Radulović: Zakon će biti usvojen, a moćnici demaskirani(VIDEO)

Novim Zakonom o planiranju i izgradnji, koji je u pripremi, predviđeno je da je država jedini gospodar prostora u Crnoj Gori i zato ima mnogo protivnika, kazao je resorni ministar Pavle Radulović, nakon sjednice Vlade.
Objavljeno: 20. 04. 2017 - 15:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Predlog zakona o planiranju i izgradnji jedan od najvažnijih za Crnu Goru jer je prostor jedan od najbitnijih resursa. Vjerujem da će Zakon biti usvojen, iako su protivnici, moćnici a namjere će biti demaskirane kroz javne rasprave", rekao je Radulović.
O predlogu zakon koji je i dalje u pripremi je bilo ishitrenih i tendecioznih izjava, saopštio je Radulović.
"Želim da vjerujem da dio stručne javnosti nije dobro pročitao predloge a ne da imaju tendenciozne namjere. U fokusu Zakona je kvalitet planske dokumentacije, a prije svega, fokus je na ličnoj odgovornosti za svaki korak u zakonu. Mislim da je ovaj posljednji fokus podigao najviše prašine, ali moramo konačno da preuzmemo odgovornost za ono što radimo ", rekao je ministar.
Radulović kaže da otpora za Predlog zakona  ima zbog toga što je izmijenjen koncept u kojem se se, dodaje, mnogi ponašali kao gospodari prostora a ti neki nisu bili država i to je bio veliki problem.
Radulović očekuje da će zakon biti usvojen iako ima mnogo protivnika, jer je država jača od bilo kog pojedinca.
“Sasvim sam siguran da će namjere moćnih pojedinaca biti demaskirane”, poručio je ministar.
Predlog zakona o planiranju i izgradnji je u pripremi treba da prođe javnu rapravu, a njegov  glavni cilj je da zaštiti prostor i da ga država održivo razvija I zato bi, zaključuje Radulović, trebalo da bude usvojen.

darmanovicDirektor Direktorata za državni trezor Dragan Darmanović saopštio je na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Vlade da je Vlada usvojila Informaciju o refinansiranju duga Javnog preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ po osnovu kredita Abu Dhabi Fonda tako što bi bio zaključen povoljniji aranžman.

„Regionalni vodovod je predložio da se zaključi novi kredit u eurima, kojim bi otplatio postojeći kredit i time smanjio svoje rizike i izloženost, kao i dodatne troškove u regulisanju obaveza ukoliko dođe do ponovne promjene kursa na međunarodnom tržištu“ – rekao je Dragan Darmanović.

 

 

foto, video: gov.me

Komentari: 7

40503

20. 04. 2017 - 15:35

Da ga zastitite od samih sebe...Ovjde ne devastira prostor niko bez saglasnosti Dpsa..
Zulufičar

20. 04. 2017 - 16:05

Dobro on reče, "sad će moćnici biti demaskirani".
Populizam

20. 04. 2017 - 17:11

Ovo je populistička priča u političke svrhe. I vrapci na grani znaju da je devastirano sve što se moglo devastirati. Nema se više ništa vrijedno spašavati. Dovoljno je samo poći od grada do grada i pogledati. Šlag na tortu je Kotor.
MINSTRE VI NAOPAČKE PLANIRATE

20. 04. 2017 - 18:48

...PORODICU-NAŠU DOMOVINU BREZ DRŽAVE?.. PRVO PLANIRATE DA SE ĐECA RAĐAJU-PA TEKE POSLIJE NJIH- NJIHOVI RODITELJ? DA BUDEM ISKREN I PRECIZAN-KOME VI TO PRIJETITE..."DEMASKIRZACIJOM MOĆNIKA-VAS I VAŠIH PREDHODNIKA-KOJI STE SVE POPLJAČKALI-PRVO BUDVU.. PA REDOM- SVE OSTALO-LIŠI ONOGA ŠTO JE ZA NEBO SVEZANO...? MOŽDA JE TO RAZLOG ŠTO PRVO "PLANIRATE-PRIPREMATE" RAĐANJE ĐECE-PA TEKE ONDARAKE NJIHOVIH RODITELJA...?! DA OPROSTITE-"VI" me NEODOLJIVO PODSJEĆATE na ONE MERMERNE TABLE-PO FABRIKA NAŠE UMORENE-LIViDIRANE DOMOVINE SFRJ-PRIJE 65 GODINA...NA KOJIMA JE PISALO: "Fabrike Radnicima..."-a danas " Zemljište bivših fabrika urbanizovati-objekte prodavati-a dobit "moćnicima"- pojedincima...? Pa iz tih razloga prijetite-siromasima-da bi ste pokrili nelegalno bogaćenje-vas moćnika...?! Lako li je obraze pokrivati zulufima-a glavu perikama..?
tandarake mandarake

21. 04. 2017 - 01:46

Govorim Crnogorski jezik, ali "teke ondarake, tandarake, mandarake...", što je ovo? Valjda se neko šali na društveno-političku temu...
rm

21. 04. 2017 - 07:52

Ovo vam je Slavko Perović...
tan-darko MANDALO greška....

21. 04. 2017 - 09:04

...se ne šali-nego žali u kakv ste brlog uvalili pošteni dio NARODA I CRNE GORE PETROVIĆA NJEGOŠA...-PA SE ONADARKE ONAŠNJA CRNA GORA NE MERE UPOREĐIVATI SA DAŠNJOM... JAVNIM SANITARNIM ČVOROM U ULICU BEKICA I ČERGAŠA I KARAĐORĐA POD GORICOM!!!
Novi komentar