Crna hronika

Bošković počeo nagodbu sa Specijalnim tužiocem

Osnivaču preduzeća „Melgonia Primorka“ Nebojši Boškoviću, njegovoj bivšoj supruzi i vlasnici kompanije „Krisma trejd“ Biljani Bošković i izvršnom direktoru „Promorke“ iz Bara Svetozaru Markoviću juče je u podgoričkom Višem sudu određen pritvor od 30 dana, potvrdio je za Pobjedu advokat Ratko Pantović.
Bošković počeo nagodbu sa Specijalnim tužiocem
Portal AnalitikaIzvor

Kako je advokat Pantović objasnio, okrivljenima je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i težine krivičnog djela koje im se stavlja na teret.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja, sa još dvanaest osoba među kojima su bivši i sadašnji državni službenici, prilikom dodjele državne pomoći preduzeću „Melgonia Primorka“ državni budžet olakšali za više od 4.000.000 eura. Odluku o pritvoru donio je sudija za istragu Miroslav Bašović.

Ostali uhapšeni juče nijesu privedeni pred sudijom za istragu, što prema mišljenju njihovih branilaca, najvjerovatnije ukazuje na to da Tužilaštvo u njihovom slučaju neće tražiti pritvor tako da je moguće da će se već danas naći na slobodi.

Slučaj Primorka, na kojem rade čak tri specijalna tužioca, dobio je na jačini kada je Nebojša Bošković, jedan od organizatora grupe, samo dan nakon hapšenja predložio sporazumno priznanje krivice. On je u roku od 48 sati tri puta posjetio zgradu Specijalnog tužilaštva gdje je počeo pregovore o nagodbi.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika