Knežević: Sinđelić saradnik crnogorske službe, Katnić ga spasio od zatvora

Predsjednik Vijeća Vojnog suda u Podgorici, koji se 2003. godine oglasio nenadležnim u postupku protiv Saše Sinđelića zbog više teških krivičnih djela, bio je sadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kažu funkcioneri Demokratskog fronta (DF). Oni su na današnjoj konferenciji za medije saopštili da je član Vijeća Vojnog suda koje je sudilo Sinđeliću bio i potpukovnik Milan Vujović, koji mu je dodijeljen kao advokat po službenoj dužnosti, nakon što je Sinđelić priveden zbog navodnog pokušaja terorizma.
Objavljeno: 19. 04. 2017 - 15:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Funkcioner DF-a Slaven Radunović rekao je da je neuropsihijatar Vidak Nikolić iz Vojno-medicinskog centra iz Podgorice upoznao 2003. Vojni sud da ljekari nisu u mogućnosti da utvrde od koje bolesti boluje Saša Sinđelić, te da traže da iz spuškog pritvora bude prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

 - Predsjednik Vijeća Vojnog suda je Milivoje Katnić. On ispred sebe ima svu dokumetntaciju: zna da je Sinđelić zbog zdravstvenih problema otpušten iz vojske, da je djela počinio kao vojnik i da bi trebalo da mu se sudi ukoliko nalaz to dopušta. Sinđelić je u Spužu imao samo jednu posjetu – posjetio ga je načelnik srpske Uprave kriminalističke policije Mile Novaković, desna ruka Bebe Popovića. On je zatražio da Sinđelić bude izručen Srbiji, a Katnić sa svojim Vijećem donosi rješenje da se proglasi nenadležnim i predaje Sinđelića pravosudim organima Srbije, iako zna da je u Hrvatskoj počinio teški zločin – istakao je Radunović i dodao da nakon objelodanjivanja novih dokumenata od strane DF-a "neće biti dobrovoljaca da daju skandalozne izjave kao predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica".

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da su svi osuđeni i svjedoci u slučaju državnog udara imali kontakte sa glavnim specijalnim tužiocem.

- Sada je jasno zašto Medenica saopštava da kredibilitet svjedoka nema veze sa kredibilitetom iskaza. Katnić i Sinđelić se poznaju punih 13 godina i jasno je da je Sinđelić saradnik crnogorske tajne službe jer ga je Katnić spasio od zatvora u Hrvatskoj – saopštio je Knežević.

On je poručio opoziciji da i dalje nastave da ćute.

- Ne treba nam nikakva vaša solidarnost, jer je DF sam završio ovu borbu – naglasio je Knežević.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da DF posjeduje dokumenta koja dokazuju da su 16. oktobra prošle godine crnogorska služba bezbjednosti i dio srpske spremali nerede.

- Zašto je prvi operativac Uprave kriminalističke policije Srbije dolazio da ispita Sinđelića? Kako je Katnić Sinđeliću omogućio da ode u Srbiju i da se ne izruči Hrvatskoj? Sinđelić je saradnik onih koji su zaduženi za “crne specijalne operacije”. Nije pitanje kako će se nastaviti ovaj proces, već ko će zaustaviti Katnića da učestvuje u diskreditaciji i progonu DF-a. Od ovog trenutka, ovo je problem cijele Crne Gore – naveo je lider PzP-a.

Funkcioner DF-a Andrija Mandić rekao je da DF niko ne može da zaustavi, jer “iza nas stoji istina, pravda i građani Crne Gore”.

- Pozivamo Katnića da stisne petlju, bude hrabar i odlučan kao što znaju da budu Katunjani i povuče potez koji je obećao građanima Crne Gore, kada se utvrdi da ne govori istinu i da i on stoji iza ove montaže – naveo je Mandić.

On je rekao da će u Srbiji uskoro biti zaokružena prijava protiv Katnića i drugih osoba iz Crne Gore koji su se "bavili švercom i trgovinom oružja".

Komentari: 11

21

19. 04. 2017 - 16:24

Pa dje njega nadjoste za organizatora...Haha...Uvalili vam ga braća Srbi.Sad je kasno..Pa, pa....
@

19. 04. 2017 - 16:59

Mi razumijemo da niko pametniji nije htio da vas slijedi ali o tome ste prije trebali da razmisljate.a drugo i zatvor je za ljude.
Audi 100.000

19. 04. 2017 - 19:43

Takvi autogolovi i potonuce u zivo blato lazi, izvrtanja cinjenica, neistina, falsifikata i prevara tipa skole KGB -a nije dosada vidjeno ! Pa zar mislite da je ovde neko lud, slijep, gluv i da pati od Alchajmera pa ne zna za vase ponasanje, aktivnosti, putovanja u Rusiju, Beograd, vase izjave, prijetnje, drsko, nevaspitano, primitivno i bezobrazno ponasanje, bahatost, jer ste bili ubjedjeni od "elementa inostranosti" da ste od 17 oktobra 2016 vlast 1000 % ! Ogroman novac koji ste nemilice trosili za koji se jos ne zna porijeklo i namjena (do citanja optuznice) A sve to je trajalo od avgusta 2015 do oktobra 2016 ?! Traju te vase "aktivnosti" i dan danas, samo ste iz ofanzive presli u defanzivu ...
Stanković

19. 04. 2017 - 16:26

Ovi iz DF se svaki dan šepure. Omogućio im Ranko nalozima preko kreveta svoje saradnice Ivici Stankoviću. Sztanković im omogućio, umjesto da budu u Spužu, da deže Press konferencije, izazivaju saobraćajne nesreće sa svjedocima terorizma, šalju SPS poruke o bombama itd. Valjda će neko imati prava i hrabrosti da pita Stankovića zbog čega štiti organoizatore terorizma.
Drpljanin

19. 04. 2017 - 16:32

Uzalud vam trud,svirači.Odsvirali ste svoje.Narednih decenija,rehabilitacija,šetnja u krug,zatvorska radionica,bibloteka...Maltretirate čitavu C.Goru,godinama.Ajte polako...
Ruski saradnik

19. 04. 2017 - 16:42

Knežević govori ko je čiji saradnik. On čak nije ni saradnik, nego najniže rangirani plaćenik Rusije i GRU.
Malisa

19. 04. 2017 - 16:52

Nijedan od njih ne rece ja nijesam u tome ucestvovao jer bi lagano elektronski bilo moguce utvrditi laz.Da nijesu eliminisali ovog Velimirovica i za njega bi "dokazali" da je kriminalac i psihicki bolesnik.Ka da prljavim rabotama treba da se rade finiji ljudi
Zivotinjska Farma

19. 04. 2017 - 16:59

Procitajte "Zivotinjsku Farmu" od Orwella. Vojvoda je pravi Napoleon. Da, Ranko Krivokapic je saradnik DF-a, jer ih vezu interesi I zajednicki finansijer
Zagor

19. 04. 2017 - 17:27

Hahahaha, ovi me zabavljaju iz dana u dan. Mogu vam rec da je ipak pametno sto ih nijesu hapsili.Ovako ce od nervoze sebe same ofirati.Ali su se uprpili hahahaha.A po teoriji i sastavu price ovo mora da je Medo glavni inspirator.Snasli su se o jadu ne pitaj, hahahha.
Pjer

19. 04. 2017 - 22:06

Žešća prpa! Kakva haotična saopštenja
kosta

20. 04. 2017 - 00:44

A recite mi botici Dps-a,sto vi apse ove sve ove postene funkcionere?
Novi komentar