Velimiroviću prijete i traže da optuži Katnića

Bivši pripadnik Ravnogorskog pokreta Mirko Pajo Velimirović koji se sa Specijalnim tužilaštvom dogovorio o sporazumnom priznanju krivice dobio je, od časa kada se vratio na Kosovo, niz ozbiljnih prijetnji od određenih parabezbjednosnih struktura iz Srbije da bi promijenio iskaz u slučaju pripreme terorističkih napada, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 01. 04. 2017 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Velimirović, čije sporazumno priznanje je prihvatio Viši sud u Podgorici 5. decembra prošle godine, nalazi na Kosovu a prijetnje su upućene i članovima njegove porodice koja se nalazi u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici.

Zavetnici

- Iza prijetnji stoje parabezbjednosne strukture bliske proruskoj nacionalističkoj organizaciji Zavetnici, koju kontroliše Nemanja Ristić, takođe osumnjičen za pripremu terorističkih napada u Crnoj Gori, rekao je izvor Pobjede. Izručenje Ristića koji je javno obznanio veze sa ruskom Federalnom službom bezbjednosti odbio je zvanični Beograd uz objašnjenje da krivično djelo nije urađeno u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Pobjede, plan tih struktura je da ,,slome“ Velimirovića i da ga natjeraju da potpiše u nekom od sudova u Srbiji ovjereno, priznanje da je bio ,,primoran da u Specijalnom tužilaštvu i pred Višim sudom ispriča da je bilo pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori“.

I da je zajedno sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem izmislio da je bilo pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori.

Iako akcija parabezbjednosnih ekipa ne bi imala bilo kakvo pravno dejstvo s obzirom na to da je priznanje Velimirovića procesno pravno gotova stvar, usmjerena je na prepariranje javnog mjenja da je slučaj pripreme terorističkih napada ,,montiran“.

Velimirović je tokom svjedočenja priznao da je nabavio automatske puške za sukobe u Podgorici, ali da je onemogućio da se unesu u Crnu Goru i da ih je bacio u jezero na Kosovu.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 19

Sprdnja i lelek se ..

01. 04. 2017 - 06:52

...nastavlja...a do?!
...

01. 04. 2017 - 08:39

Pa kad ste pustili prvooptuzene za najteze krivicno djelo u Krivicnom zakoniku Crne Gore da se slobodno setaju i putuju u Beograd, Banjaluku, u Rusiju itd i niste im oduzeli putne isprave, sta ste drugo ocekivali ? Idu i dogovaraju se, prave planove kako da sprijece i obesmisle pidizanje optuznice, diskredituju i uticu na svjedoke, planiraju proteste i akcije, jer moraju odradjivati posao za koji su debelo placenj i naravno - spasavati svoju kozu ! Rade upravo sve ono sto NE bi mogli raditi da su primjenjene zakonske mjere i radnje koje bi im to onemogucile, bar do zavrsetka istrage. Ali sistem i institucije su slabe, neprofesionalne a mozda i pristrasne pa se desavaju ovakve stvari.
goga

01. 04. 2017 - 07:29

A sta ste ocekivali od nacista i manijaka. Za vrijeme drugog svjetskog rata takvi monstrumi su stajali na ulazima konc logora na Banjici,Sajmistu itd. Samo se nadam da ce dverima ,zavetnicima i ostalim psihijatrijskim slucajevima brzo biti zabranjen rad.
Paja trosak

01. 04. 2017 - 09:09

Kako to da Pajo iz Zubinog Potoka od siromasnog coveka odjednom pun para odakle mu nov auto odakle mu da zavrsi kucu pre pas nije ima zasta da ga ujede sam se hvali kako je dobio ogromne pare svi ga znaju kao prevrtljivog i nestabilnog coveka koji je za pare spreman sve da uradi
Bumerang se vraća

01. 04. 2017 - 10:00

I ja i svako objektivan treba da optuži Katnića, ako ne dokaže postojanje oružja i ne sredi se da njegova optužba makar drži elementarnu logiku. Kakav je to terorizam bez oružja i kako se i imali li dosad zabilježenog slučaja da se sa prvooptuženim sklapaju pogodbe i dje se to za teroristička djela pogadjalo bez kod nas. Valjda se ogadje sa sitnima da se dodje do glavnoga, a ne obrnuto.
Istina

01. 04. 2017 - 10:40

Kao prvo tuzilastvo je trebalo da preko Pristine posto je Crna Gora priznala Kosovo da pronadje to famozno oruzje u Jezero Gazivode,drugo ako ga je kupio od koga je kupio posto oruzje nije pronadjeno a nezna se od koga je kupljeno a mestani Zubinog Potoka koji poznaju Paju kod njih je poznat kao Pajo prevarant jos pre ovog dogadjaja onda je sve izmislio dok se ne nadje oruzje i prodavac oruzja ja mu licno ne verujem
LUKA P

01. 04. 2017 - 14:21

Ti ovo sve sam sebi repliciras, a?
Djani Sverko

01. 04. 2017 - 17:04

To ti znas ko je Pajo Velimirovic pa ga branis, jel to Pajo govori istinu ili je slagao celu javnost a ?
LUKA P

01. 04. 2017 - 19:24

Nemam pojma ko je covjek, vjerovatno ste ista druzina, kazu komentari. Sto se SDT-a tice covjek, jedina mu man sto ga ti i tebi slicni komentarisete.
Podgorica Grad

01. 04. 2017 - 22:10

Mozda komentarisu oni koji poznaju Paja ili su njegovi sugradjani pa ga poznaju cim tako o njemu kometarisu kao sto ja poznajem moje komsije tako sigurno i oni poznaju coveka pa pisu ono sto znaju o njemu a pravo da ti recem ni ja mu nesto ne verujem ,sumnjiv mi je mnogo
danilo s.

01. 04. 2017 - 10:39

Ne bih o sudjenju prije sudjenja. Vidjecemo koji su argumenti Katnica - vjerujem da ih ima? I da ce biti dobro pripremljen? Medjutim, nije jasno zasto se svi svjedoci - posebno zasticeni - nijesu zastitili do suidjenja? Koliko smo samo gledali americkih filmova u kojima FBI sakriva i stiti (koliko to moze) zasticene svjedoke do sudjenja, da ih optuzeni ne bi ubili, ili prisilili da odustanu od svjedocenja na sudjenju. To otvara nezgodno pitanje - zasto? Zasto tako nije postupljeno i u slucaju nasijeh "zasticenih svjedoka"? Da li neko prizeljkuje poraz drzave, odnosno, SDT Katnica?
Ilija

01. 04. 2017 - 17:03

A zašto vjeruješ Katniću? To je pitanje svih pitanja.
Fukarluk

01. 04. 2017 - 19:26

Zato zto nije basibozluk!
Zubin Potok

01. 04. 2017 - 14:00

Ej Tuzioce Paju ponestalo para pa sad pokusava sa drugima da utvrdi pazar onom ko mu plati vise, takav ti je nas Pajo svi ga u Zubin Potok volimo covek zna kako da zaradi pare samo nikako kod nas u Zubin Potok da zaradi jer ga poznajemo kao svoj dzep eh Pajo prevarantu tako ga mi oslovljavamo, nikad posteno dinara nije zaradio sve na neku prevaru,jerdnom coveku obecao 10 metara drva uzeo mu para a drva nikad stigla nisu.
Guest_80333

01. 04. 2017 - 16:34

Sve je ovo uz APSOLUTNU koordinaciju Rusa i DF. Boje se Spuza kao djavola ! Sve ce pokusati samo da ne zaglave robiju . Treba biti odlucan , strpljiv ali nikako popustljiv . Kad krenu na nas opet ( a krnuce kad vide da im je Spuz neminovnost ) dati policiji široka ovlašćenja !
55,2%

01. 04. 2017 - 19:05

Vuk na ovcu svoje pravo ima ka.tirjanin na slaba cojeka..Al tirjanstvu stati nogom za vrat ,dovesti ga k poznaniju prava ,to je duznost ljudska najsvetija .Podrska gospodinu Katnicu .
55,2% za popa Rista Ćirkova...

01. 04. 2017 - 20:59

...od planina pa do mora (potonja istraživaja-pulitičkije analitičara)-ispod Ulcinja(liši Ulcinja) do Novoga-uz "pjesmu-molitvu" moračkoga vuka-te na ovce svoje pravo ima(pastir božiji na zemlji-čuda..?)...ka manitac na slaba čoeka..?!
dali

01. 04. 2017 - 22:29

a sad se nema kud .nebi me cudilo da neko ukloni ovoga velimirovica medjutim bez debelih dokaza nema presude ,nije ovo neka kardja ,vec kako ga zovu drzavni udar a i planirano je obistvo premijera i svi glavni slobodni .Prvo sve je pod nekim velom tajni a svedoci i okrivljeni na slobodi setaju ,pricaju okolo o svemu sto se izdesvalo.Stvarno bi ih trebalo malo stisnuti i sve bi rekli kako je bilo.Nego najbitnije je da se otvori slucaj u javnosti i da se donese konacna presuda pa cemo vidjeti
DA OPROSTIŠ...dali...vi uzeli

02. 04. 2017 - 18:12

...SVI PRIČAJU-ŠTO SU VIĐELI-ŠTO SU RABOTALI-A ŠTO JAVNOST OČEKUJE-DA VIDI-ZA JEDNO RECIMO-30 GODINA (OBAVJEŠTAJNE TAJNE-SE TOLIKO ČUVAJU..?)...? dali bralve.....
Novi komentar