva na rat i sukobe da bi izbjegli sopstvenu odgovornost pred zakonom. NATO ce nam pomoci da nam vise niko ne prijeti velikom Albanijom i Srbijom i dr krvavim nacionalistickim projektima Pa kom opanci ...
dali

28. 03. 2017 - 18:59

Zahvalite gospodinu Putinu jer da nije njega nikad nebi usli u Nato ovako brzo .Bravo Putin je pravi drzavnik sad bi trebalo da mu se podigne spomenik u cast zahvalnosti
Adio Bel Ami

29. 03. 2017 - 15:13

Treba slusati veliko/srbe sta kazu. Pogotovo njihov ogranak u Crnoj Gori poput Mandica,Knezevica i kompanije. Naravno i bacuske odn njihove ambasade u Beogradu i Podgorici. Sve sto ovi kazu i rade na njihovoj suprotnoj strani je istina, pravda, ljudskost i normalnost. Upravo to Crna Gora i radi da bi zastitila sebe i svoje gradjane od ovih nezdravih repova iz proslosti. NATO i EU se rimuju i tu je mjesto evropskoj i meditaranskoj Crnoj Gori.
Montenegro

28. 03. 2017 - 19:14

Ako senat izglasa nije jos gotovo dukljani treba Tramp da potpise a to vam dodje nikad...
Setaj Putinu papuce

28. 03. 2017 - 19:33

Naviksli ste vi na to setanje! Vidi se momentalno mitomanska anti crnogorska sorta!
@

29. 03. 2017 - 01:56

NIJE TO SORTA TO JE KOROV
GRAĐANSKI

28. 03. 2017 - 19:38

SVE OK! ETO VIĐEĆEMO OKO TRAMPA ŠTO ĆE BIT I KAKO - SAMO TI OVI "NICK" TOĐAOLJE NE PRISTOJI, VALA!
Dim i prašina

28. 03. 2017 - 19:42

E moj anticrnogorče.... Do juče si se nadao u onog 1/99 poslanika da će obustaviti glasanje u Senatu... ne nešto ne bi po tvojim očekivanjima... sad ti kao jedina nada ostao Trump (inače, biće brat od tetke Putinov, ako ne porpiše ratifikaciju... hehehe ).....
badžana1014

28. 03. 2017 - 19:57

Ne sjekraj se ti za Trampa ne poznaješ okolnosti i ne zaboravi da je tražio intervenciju kopnenih snaga NATO-a 1999.god. Toliko o Trampu putinovom čovjekui velikosrbinu
ne kaljaj

28. 03. 2017 - 20:15

nick Montenegro ceto
SDP?

28. 03. 2017 - 20:25

"Montenegro" je clan SDP ?
isto

28. 03. 2017 - 23:20

mu dodje ceto pa ceto
Draško

28. 03. 2017 - 21:12

A što će sad P. Bulatović? Prije neku noć izjavi, sa preozbiljnom, likujućom i prelukavom facom da Amerika i Tramp nije bilo ko, da znaju što im je raditi... Kad sjutradan, njemu u inat, Senat SAD donosi odluku da glasa, a evo za nepunu neđelju dana - odluka - CG u NATO! Baš ovi Amerikanci pojma nemaju, đaolju ne slušaju ovaj "demokratski" front. Fala Gospodu, hoće li ih tužiti sudu u Srbiji?
ja

28. 03. 2017 - 23:31

Nema Tramp šta da potpisuje! Potpisuje predsjednik Senata! Tramp može da daje preporuke vezane za raspravu i to je sva njegova nadležnost u senatu...
bosiljka

28. 03. 2017 - 23:38

E nesretniče, ali šta ćeš, nada poslednja umire, ali sav trud tvojih pulena se raspršio kao mjehur od sapunice! Džabe im odlasci kod Dodika i Vučića, ne mogu ih spasti. CRNA GORA U NATO!
Kako to braćo draga ?

29. 03. 2017 - 13:00

Od 4 miliona Srba koji su u dijaspori, preko 2.500.000 se nalazi, odnosno živi i radi u NATO državama. SAD, Kanada, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Holandija, Italija, Danska, a ostatak, takođe u zapadnim državama kao što su Austrija, Švedska, Švajcarska, Australija, Novi Zeland ... NIGDJE nema Rusije, Bjelorusije, Čečenije, Kazahstana, Turkmenistana, Kirgistana, i ostalih ... astana u azijatskim stepama i tundrama u koje nas doziva DF, SNP i Demos ?! Znaju Srbi, kao i sav ostali normalan svijet šta valja i gdje se živi.. A ovi popovi i prosrpski i proruski političari nešta mnogo više gotive dolare, eure, franke, krune ... od rubalja. Takođe su im draži Mercedes, Audi, BMW, Peugeot, Renault, od Lade Nive i Samare ... O alatima, odjeći, obući, hrani, kozmetici, filmovima, muzici, i dr da ne pričamo
Crnogorac

29. 03. 2017 - 13:30

Dje zivis ti ovo je gotovo finish nraj pa se seli ako ti ne odgovara.
Zoran V. Raičević

28. 03. 2017 - 19:33

Poštovani, Srećno bilo i berićetno. Desilo se ono što sam istina za 15 dana zakašnjena predvidio, ali sam barem pogodio mjesec, a to je Mart. Neka je srećno Crnoj Gori, prije svega mladim generacijama, jer su stari već otpisani (s razlogom) i nadam se da će se popiti koja časica u tu čast na Cetinju, u Bjelopavlićima ili u Nikšiću. Ja sam popio već, u Palm Beachu, na Floridi, u blizini kuće Donalda Trampa!
-

28. 03. 2017 - 19:53

OK oprostili smo ti na netacnosti. Imamo zajednicki interes u svakom slucaju
Guest_9267

28. 03. 2017 - 21:42

I jos Zoki kad bi shvatio kuda srlja SDP , ta mala greska u datumu bi ti lako bila oprostena . Zoki ! Svi mo znamo ko je DPS . Znamo da bi sjutra obrnuli naopako kad bi im Milo tako naredio . A Milo nece sigurno . Zato četnici idu direktno na Mila . Ne volim to reci ali je tako - u ovom momentu Milo jeste CG. Odnosno ononsto predstavlja interes CG . Da su njega Rusi makli lako bi ostalo zavrsili . DPS treba polako u opoziciju . Za njegovo dobro . Ali se DPS ne moze smjenjivati uz pomoc DF, Rusa , SPC , Demos . To je sve cetnik do cetnika . Mora se organizovati gradjansko - crnogorska opcija koja bi zajedno sa manjinama polako " kresala krila " DPS i na mirni nacin donosila neophodne promjene CG u novim uslovima . Uraditi nacionalni program , razviti institucije , ostru kaznenu politiku za kriminal , korupciju . Stati na put destrukciji SPC . Sve nas to Zoki ceka . Ali... U tome ne smije biti ni Č od četnika inace sve propada !
nickey

29. 03. 2017 - 10:49

Bravo Zorane ,ali zar to nije West Palm Beach,preciznije?
Milan

29. 03. 2017 - 11:07

CG je sigurno ovim potezom relaksirala svoju kako spoljnopoliticku, tako i unutarpoliticku situaciju. Ulazak u NATO savez je dobra odluka, ali nije konacna. Izlaskom Turske iz NATO kriza se nedvojbeno produbljuje. Zato pamet u glavu i ne smatrajte to konacnim rjesenjem. Navalimo na posao i osvjezimo ekonomske resurse CG-, kako materijalne, a posebno ljudske. Kriza tek dolazi, a ko ce iz nje izaci neokrnjen...,jadna nam majka braco!
Wacko birds

28. 03. 2017 - 19:43

They really go out of their way to annoy people and grandstand so that they can exploit various issues for personal benefit back home. Lee and Paul are wacko birds and are generally disliked by both sides.
Guest_89148

28. 03. 2017 - 22:57

Mate , Montenegrins who love our country are all for it!! We are Europeans and mediteranian souls who love life , we are people's people , warm and welcoming and never pretentious. Under somethimes rough exsterier you will find a pearl of a human bean . Us joining NATO will benefit both , Montenegro and NATO . Montenegro nation is small but all of the BEST things come in small packages. For us this means a LOT. Thank you on behalf of all genuine Montenegrins!
Jakša

28. 03. 2017 - 22:18

Ne nadajte se da će vam to proći bez referenduma , pa ako narod na njemu odluči većinom glasova da je za ulazak u NATO nek vam je sa srećom a ja se u tom slučaju prvi selim odavde a vi Dukljani uživajte u blagodetima NATO PAKTA i EU !
Kmeeee

28. 03. 2017 - 22:32

Ode ideja Velike Srbije na smetliste istorije gdje joj je vec odavno bilo mesto. Ako vam se ne svidja Crna Gora, Srbija je blizu, ako hoce da vas primi. Bye bye.
Crnogorac

29. 03. 2017 - 13:34

Jaksa Sanjaj ti Referdum al kod Dodika ovo je zavrseno.
udri muski

29. 03. 2017 - 20:00

Crnogorac u Bosni nema referenduma samo mogu biti ankete i seljacke igrarije.Upravo NATO neda nikakve refetendume,tamo je sve zacimentirano pa ko izdrzi u camentu . ..
Wilkins

29. 03. 2017 - 13:46

Da se ne bi poslije u žurbi selio, slobodno možeš da počneš lagano da pakuješ kofere. Baš me zanima đe ćeš, u Moskvu ili na zapad.
dare

28. 03. 2017 - 22:52

Jedno je sigurno,nikad vise 1918
mn-a

28. 03. 2017 - 23:02

evo sad slusam izglasano je... tooooooooooooo, srecno nam bilo... idemo dalje... Crna Goraaaa
Oj-Ha

28. 03. 2017 - 23:08

Evo vam sad prilika gradjanska opozicijo da mijenjate Crnu Goru.Udjite u vladu i postavite institucije tako da rade svoj posao.Imate jos 3,5 godine do izbora.Do tada mozete pokazati svoj kvalitet i pridobiti veliki broj glasca DPS-a,kojima je takodje dosta ove vlasti.To je sigurno nemoguce uraditi sa DF-om,Demosom i SPC,jer su svi oni sa bradom do koljena i protivnici Crne Gore.Ujedno se morate zahvaliti Milu Djukanovicu,sto uopste imamo drzavu i sto smo vec u drustvu zapadne demokratije. Da ste vi vodili medjunarodnu politiku,slozit ce te se,ne bismo bili ni blizu ovih dostignuca.Nego sad je red da se pozabavimo ekonomijom i standardom gradjana.Iskoristite priliku ako ste sigurni da mozete ozbiljno podici standard gradjana i ne pricati o zaposljavanju za plate od 300 eura kod sramotnih privatnih i drzavnih poslodavaca.
Ivan

28. 03. 2017 - 23:17

Konačno da uđemo u NATO.Sada su otvorena vrata smjene Mila Đukanovića i korumpiranog režima.
Boško Agram

28. 03. 2017 - 23:21

Crbi na aparatima xa xa xa xa :D
Misko

28. 03. 2017 - 23:28

US friends many thanks!!!!!!MNE-USA from today forever in NATO alliance!!!!!!
1991

28. 03. 2017 - 23:28

Postojeće Crna Gora dok je Lovcena nad nama , dok je mora pod Barom i Kotorom dok je sunca i dok je Grahovca !
KARA RADUSIN

29. 03. 2017 - 10:19

Hvala veličanstvenom LSCG i SDP -u prvim demokratskim,procrnogorskim,proevropskim ,antiratnim partijama i- prvim koji su se ISKRENO zalagale za ove integracije.Postojat će CRNA GORA !!!!!!
FreeMontenegro

29. 03. 2017 - 14:40

NIKAD ALI NIKAD NE UPOREDJUJ LSCG I SDP!!!!! VI NISTE LSCG-U BILI NI DO KOLJENA!!!!!!!!!!!!!
Maca

28. 03. 2017 - 23:33

Šta kaže opozicija na ovo? Nije im dobro.
Blondy

28. 03. 2017 - 23:34

Neka nam je sa srećom!
Joco

28. 03. 2017 - 23:35

Potpisaće i Tramp je u njegova administracija podržava Crnu Goru. Srećno!
Mina

28. 03. 2017 - 23:36

Svaka čast i neka nam je srećno članstvo!
Boni

28. 03. 2017 - 23:36

Ostala još samo Španija i tu smo. Svaka čast na dinamici ratifikacije.
Jana

28. 03. 2017 - 23:37

Nisam ni sumnjala da ce biti drugačije. Srećno!
[email protected]

28. 03. 2017 - 23:43

DF u nokautu. Mandić sada piše prijavu protim 97 senatora Amerike, što su ratifikovali protokol o pristupanju Crne Gore u NATO.
Nino

28. 03. 2017 - 23:52

Hahahah. Ne bi me čudilo, imaju oni tako pametnih ideja. Sigurno su već Trampu pisali. Haha
ZDRAVKEC

28. 03. 2017 - 23:44

NEKA NAM JE SA SREĆOM :)
26096

28. 03. 2017 - 23:46

A sad Dps odlazi u proslost.Sa srecom...
?

29. 03. 2017 - 01:11

A ko ga zamjenjuje. Ovo je pitanje svih pitanja. DF, SNP, Demos, Demkrati ili ostala dva prirepka DF-a? Ne, najprije moraju da zele ovu drzavu i da idu ka Evropi da bi dobili vlast
[email protected]

28. 03. 2017 - 23:51

Neka je sa velikom srećom za Crnu Goru.--------------- Mandi, Kneževi,, Medo, Peđa, Branko imaju vrtoglavicu i primaju infuziju..............
tako to radi DF

28. 03. 2017 - 23:54

Pišite prijavu Putinu protiv Amarike i senatora-------------a vi u Spuž na duži odmor.
Montenegro

29. 03. 2017 - 00:02

До краја недеље требало би да буде изгласан Протокол о пријему Црне Горе у НАТО и послат америчком председнику који може да га потпише, да стави вето на њега или да га одложи.
Lea

29. 03. 2017 - 00:05

Mala,velika Crna Gora!Svoja i vjecna!
Todor

29. 03. 2017 - 00:06

Ovo je veliki uspjeh za Crnu Goru i njen narod a Amerika je stala uz nas kad nam je to bilo najvise potrebno.
Nella

29. 03. 2017 - 00:07

Pocetak nove istotije u odnosima CG i Amerike koji ce samo da se dopunjuju i da se razvijaju.
Elena

29. 03. 2017 - 00:08

Ratifikacija Amerike je zvanicni poraz DF i Rusije.
Lidija

29. 03. 2017 - 00:09

Pol i Lij nijesu glasali i sta su mislili da ce moci promijenii nesto sa svoja dva glasa!? Smijesno !
Tamaraa

29. 03. 2017 - 00:10

Kako li Putin nocas?
Marija

29. 03. 2017 - 00:11

Posle ratifikacije u Senatu brzo ocekujemo i potpisivanje Trampovo kao dodatni pecat.
ahata

29. 03. 2017 - 00:46

tacno me strah za zdravlje Milacica.. kako li je nocas?
maldita

29. 03. 2017 - 00:47

nikad ponosnija nisam bila na svoju zemlju.. od nekad najmanje razvijene zemlje do clanice velikog NATO-a.
jauk

29. 03. 2017 - 00:49

Ovo je nestvarno.. sve ide veoma brzo da cak i meni nije dobro, aa kako li mi je Medo nocas? i Pipun?
Pjesma...

29. 03. 2017 - 11:22

Očekujem da se vojvoda, drugar ušati i Meonja što prije sastanu i da umjesto dosadašnje "himne" DF-a, PADA VLADA, promovišu novu Bajaginu pjesmu ... DIM I PRAŠINA.... Promociju nove himne održati u SPUŽU... pošto će do tada ionako "vrhovna komanda" DF-a biti tamo smještena.....
lovac na jelene

29. 03. 2017 - 01:04

Ovih dana odavala se poćast za samonaruceno bombardovanje Srbije(1999), od sada će se upirati prstom na zastave NATO-OTAN duz srpskocrnogorske granice.A Srbija jos samo moze da svali svoju krivnju za naruceno samo-bombardovanje na grob narucioca u Pozarevcu.
neso

29. 03. 2017 - 01:13

Bravo, sada možw Francuska da izadje iz NATO,TU JE Ccrnogorska armada sa 45 naoružanih vojnika.
Setaj Putinu papuce

29. 03. 2017 - 02:03

Neso. Bye bye Velika Srbija. Smrc
Boban Bg

29. 03. 2017 - 01:45

Čestitam građanima Crne Gore skoro članstvo u NATO. I onim koji imaju svijest o važnosti tog čina, i onima koji su u dubokoj nesvjesti. Poneki i u komi! Nek' je sa srećom slobodna Crna Gora!
Tehnike razapinjanja Crne Gore

29. 03. 2017 - 02:05

Pocelo je u ljeto 2015-te, u trouglu Rusija - SPC - DF,sastancima DF-a sa Amfilohijem i sa Rusima u ruskoj ambasadi. Postavljeni su temelji plana za podrivanje CG sa krajnjim ciljem sprecavanja NATO clanstva tj obaranja prozapadne vlasti. Za Organizaciju i finansiranje se postarala Rusija, SPC je davala logistiku iz pozadine a ne frontu je bio DF.Uslijedila je “borba za demokratiju,slobodu,hleb…” Zatim juris na Skupstinu u jesen 2015, protestni skupovi,diplomatske opstrukcije, naruceni clanci u Forbes-u i nationalinterest.org, da bi kruna bila pokusaj puča sa atentatima prosle jeseni, srecom uz pomoc stranih obavjestajnih sluzbi osujecen.
Sutorina

29. 03. 2017 - 11:10

Počelo je sa pričom o Sutorini... Ponadaše se Rusi da će da očoplje koji kilometar, za Republiku Šumsku, taman da mogu vaza po jedan vojni brod "remontovati".... a CG time da odalje od prijema u NATO. No umjesto toga morala im je ideja o blokoranju pristupa CG NATO-u na remont...
-

29. 03. 2017 - 13:15

Jeste, ma bilo je tu jos detalja koje smo zaboravili.
Srbadija i NATO

29. 03. 2017 - 02:13

Srbadija emigrira u NATO drzave, naravno. Kad ih vodi pozadina onda donose racionalne odluke, i idu gdje se dobro zivi. Kad im proradi ludilo u bronzinu onda sanjaju o velikim pravoslavnim drzavama i zanemare cinejnicu da je tamo plata $300,da je korupcija gora nego ovdje i da nema demokratije. Pola miliona Srba je otislo u NATO drzave zadnjih 25 god
Guest_12591

29. 03. 2017 - 06:29

JAKSA , POVEDI STO VISE TVOJIH
Vasojevic

29. 03. 2017 - 07:57

Evo i ta prica da se preprica.E sta ce posle biti nekima izgovor sto glasaju DPS.Bice zanimlijvo sta je sledeci razlog pa moram za DPS.Bice opet neka velja opanonst od nekoga.Treba biti mastovit jako i trazit iygovor.
Cocorayco

29. 03. 2017 - 07:58

Umjesto MI ili ON (matematički: MI /\ ON) ispalo je, opet matematički, mi < ON. Ovo je rješenje zadatka koji je sebi postavio DF sa satelitima. Braćo Crnogorci i svi koji CG smatrate domovinom: nijesmo mi za ruske stepe i arapske pustinje. Naše je mjesto među demokratske i civilizovane narode đe ćemo nešto i naučiti i prihvatiti. A sad, juriš ma EU.
Srbin CG

29. 03. 2017 - 08:05

Nije mala stvar dovesti tuđu vojsku na svoju zemlju, a pri tome da niko metak da ne ispali. Čestitam crnogorcima na ovom uspjehu.
danilo s.

29. 03. 2017 - 08:34

@Srbin CG - Samo sto je ova vojska drugacija od one tudje sto useta u CG 1918 g. i unisti je. Ova vojska nece oburdati CG ka sto je vasa to ucinjela. Slavite sve vase poraze - a nikada nijeste naucili da ih "sportski" podnesete. I da ih priznate. Vjecito laganje i mitomanija. I pretvaranje poraza u pobjede na papiru? P.S. Jos malo pa cemo bitu punopravni clan NATO. Nadam se da cemo tu priliku iskoristiti da podignemo standarde nasih pravnih i politickih institucija na nivo najrazvijenijih clanica. I, ako Bog da - uskoro i u EU.
Srbin cg za danila s

29. 03. 2017 - 15:41

I stati u red zemalja zlocinaca za nove Murine po svijetu.Nek vam je sa srecom takvo clanstvo.Nama koji smo manjina ce biti drago da nismo u vasem drustvu.
CRNOGORSKI 007

29. 03. 2017 - 20:28

A STA JE SA SREBRENICOM,VUKOVAROM ,KOSOVOM,DUBROVNIKOM,HVALA TI NA PRIZNANJU DA STE MANJINA ,PO POTREBI.NA TRAKTORE,BAREM TO NIJE NEPOZNANICA.SRECNO
CRNOGORSKI 007

30. 03. 2017 - 17:10

ZABORAVIO SI DA SU POBJEDILI NATO,SA STETOM OD PREKO 100 MILIJARDI DOLARA,RAZORENOM PRIVREDOM,GUBITKOM 15% TERITORIJE I POSLEDICAMA OZRACENOSTI.
Bye bye Kosova!

29. 03. 2017 - 08:41

Nije mala stvar podviti REP i povuci se sa nekadasnje svoje teritorije totalno demoralisan i porazen i vojnicki i moralno i pored vaseg velikog zastitnika iz Moskve. Mi sa normalnim narodom a vi sa Rusijom i Sjevernom Korejom i ostalim diktaturama.
CRNOGORSKI 007

30. 03. 2017 - 17:03

PA NIJE BILO BAS BESPLATNO POVLACENJE,NAPLATILI SU ONI ALBANCIMA KROZ BELU TEHNIKU,TELEVIZORE,TRAKTORE,WC SOLJE,KADE,KRAVE I IHIHIIII MNOGO TOGA.
Srbalj od CG

29. 03. 2017 - 08:42

Izjavljujem saucesce, samo nemojte pasti u preduboku depresiju.
NECE POTPISATI

29. 03. 2017 - 08:32

Tramp to nece potpisati ? Jer r se RUSIJA protivi.
spavle

29. 03. 2017 - 09:01

Грчка и Турска, само што нису заратиле. Обе су старе чланице НАТО-а. Ово је информација за милогорце, "слављенике".
CRNOGORSKI 007

29. 03. 2017 - 20:29

ZNAMO DA TI JE TESKO,BUDI DOSTOJANSTVEN,NE BRUKAJ SE.
Guest_84627

29. 03. 2017 - 10:19

SPAVLE NA TVOJU NESRECU NECE ZARATITI GRCKA I TURSKA
Guest_76996

29. 03. 2017 - 13:00

NATO JE SAVEZNIK CASNE CG VOJSKE I NECE DOLAZITI KAO OKUPATOR 1918 NEGO KAO PARTNER
Slucajni turista

29. 03. 2017 - 14:05

Ovo je sjajna vest i za Crnu Goru i za region (osim Srbije).To je pocetak kraja ili kraj pocetka iluzije o Velikoj Srbiji.Region ce biti stabilniji i mirniji kad i ostale dve zemlje (BIH I Makedonija) postanu punopravne clanice NATO (nadam se za ovu drugu da ce uskoro pridruziti).Treba da se okrenemo vrednostima demokratskog i razvijenog drustva i da napustimo konacno ovu balkansku kaljugu.Nasi politicari (pre svega DPS) treba da vise gledaju u Ljubljanu i Zagreb a manje u Beograd (sa Vucicem i Dacicem i Seseljom) ako zele da Crna Gora zaista bude pristojna drzava.Mi nemamo teritorijalnih sporova ni aspiracija da ne bi bili deo razvijenog sveta i da nam smeta neki medjunarodni poredak i evroatlantske integracije.U pamet se braco crnogorci.Nema vam niko blizi do vas samih i use i u svoje kljuse.Ne dugujete nikom nista a pogotovo nista nasoj tzv "braci".Od sada svi putevi vode u Rim!
Novi komentar