BOROZAN: CRNA GORA, NEMA DRUGE!

Crnogorski rukometni reprezentativac Vuko Borozan uputio je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
Objavljeno: 30. 03. 2017 - 14:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poštovani sunarodnici,

Cijenim veoma važnim da vam se obratim, kako bih prekinuo nekorektne, ni sa čim sa moje strane izazvane, maliciozne medijske spekulacije kako sam odlučio da prihvatim poziv druge države i crnogorski dres zamijenim dresom druge nacionalne selekcije. Zbog istinskih navijača, zbog rukometnog Cetinja, mojih drugova iz reprezentacije, te neizmjerne ljubavi prema Cetinju i Crnoj Gori smatram neophodnim da ovim obraćanjem stavim tačku na salvu napada i uvreda na sopstveni račun kojima nijesam doprinio niti jednim svojim potezom, usled čega mi nije namjera da se bilo kome pravdam, jer za to nemam apsolutno nikakvih razloga.

Dakle, NIJE ISTINA, da sam bilo kome, bilo kada saopštio da ne želim da nastupam za moju jedinu domovinu Crnu Goru. NIJE ISTINA da sam prihvatio bilo čiju ponudu da igram za drugu nacionalnu selekciju, kao što NIJE ISTINA da sam na bilo koji način obavijestio RSCG da imam namjeru da promijenim nacionalni dres.

Kako sam vaspitan cetinjski i crnogorski da istina ima najveću vrijednost, a riječ i nacionalni ponos veću težinu od bilo kakvog novca i materijalnog dobra, želim da istaknem da je ISTINA  da sam imao ponude drugih nacionalnih selekcija… Da je ISTINA da sam sve takva ponude bez  dileme ODBIO, kako bih uvijek i u svakom trenutku, kada mi to zdravlje dozvoli, bio na raspolaganju  CRNOJ GORI. Takođe je ISTINA da sam razgovarao sa gospodinom Zoranom Radojičićem, predsjednikom RSCG i pokušao da ga obavijestim da moj klub želi da me, zbog čestih povreda u reprezentativnom dresu, sačuva za potencijalni istorijski plasman na završni turnir Lige šampiona, te da cijeneći dosadašnji vrlo korektan odnos svog kluba, možda neću biti u prilici da odigram reprezentativne utakmice protiv Slovačke. Samo o eventualnoj nemogućnosti igranja protiv Slovačke je bilo riječi u tom ‘’ blic ‘’ razgovoru, zbog ‘’ gužve ‘’ Predsjednika Saveza. Namjerno ističem da sam predsjednika Saveza POKUŠAO da obavijestim o navedenom, jer gospodin Radojičić nije imao vremena ni da me sasluša, pa me je, jer je, kako  reče  - “u gužvi” , uputio na selektora Đukića. ISTINA je da sam imao vrlo korektan razgovor sa selektorom Đukićem u kojem smo, makar sam ja tako shvatio naš razgovor, razjasnili sve prethodno navedene činjenice i bili spremni da o svemu obavijestimo crnogorsku javnost, kako se ne bi stvorile bilo kakve nedoumice oko moje nesporne želje i namjere da igram isključivo za CRNU GORU. Nakon toga, za mene apsolutno iznenađujuće i poražavujuće, iz meni nepoznatih razloga, pojavilo se saopštenje RSCG u kojem se se navodi da sam, navodno, odlučio da više ne igram za Crnu Goru. Krenula je, potom, prava lavina uvreda, osuda i najtežih kvalifikacija, sa raznih nivoa, na moj račun, a da me niko od onih koji me osudiše i pokušaše da ponize na pravdu Boga, onih koji me prozvaše izdajnikom i brukom svog naroda, do danas nije nazvao i pitao da li je sve to istina.

Uvaženi navijači,

Bez obzira na, malo je reći neadekvatan odnos RSCG prema muškoj rukometnoj reprezentaciji, koji, posebno napominjem, nema veze sa finansijama, jer za našu Crnu Goru igramo bez bilo kakve materijalne koristi, sa posebnim ponosom pjevajući našu himnu, pjevajući Lovćenu i Crnoj Gori, već sa elementarnom potrebom da budemo poštovani kao reprezentativci drugih nacionalnih selekcija, te da imamo sve karakteristike ozbiljne nacionalne selekcije, od čega je RSCG,  u ovom trenutku, nažalost, jako daleko, ponovo ističem da je moj JEDINI IZBOR Crna Gora.

A poštovana gospodo želim da znate i ovo – Vuko Borozan se dva puta povrijedio igrajući za reprezentaciju, usled čega mi je revidiran ugovor sa RK ‘’ Vardar ‘’ Skoplje, sa 5 na 1 godinu. Pri tome, niko iz RSCG nije pokazao ni najmanje interesovanja za moje stanje nakon povreda, niko se iz RSCG  nije udostojio da kontaktira klub u kojem igram, da ne pričam o ponudi eventualne pomoći u snošenju troškova operacije. Zbog takvih i sličnih stvari, ovo moje saopštenje jeste i jedna vrsta apela, molbe, vapaja, shvatite kako god hoćete, da je krajnje vrijeme da se odnos RSCG prema muškom rukometu i reprezentaciji iz korijena promijeni, jer i ja i moji drugovi – hoćemo, želimo i možemo da učinimo mušku rukometnu reprezentaciju Crne Gore, ponovo, ponosom nacije, ponosom Crne Gore!  I ne tražimo pare. Tražimo poštovanje, uvažavanje, organizaciju dostojnu ozbiljne reprezentacije. Tražimo da se NEKO na ozbiljan i pravi način      ‘’ okrene ‘’ nama, muškim reprezentativcima Crne Gore.

Da zaključim -  da ne bi bilo dileme, kod bilo koga, bilo kada, iz bilo kog razloga, želim da Vam otvoreno  i potpuno jasno kažem da je jedina i jedino moguća istina da će Vuko Borozan, kao i do sada, sa emocijom, kao i do sada, sa ljubavlju koja nema granice, igrati za svoju Crnu Goru. Jer, Vuko Borozan, njegovi preci i njegova familija druge  domovine nemaju, niti je traže.

Dakle - Crna Gora, nema druge!

Sa ponosom,

Crnogorski rukometni reprezentativac

Vuko Borozan, CETINJE, CRNA GORA

Komentari: 19

Bravo!

30. 03. 2017 - 14:40

Svaka Ti čast VUKO, tačno sam znala da je neka spletka oko muške reprezentacije i da to nije i ne može biti istina. A o javnom servisu sve najgore i mislim i želim im da prođu s mukama koje prolazite ti i tvoji drugovi. taj javni servis ne znam kome služi i treba, onu veče kad smo igrali s Poljacima samo smo slušali slavospjeve o Levendoskom i drugim zlatnim momcima iz Poljske došlo čudo kao da igra mečka. a nema strasti nema priče koja diže moral našoj reprezentaciji i našim navijačima koji ne idu na stadione iz raznih nemoći i razloga. Oni su ti koji treba stalno da navijaju i podizu raspoloženje oni sude tokom cijele utakmice da poluđesmo od njih!
MOSSI

30. 03. 2017 - 14:43

Jasno je bilo da nesto nije u redu i da podvalama oce da prikriju svoj nerad uprava RSCG....
Odalv

30. 03. 2017 - 14:44

Pitaćeš se gdje mi bi pamet.
Bravo

30. 03. 2017 - 14:52

Svak čast. Ovo je elementarno poštovanje, što prelazi u viteštvo kada su oko tebe sve ljudi koji rade za državu bez emocija. Vuko svaka čast, bez teških riječi sa velikom ljubavlju. Primjer u sportu i u čovještvu. Bravo
dajte maramicu

30. 03. 2017 - 14:54

E svaka ti cast Vuko od junacke kuce i plemena ! Zamalo sam zaoplaka zivota mi Miraseva !
MNE

30. 03. 2017 - 15:07

Tvrdi ste vi na suzu, Amfilohijevi puleni!
Guest_57478

30. 03. 2017 - 16:38

A ti si Amfilohijevac nesto kao duhovit . Samo sto ne zaplaka zbog Borizana ?? Je li ?! Kako stojis sa Srebrenicom i streljanom djecom u Sarajevu ( oko 1650 ubijenih snajperom ) Da ti tu slucajno suze ne krenuse ? Sram vas bilo po 1000 puta . To samo vi Amfilohijevci mozete cinjet bez grize savjesti .
Abu khabir muavija

30. 03. 2017 - 19:06

@MNE.Zemljače,ne treba njemu maramica zbog suzica,nego šlini evo dva dana nakon glasanja u Senatu SAD.
nereg

30. 03. 2017 - 15:13

Bravo momče! A RSCG da se stidi od..........., jer obraza nema
sirtaki

30. 03. 2017 - 15:49

Zna se đe u muškom rukomeu "smrdi".
jefrey

30. 03. 2017 - 16:23

Nego sto Vuko.,A tko je Radojicic?
grobar083

30. 03. 2017 - 16:36

BRAVO MOCINO I SVE NAJBOLJE I DA BOG DA, DA TE VIDIMO KAKO STOJIS NA POBJEDNICKOM POSTOLJU
Vuko ljudino!

30. 03. 2017 - 17:22

Svaka čast tebi kao čovjeku i kao vrhunskom sportisti. A Rukometni savez neka se stidi od ovakve uprave zbog čijih katastrofalnih poteza najbolji igrači napuštaju reprezentaciju.
Guest_68611

30. 03. 2017 - 18:01

Vazno je da ste se javili gospodine Vuko Borozan. Šta da kazem nego da ste vrhunski igrač, vrhunski patriota, kao i da u sebi nosite vrhunsku čestitost. Očekujem da ce se stvari u RSCG mijenjati na bolje, I da ce promjene početi hitno. Svaka sreca i uspjeh neka prati u sportu, kao i u zivotu CIJENJENOG VUKA BOROZANA.
lolo

30. 03. 2017 - 19:13

Svaka cast Vuko, i dugujem ti izvinjenje!!
Mrki

30. 03. 2017 - 19:27

Bravo ti ga Vuko. A kome igras i kome se prvadas? Za nekoliko godina i jos koja povreda kad definitivno te izbaci iz igre pitaces se dje ti je bila pamet. Volim i ja Crnu Goru, ove planine, rijeke, nebo nase plavo i more. Ali ovaj fukaluk koji nam kroji kapu oodnijeti ne mogu i to nije mja Crna Gora, a ni nikoga ko pameti ima, vec samo nekoga ko ima dobre koristi. A oni ce ti sigurno zahvaliti kao i ovih nekoliko zaludnjaka komentatora sto spavaju po ovim portalima. A dje jadan nece ti ni casu vode donijeti. No ajde, treba malo zivota sprcati u g....u pa to shvatiti.
Ko

30. 03. 2017 - 19:32

Sretoh ga prije 15 dana i ovo je nazgodniji Crnogorac kojeg su moje oci vidjele. Drago mi je sto je ovim saopstenjem bez uvrede postidio sve ljude koji su ga dan i noc po svim mrezama i portalima nazivali pogrdnim imenima. Bravo Vuko!!!!
Misko

30. 03. 2017 - 21:42

To Majstore to smo htijeli da cujemo,za vjecnu Crnu Goru!!!!!!!
Triki

31. 03. 2017 - 09:18

Tebi druze svaka cast.Ali kad te neko toliko neispostuje,jasno mi nije sto im nisi rekao-bando nesposobna,necu igrati dok ste vi tu ,svi koliko vas ima.I kazes ministru i premijeru i javnosti sve.Tako,tako,tako....pa neka oni vide kako ce...Oce li da trpe svoje kolege i drugare-nesposobne partijske uhljebe i parazite,ili ce da ispostuju i sacuvaju ovakve momke,zor delije....
Novi komentar