Manekenka sa naslovnice Voga izvršila samoubistvo?

Manekenka i studentkinja medicine s Maldiva koja je krasila naslovnicu Voga te čak za izgled dobila pohvale od predsjednika svoje države, počinila je samoubistvo u studentskom domu u Bangladešu, piše Daily Mail.
Objavljeno: 31. 03. 2017 - 14:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Raudha Athif (21) bila je studentkinja druge godine medicine na univerzitetu Islami Bank Medical u gradu Rajshahi u Bangladešu. Tijelo su pronašle njene koleginice u sobi, a policija poslala na obdukciju.

Mahmuda Begum, domar ženskog hostela, rekao je kako je manekenka uvijek izgledala sretno. "Teško je vjerovati da bi počinila samoubistvo", rekao je. "Bio sam u svojoj sobi. Odjednom, čuo sam vriskove studentkinja. Vrata su bila zaključana iznutra, a studenti su provalili u sobu te je pronašli mrtvu."

manekenka1

"Sumnjamo na samoubistvo. Međutim, ne možemo dati konačan zaključak dok ne dobijemo rezultate obdukcije", rekao je Zillur Rahman, zadužen za slučaj.

Proslavila se nakon fotografije nazvane "Djevojka s Maldiva s akva plavim očima", za koju je riječi hvale imao i predsjednik Maldiva na društvenim mrežama.

Zbog te je fotografije postala internet senzacija 2014, a prošle godine u oktobru krasila je i naslovnicu indijskog Voga. "Manekenstvo mi je hobi, a ne karijera. Zato učim da postanem doktorica", rekla je tad.

Foto: Instagram

Komentari: 0

Novi komentar