RUSIJA: Objavljena fotografija osumnjičenog za eksploziju

Ruski portal Fontanka objavio je fotogafiju muškarca za koga policija kaže da ga traži u vezi sa današnjom eksplozijom u metrou u Sankt Peterburgu.
Objavljeno: 03. 04. 2017 - 20:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zrnasta slika pokazuje čovjeka srednjih godina sa crnim šeširom i bradom.

Fontanka navodi da je čovjek ušao na stanicu Petrogradskaja, 20 minuta prije eksplozije, prenosi Rojters.

Agencija Interfaks ranije je saopštila da su kontrolne kamere uslikale osumnjičenog za eksploziju.

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skvorcova rekla je u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu poginulo deset, a ranjeno 47 ljudi.

Ruske vlasti su proglasile tri dana žalosti.

Zvaničnici Evropske unije i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputili su izraze saučešća i poruke podrške ruskom narodu nakon današnje eksplozije u jednom od vagona u metrou u Sankt Peterburgu.

Stoltenberg je na svom nalogu na Tviteru izrazio „najdublje saučešće onima koji su pogođeni eksplozijom u metrou u Sankt Peterburgu, njihovim voljenima i ruskom narodu“.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson naveo je da je užasnut vijestima o eksploziji.

„Moje saučešće žrtvama i njihovim porodicama“, poručio je Džonson na Tviteru.

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc ocijenio je da su strašne vijesti stigle iz Sankt Peterburga i uputio, kako je naveo, iskreno saučešće porodicama žrtava napada u metrou.

Evropska unija je uputila saušešće ruskom narodu zbog ekspolozije i pogibije ljudi metrou u Sankt Peterburgu, osuđujuci istovremeno svaku vrstu nasilja.

„Naše misli su sa narodom Rusije, pogotovo sa onima koji su izgubili svihe voljene u današnjoj eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu. Želimo brz oporavak svim povrijeđenim“, kaže se u saopštenju Evropske službe za spolje poslove.

U Briselu saopštavaju da je visoka predstavnica EU Federika Mogerini, u ime EU, uputila saušešeće ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

„EU na najsnažniji mogući način osuđuje svaku vrstu nasilja“, zaključuje se u poruci iz Brisela.

Komentari: 0

Novi komentar