Glavni grad: Pojedini predstavnici mještana Park šume Zagorič ne žele rješenje problema

"Mještani Park šume Zagorič su odbili prijem kod odgovornih predstavnika gradske uprave. Uvažavajući njihove probleme, uprava Glavnog grada je pokazala razumijevanje, iako je riječ o nelegalnoj gradnji, i pokušala da bude dio rješenja za probleme mještana Park šume Zagorič, saopšteno je Portalu Analitika iz Glavnog grada.
Objavljeno: 13. 04. 2017 - 12:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zbog toga su, kako se dodaje, u više navrata njihovi predstavnici razgovarali sa najužim rukovodstvom Glavnog grada, a tim povodom, takođe, vođeni su razgovori i sa predstavnicima porodica Vučinić i Stamatović, koji su vlasnici predmetnog zemljišta.

"Ovakav gest predstavnika Park šume Zgorič kojim su odbili razgovor sa funkcionerima Glavnog grada ukazuje na potencijalne nove dimenzije cjelokupne situacije, i naše je pravo da vjerujemo da neko iz Organizacionog odbora želi da zloupotrijebi težak položaj svojih komšija u neke druge svrhe", smatraju u Glavnom gradu.

Dakle, nije logično, da ukoliko svakog dana protestujete ispred jedne institucije i tražite pomoć u rješavanju svojih problema, da odbijete uljudan poziv na razgovor.

"To onda znači da vi ne želite da riješite taj problem, već da ga zloupotrebljavate u određene svrhe. Sigurni smo da se većina mještana Park šume Zagorič ne slaže sa takvim postupkom njihovih predstavnika zbog čega  bi bilo korisno da razmotre dalje poteze i razmisle o tome ko ih i kako predstavlja. Zbog svih mještana Park šume Zagorič, kao i zbog ukupne javnosti, želimo da ponovimo da Glavni grad ne može mijenjati sudske presude, niti može uticati na konačne stavove sudskih vještaka oko vrijednosti imovine predmetnog zemljišta. Naša obaveza, u skladu sa zakonom definisanim nadležnostima, jeste da usvojimo Detaljni urbanistički plan i očekujemo da u narednih nekoliko dana dobijemo Nacrt tog dokumenta, na bazi kojeg ćemo imati i aktivnu ulogu u otkupu dijela imovine za potrebe gradnje putne i komunalne infrastrukture", zaključuje se u saopštenju.  

Komentari: 2

Guest_87921

13. 04. 2017 - 12:52

TRAZE LI ONI DA IM NEKO PLATI PLAC ?????
nereg

13. 04. 2017 - 13:47

DF. Kao i protest majki. Vise nego ocigledno.
Novi komentar