Nikiću određen ekstradicioni pritvor u Rusiji

Podgoričaninu Ananiju Nikiću, osumnjičenom za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine, određen je ekstradicioni pritvor u Rusiji - saznaje Portal Analitika. Ruski pravosudni organi obavijestili su crnogorske kolege o određivanju ekstradicionog pritovora Nikiću. To znači da Ministarstvo pravde može tražiti njegovo izručenje.
Objavljeno: 05. 04. 2017 - 18:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ekstradicioni pritvor u toj zemlji traje 40 dana.

Podsjećamo, pedesetdevetogodišnji Nikić, jedan od osumnjičenih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine, uhapšen je u Rusiji.

Iz Uprave policije je saopšteno da je NCB Interpol Podgorica obaviješten od NCB Interpol Moskva, da je Nikić uhapšen u regiji Rostov.

"Naime, za osumnjičenim A.N. NCB Interpol Podgorica je raspisao međunarodnu potjernicu na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Osumnjičeni je lišen slobode radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u cilju vođenja krivičnog postupka u vezi sa navedenim krivičnim djelom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Crnogorske vlasti raspisale su potjernicu za Nikićem zbog sumnje da je bio dio logističke mreže koja je za 16. oktobar prošle godine pripremala terorističke napade u Podgorici.

Prema informacijama crnogorskih istražitelja, Nikić je Crnu Goru napustio 9. novembra prošle godine, a mediji su tada pisali da operativni podaci ukazuju da se nalazi na teritoriji Rusije.

Komentari: 4

Tesla

05. 04. 2017 - 18:47

Ovo vec postaje interesatno....
-

05. 04. 2017 - 19:55

Iskreno govoreci ne ocekujem nista sto nama moze pomoci. Ovo su ruski trikovi I ne vjerujem da ce ga isporuciti. Prati interese
!

05. 04. 2017 - 19:41

Da vas ne zbune potezi na dnevnoj osnovi, pratite interese. Samo sa distancom I dozom opreza.
...

05. 04. 2017 - 20:20

Sad ce nova verzija Mandica i Knezevica, zasto je to tako i da je ovo zapravo u njihovu korist, a lose za Mila.
Novi komentar