DF: Zadržavanjem Nikića Rusi doveli Katnića u nezgodan položaj

Zadržavanjem u pritvoru u Rusiji Ananija Nikića, državni organi te zemlje su doveli u nezgodan položaj Milivoja Katnića. On se sada nalazi u velikoj nuždi, jer bi trebalo da isporuči organima Rusije sve dokaze koji govore o navodnoj umiješanosti Nikića u kriminalne radnje, za šta ga, na osnovu jedne televizijske emisije, tereti Specijalno državno tužilaštvo (SDT) – navodi se u saopštenju Demokratskog fronta (DF).
Objavljeno: 04. 04. 2017 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema njihovim riječima, nakon te TV emisije, srpski obavještajac Slavko Nikić je i pred tužilaštvom Srbije potvrdio da je Ananije Nikić bio prevodilac izvjesnom Rusu koji je razgovarao sa njim.

- Slavko Nikić svjedoči da niko, ni Rus, ni Ananije Nikić, nijesu od njega tražili da uradi bilo šta protivzakonito, jer, kako je istakao, da su to tražili, on bi ih odmah prijavio u policiju, što je inače u opisu njegovog posla prikupljača i dostavljača informacija za potrebe obavještajnih organa. Slavko Nikić je Aleksa Žunjić našeg vremena, profesionalac koji je mnoge prijavio, bio i agent provokator, pa je sigurno da ne bi drugačije postupio ni u ovom slučaju. Zato on nije imao razloga da bilo šta krije od svojih kolega Katnića i Saše Čađenovića, da bilo šta prećuti ili izostavi. A, da li je nešto dodao, to ćemo saznati nakon iskaza koji će dati Ananije Nikić – ističu iz DF-a.

Sada će, kako se navodi u njihovom saopštenju, ruski državni organi biti u prilici da doznaju šta je to toliko ,,opasno'' uradio Ananije Nikić, a SDT i crnogorski režim samo na izjavi Slavka Nikića mjesecima prave konstrukcije na osnovu kojih lažno optužuju i rusku državu, DF i Ananija Nikića.

- Takođe, posebno je odvratna Katnićeva konstrukcija da je, navodno Rus koji je Ananija angažovao kao prevodioca, u stvari optuženi Popov, čime se Ananije Nikić povezuje sa događajima od 16. oktobra, iako Slavko Nikić u intervjuu IN4S-u decidno tvrdi da ni jednog od Rusa koji se potražuju preko Interpolove potjernice, znači ni Širokova, ni Popova, nikad u životu nije vidio. A, iako je Slavko Nikić, takođe više puta saopštio da nikada nije vidio Mihaila Čađenovića, niti čuo njegovo ime, on se već dva mjeseca, potpuno nevin, nalazi u zatvoru. Čak i fotografija vozila s tablicama, kojim su se na sastanak dovezli Rus i Ananije, a koju je na licu mjesta napravio saradnik Slavka Nikića jasno opovrgava mogućnost da se radi o Mihailu Čađenoviću i njegovom vozilu. Podsjećamo da sud kao razlog zadržavanja Čađenovića u pritvoru navodi opasnost od uticanja na saučesnika, odnosno na Ananija Nikića, pa pošto se on sada nalazi u pritvoru, mučenje Mihaila Čađenovića treba prekinuti i momentalno ga osloboditi – smatraju iz DF-a.

Iz tog političkog saveza poručuju da Ananija Nikića znaju kao čestitog i korektnog čovjeka, i nekoga ko je usluge prevođenja pružao i DF-u i drugima.

- Smatramo, takođe, da su optužbe Milivoja Katnića o tome kako je Ananije Nikić pripadnik FSB-a neutemeljene i lažne, što je svojstveno Katniću, jer ruski državni organi, naravno, kao uostalom ni američki, ne hapse svoje agente na zadatku i o tome još obavještavaju javnost i protivnike – zaključuje se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Komentari: 9

GRAĐANSKI

04. 04. 2017 - 13:49

ŽIVA MUKA NA OVI "DF"!
3

04. 04. 2017 - 15:11

Izvini GRAĐANSKI, ne mogu odoljeti da te ne upitam vezano za tvoje legitimisanje: "Dali si ti Crmničanin iz Građana ili si iz staropodgoričke kasabe?", Ne moraš, naravno, odgovoriti!
Seka

04. 04. 2017 - 13:57

Vi ste bas u zgodnom polozaju. Pustite Katnica jer vi napadom na njega cerate strah kod sebe.
rm

04. 04. 2017 - 14:11

Polako se odmotava......................
Daka

04. 04. 2017 - 16:13

Muka brate muka. Anananije superstar.
Guest_49742

04. 04. 2017 - 17:44

Se.., se.. , moj golube beli !!!!!!!!!
Goran

04. 04. 2017 - 17:44

Ha.ha.ha. sve pokusavaju da izrvrnu. Doci cete na red.Rusi su vas ostavili na cjedilu. E.da smo normalna dtzava. Ne bi mnogo vise lajali nego izgnanstvo ili dozivotni zatvor.Nema imuniteta!!!
polako

04. 04. 2017 - 18:21

do juce ste za onoga Nikica iz Beograda svasta lajali, a sad ga cijenite... vidjecemo sto ce bit za ovoga u Rusiju. Da je neduzan javio bi se svo ovo vrijeme, rekao nesto u svoju odbranu. Ali evo strpimo se, ne jurcajte.
danilo s.

05. 04. 2017 - 10:16

DF-ovci smirite se. Za desetak dana bi trebalo da pocinje sudjenje. Ima vrermena da se - poslije podizanja optuznice (citanja) zatrazi izrucenje Nikica. Zasto vi - i, po vama, Rusi - toliko zelite da znate o osnovama optuznice? Da bi pripremili lazne svjedoke ili prijetili onima koji su pritali da budu svjedoci i kako bi isplanirali kako najbolje da se branite (lazete)?. Sada je skoro izvjesno da je citava ova halabuka u medijima i bila da saznate sto vise na cemu se temelji optuzba kako bi imali vremena da se pripremite. Odnosno, htjeli ste da znate sto i koliiko SDT zna o vasim eventualnim nepocinstvima? Ova prica "o Ananija Nikića kao čestitom i korektnom čovjeku, i nekome ko je usluge prevođenja pružao i DF-u' ne pije vodu. Sto ce vam bolji prevodilac od "Pipuna"?
Novi komentar