JANOVIĆ: Nije normalno da kadetska reprezentacija slavi medalju dižući tri prsta

Ministar Nikola Janović kazao je gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti da nije normalno da kadetska reprezentacija osvoji medalju i onda diže tri prsta.
Objavljeno: 06. 04. 2017 - 21:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Svakako nije moja pozicija da arbitriram. Razumijem kada neko kaže da nije zadovoljan sa uslovima - kazao je ministar Janović. On je naveo da bi bilo ružno da kaže da vjeruje jednoj ili drugoj strani u potpunosti.

- Ne smijemo se igrati sa reprezentacijom. Ako se reprezentativci na ovaj način žale, to znači da problem postoji - dodao je Janović. On je poručio da odgovore treba tražiti u rukometnom savezu i apelovao da se ti problemi riješe za dobrobit crnogorskog sporta.

- Treba da smatramo ovu državu svojom. Treba da gradimo kult reprezentacije - istakao je Janović.

kadeti3prsta

Vladan Lipovina je u telefonskom uključenju kazao da su Predrag Bošković i Zoran Radojičić grobari crnogorskog muškog rukometa.

- Trenirali smo u hladnim salama, nije bilo tople vode, u Kokotima smo trenirali. Rizikovali smo karijeru i povrede - rekao je Lipovina

On je dodao i da reprezentativci već deset godina igraju u istim dresovima, i da moraju da ih krpe ako ih pocijepaju. Lipovina je naglasio i da je muški klupski rukomet uništen...

- Oni su uništili Lovćen, Sutjesku, klubove u kojima je uvijek bilo talenata. Lovćen ne igra SEHA ligu, koja je besplatna i zato ne dolaze mladi igrači, a pitanje je hoće li ih i biti, jer se igrači stvaraju samo kroz jake utakmice. Igrači Lovćena njeisu primili plate 7-8 mjeseci, a kakvo je stanje u klubu govori i podatak da nema novca da se kupi lijepak za lopte, koji košta devet eura. Igrači Lovćena su prosili lijepak od Dragana Adžića, eto takvo je stanje - ispričao je Lipovina.

- Nije istina da sam ikad bilo kome rekao da ne želim da igram za Crnu Goru - istakao je reprezentativni bek šuter, Vuko Borozan, u fono razgovoru emitovanom u emisiji.

On je istakao da mu je Crna Gora u srcu i da želi samo da igra za Crnu Goru, a da ga druge ponude ne interesuju.

- Direktor saveza me oblatio. Ja uopšte nijesam znao kada je bila dodjela nagrada za najboljeg rukometaša. Mene niko nije zvao - kazao je Borozan.

lipovina

Predsjednik RSCG Zoran Radojičić kazao je da navodi Lipovine i Borozana nijesu tačni.  

- Želja mi je rezultatski profit. Atmosfera koju opisuju dvojica igrača i 28 igrača nije isto - kazao je Radojičić.

On je naveo i da nije tačno da se koristi ista oprema, i da u magacinu saveza ima i više nego dovoljno opreme. Radojičić je naveo i da u savezu sve rade prema željama reprezentativaca.

- Mi nijesmo nažalost krovna sportska organizacija, to mora zakon da riješi. To se još uvijek nije desilo - požalio se prvi čovjek Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

On je kazao da je COK sada poput neke malo bolje pozicionirane turističke organizacije.

- Ne pitamo se puno unutar odnosa saveza i sporta u Crnoj Gori - zaključio je Simonović.

Rasprava Simonovića i Janovića: Brigo moja, pređi na drugoga

- Naš sistem sporta je izuzetno loš. Dosta stvari ne funkcioniše - priznao je Janović u emisiji "Načisto". Prvi čovjek COK-a je u raspravi sa Janovićem o kategorizaciji sporta i sportista kazao da je COK završio svoj dio posla, ali da Ministarstvo nije svoj.

- COK ima obavezu zakonsku, i statut COK-a proističe iz zakona o sportu - naveo je Janović.  - Kod vas postoji 10 pravilnika koje treba da uradite, nijedan nijeste uradili - odgovorio je Simonović. - Nijeste pročitali dopis, niti ste odgovorili na dopise koje smo vam poslali još od decembra - dodao je Simonović.

- Ne može COK da ima veće ingerencije, a da ne završavate svoj posao - odgovor je ministra Janovića.

- Mi ćemo biti krovna institucija kada nas zakon prepozna, kazao je Simonović. - Ako nekome omogućavate zloupotrebe, sportska inspekcija treba da ispita i da se pokrene neki postupak, to je moguće...Nepoštovanje pravila koje ste sami donijeli je nedopustivo. To je stvar koju može rukometni savez da riješi - zaključio je Simonović.

TV Vijesti; Foto: Ekomen; Fejsbuk

Komentari: 20

Niksa

06. 04. 2017 - 23:00

Opametice se, mladi su. Pa idoskorasnji predsjednik Saveza, danas vojni ministar, prepadao je sve oko sebe srbovanjem , pa ga evo sad najveci Crnogorac
dragan.pv

06. 04. 2017 - 23:27

A sta ti je tu cudno moj Janovicu.Da znas kako je P.Boskovic srbovao glava bi te zaboljela. Nego ti lijepo zavrni rukave pa pocisti sve saveze od tog otrova sto neda naprijed CG sportu. Podji od selektora i trenera pa do sportista.Neka nauce da postuju Drzavu CG,njene simbole,grb i himnu pa da se bore i dokazu da zasluzuju da nose drzavni grb. Za svetu Crnu Goru i neka nam je VJECNA,
mn-ina

07. 04. 2017 - 00:42

Tacno tako Janovicu, ovo je Crna Gora!
maestro

07. 04. 2017 - 01:57

Janovicu svaka cast sto si protiv srbovanja i tu ...... treba pocerati iz reprezentacije, ali bolje da si se drzao bazena nego ministarske fotelje jer ti je vokabular ogranicen kao balkon a i "poletio" si visoko (valjda zbog funkcije, vele oce to tako). A i u pravna pitanja se razumijes ka' Komnenic u astronomiju pa izgledas (zvucis) presmijesno taman ka' taj klipan od "novinara u pokusaju" !
Guest_75477

07. 04. 2017 - 05:23

Jankovic moze i hoće puno doprinijeti uvodjenju rada i reda u crnogorskom sportu. Simonovic je u sport ušao "vještački", mislim da mu se treba zahvaliti . Zna se da predsjednik OK treba da bude zaslužni sportista i diplomata. Radojicic treba da ide sto prije u sportsku penziju, za dobrobit crnogorskog rukometa.
Pyer

07. 04. 2017 - 05:29

Mene nije tu nesto jasno. Ako se pravoslavni Crnogorci krste sa tri prsta kako onda da slave sa cetiri ili dva prstica. Drugo po mene podizanje tri prsta ne znaci nikakvo srbovanje to je jednostavno prirodna reakcija. I ne uvlacite tu omladinu odma u te igre koje Srbin a ko Crnogorac. Oni nose casno nas dres i borese za njega.
Osoba X

07. 04. 2017 - 10:39

A šta, Srbi ne treba da budu u reprezentaciji?! Zato što su Srbi?! Krasno... Ko voli Crnu Goru i brani interese države mora nacionalno da se izjašnjava kao Crnogorac, naravno i da se odrekne pravoslavlja i ćirilice, S da izbaci iz rječnika i kad je to moguće i kad je nemoguće, Njegoša da ne pominje... Žalosti... Kako Crna Gora da postane ozbiljna država sa ljudima koji njenu politiku (i u sportu) kreiraju sa ovim koeficijentom inteligencije i nivoom obrazovanja?!
Guest_73085

07. 04. 2017 - 06:25

NI FASISTI U SRBIJJI VISE NE DIZU TRI PRSTA
Mirko Beograd

07. 04. 2017 - 06:53

@Niksa.Varate se grdno da je hodočasnik sa Ravne Gore od četničine postao Crnogorac.Jednom četnik vazda četnik.A i da jeste tako šta ga je to preporučilo za tako važnu funkciju,zar nema sposobnijih Crnogoraca koji su potrošili zivot boreci se za Crnu Goru.Tako se ne pravi država ,bez plana ,bez vizije kao na mobu.
Čaj u 11

07. 04. 2017 - 07:03

Na grudima nose crnogorski grb, a upinju se da se preporuče Srbiji, ne bi li ih ikako tamo pozvali. Treba svim selekcijama predočiti jasno da će ovakvo ponašanje ubuduće značiti doživotnu suspenziju u Crnoj Gori. Pa neka idu đe im je bolje.
sportista

07. 04. 2017 - 07:07

kakve veze imaju 2 ili 3 prsta sa sportom??? momci su igrali, dali sve od sebe i ZA CRNU GORU osvojili pehar. U CRNOGOSKOM DRESU. Valjda je Crna Gora drzava svih crnogoskih drzavljana bez obzira na vjeru i nacionalno izjasnjavanje... Amerika ne pravi ovakve podjele.Crna Gora ima vrhunske sportiste na kojima bi mnoge velike zemlje mogle da pozavide, steta sto se talenti ubijaju nekakvim stvarime koje nikakve veze sa sportom nemaju. Bogate zemlje daju drzavljanstva afrikancime itd kako bi osvajali medalje za njih ...
Ravnopravna Crna Gora

08. 04. 2017 - 23:17

Ne, jer su svi Amerikanci! To je Crnogorski nacionalni tim, valjda je normalno da su Crnogorci i treba svaki da postuje crnogorske nacionalne simbole a ne tudje drzave! Kakvo vise izjasnjavanje? Cim igra u tom timu izjasnio se ko je. Prekrsili su pravila ugovora, ne trebaju da igraju za Crnu Goru!
cetinje10

07. 04. 2017 - 07:11

Postovani Janovicu,,potpisujuem svaku tvoju izgovorenu rijec,ali ima jos nesto,cime je to Simonovic,kojim djelima zasluzio da bude predsjednik COK-a,,sem sto je to dobilo politickom podjelom kao clan SDP-a,,i on da ide ,,dosta je bio,,dosta je bilo izbora sa jednim kandidatom,,...uz tebe smo Janovicu
Relja

07. 04. 2017 - 07:36

Posrbice , nikakva vjera !
Mne

07. 04. 2017 - 07:50

Nije problem što dižu tri prsta i što se tako osjećaju. Nego je problem što će sjutra.napustiti Crnu Goru i igrati za drugu državu ka.i dosta naših sportista.
Roditelj

07. 04. 2017 - 11:42

Nije problem kad momci iz neznanja ili kucnog vaspitanja dizu tri prsta problem je kada mladju djecu ceraju treneri da navijaju za Srbiju ili da ne navijaju za Crnu Goru kada igra protiv Srbije sto se desavalo na prvenstvu balkana u karateu odrzanom u Sarajevu
Bokelj

07. 04. 2017 - 18:03

To je domace vaspitanje 60%, skola 25% a reprezentacija 15%. Pa se snadji ako umijes.
Guest_72672

07. 04. 2017 - 20:23

Ministre Janovicu potpuno se slažem sa Vama no Simionovic želi samo privilegije sto ima briga njega za CRNU GORU i širi los lobi za interes svoje profiti i njemu bliskih prijatelja želim vam Ministre puno uspjeha iz da ih sve dobijete svojom pameću kao sto ste vodili NAŠE MOMKE do VISINA
evropa

09. 04. 2017 - 17:33

To je kriscanski obicaj i na zapadu pozdrav sa tri prsta medju kriscanima u ime oca i sina i svetoga duha.Tri kriscanska znaka BOG- ISUS I SVETI DUH.Ti Srbi svojataju pravosljavlje to je druga stavr.Srbska nova godina ,Srbski bozic itd.
Trener

08. 04. 2018 - 13:19

Gospodine ministre kako ste posijali takoćete i da žanjete Upravo podržavate teški Srpsi šovinizam i šoviniste Srđana Mrvaljevića, koji jošuvijek muze Crnu Goru, prime ce sledece godine penziju ,koristiti dva stana sve sa Srpskim pasosem u đžepu, Dragana Šcepanovića trenera Akademika koji posle popijevih dva piva i dvije rakije u Srpskoj reprenzativnoj trenerci izvodi CRNOGORCE na tatami, o Daki Miliću kolki je Srbin necu govoriti ,,zna sva Podgorica Ko su Gusici iz Nikšica i kako nasu đecu kunu i pod čijom se zastavom dice ,i to zna citav niksic PA vi gos Ministre organizujte i dalje pobuna i maknite Šampione Crnogorce
Novi komentar