"Prijatelji životinja": Ponovo posut mišomor, neka od gradskih službi pokušava da otruje pse

NVO "Prijatelji životinja" saopštila je da je u u parku iza stare zgrade Vlade ponovo danas posuta velika količina otrova, mišomora, kao i da sve ukazuje da neka od gradskih službi pokušava da otruje pse, kućne ljubiumce.
Objavljeno: 12. 04. 2017 - 19:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Odmah po dojavi naš predstavnik se uputio na lice mjesta, gdje je zatekao otrov posut po popločanom dijelu i zelnoj površini. Odmah smo pozvali CB Podgorica, JP "Čistoću" i Komunalnu inspekciju.

Nedugo nakon toga je došla ekipa za uviđaje CB Podgorica, koja je jako korektno izvršila uviđaj i izuzela uzorke otrova sa lica mjesta. Komunalna policija je takođe bila prisutna, a nedugo nakon toga su radnici "Čistoće", uz naš pomoć i nadzor uklonili sav otrov sa lica mjesta, navode u saopštenju.

Posipanje otrova na javnim površinama u Podgorici je, kako kažu, postala svakodnevica.

"U zadnjih mjesec i više dana ovo je trideseti slučaj. Baš na ovom mjestu veliki broj Podgoričana izvodi svoje ljubimce da se igraju, tako da je ovo nečija namjera da potruje kućne ljubimce, jer lutalice gotovo ne dolaze u ovaj dio parka. Ovim putem želimo da poručimo gradonačelniku Podgorice da hitno oformi tim koji će ispitati ove slučajeve posipanja otrova po javnim površinama. Sve ukazuje da se radi o organizovanom trovanju životinja, te da iza svega stoji neka od gradskih službi“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da ukoliko Stijepović, kao i do sada bude ćutao i ne bude pokazao interesovanje da se ovo zaustavi i da se otkrije ko to radi, biće prinuđeni da na razne načine traže njegovu ostavku, jer ga smatramo direktno odgovornim za ovakvo stanje u Podgorici.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar