NOVA i DF odgovorili Demokratama: Nepotrebno da se izvinjavamo zbog komentara Marine Jočić

Nova srpska demokratija snažno stoji uz svoju poslanicu Marinu Jočić i nema nikakve potrebe da se bilo ko iz NOVE ili DF izvinjava Demokratama zbog komentara koji je gđa Jočić postavila na fejsbuku. Ona je samo konstatovala ono što je opštepoznato za sve članove Nove srpske demokratije, a do juče i za odbornika NOVE Nikolu Rovčanina- da nije prirodno i normalno da budete najagilniji zaštitnik i borac za prava srpskog naroda, na osnovu čega postajete visoki funkcioner stranke i odbornik u SO Pljevlja, a onda vam preko noći sve to postane zagušljivo i odete na ,,provjetravanje'' u političku organizaciju koju problemi Srba ne interesuju, niti činjenica što je jedino naš narod uskraćen za elementarna ljudska prava u današnjoj CG, saopšteno je Portalu Analitika iz Nove srpske demokratije.
Objavljeno: 23. 04. 2017 - 22:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saopštenje Jovana Vučurovića, portparola NOVE i poslanika DF-a prenosimo integralno:

"Nova srpska demokratija uvažava sve političke predstavnike manjinskih naroda, posebno bošnjačkog i albanskog, pa samim tim uvažavamo i političko djelovanje potpredsjednika Demokratske Crne Gore, Bošnjaka Dženana Kolića i predsjednika Demokratskog savjeta te partije, Albanca Štjefana Camaja.

Nažalost srpskog naroda i članova Nove srpske demokratije, Bošnjak Dženan Kolić i Albanac Štjefan Camaj nijesu do sada ništa uradili, pa čak ni dali bilo kakvu izjavu kojom bi ukazali na činjenicu da režim grubo diskriminiše Srbe. Za razliku od njih, do preleta u Demokrate, odbornik Nikola Rovčanin se snažno borio protiv režima i diskriminacije srpskog naroda i srpske jezičke zajednice u CG. Koliko nam je poznato, Kolić i Camaj, kao ni drugi brojni političari iz bošnjačkog i albanskog naroda koji su funkcioneri Demokrata, neće podržati da se, nakon promjene vlasti u CG, ukine priznanje lažne države Kosovo, odustane od sankcija uvedenih Rusiji, a sigurno neće htjeti ni da osude progon SPC ili podrže vraćanje njene oduzete imovine.

Dosadašnji funkcioner NOVE, Srbin, Nikola Rovčanin je bio snažan protivnik učlanjenja CG u NATO, osuđivao agresiju na SRJ, slaveći zajedno sa nama heroje i junake koji su dali svoje živote braneći našu otadžbinu od agresora, dok su Kolić i Camaj snažni podržavaoci tog saveza i zagovornici učlanjenja Crne Gore u NATO, slično većem broju članova Demokratske CG.

Kada je sve ovo poznato, onda nikoga ne treba da čudi kada naša poslanica Marina Jočić saopštava da ona ne prepoznaje Nikolu Rovčanina koji bi mogao da bude u istoj političkoj organizaciji sa onima koji podržavaju učlanjenje CG u NATO, koji nijesu spremni da ponište priznanje lažne Kosovo ili da ukinu sankcije Rusiji.

Tražeći izvinjenje od Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, nepotpisani autor saopštenja Demokrata to radi isključivo zbog najobičnije propagande vezane za izbore u Herceg Novom, pokušavajući da od građana te opštine prikriju činjenicu da je najmanje polovina funkcionera Demokratske CG za NATO ili da ne žele da ponište priznanje lažne države Kosovo. 

Da bi koliko toliko časno izašao iz ove neprijatne situacije, sastavljač saopštenja Demokrata treba da se izvini gospođi Jočić, građanima Crne Gore i Herceg Novog ili polovini svoje stranke koja zastupa stavove suprotne interesima i željama naroda iz kojega dolazi Nikola Rovčanin, jer nakon iskustva sa narandžastim kravatama Pozitivne CG, nikome ne nedostaje nedefinisana politika i neprecizni i nejasni politički stavovi.

Ne želimo nikoga unaprijed da optužimo za sumornu završnicu, ali ovo je nešto što je već viđeno, ovo dosadašnje ponašanje Demokrata isto je kao i ponašanje Pozitivne CG Darka Pajovića, jer su se i oni legitimisali kao nova nada i pravi izbor, a sad je samo drugačija boja kravata, a umjesto pomorandži dijele se čokoladice."

Komentari: 8

Cudo

24. 04. 2017 - 00:49

Ako tvrde, kao sto tvrde, da su Crnogorci Srbi, onda ispada da Albanci i Bosnjaci treba da stite Srbe od Srba.
Gluvator

24. 04. 2017 - 01:50

Svadja u familiji!Inace DF tjesno saradjuje sa DPS CG,koji se,jelte,zalaze za autonomiju Juznog Sandzaka,a DF za unitarnu ajednicu sa Srbijom.Cudo nevidjeno.
Luka

24. 04. 2017 - 07:03

Ne zele nikoga da optuzuju ali ipak.Koga vi gospodo iz nove mozete ubijediti da niste DPS placeniciNikoga normalnoga.
Pg

24. 04. 2017 - 08:02

To necemo progutati nikako to je ista partija , isti program , ista bratilja .Cilj je otrgnuti glasace Dps-a koji su nezadovoljni ekonomskom situacijom .Na anti Nato skupu mladih demokrata samo smo culi da su im usta puma kriminala korupcije ubistava prijetnji Djukanovicu .Sta su novo ponudili gradjanima .Nismo mi bas toliko neznaveni pa da ne mozemo prepoznat vase (dobre) namjere .Sto bi reka narod hvala vi na priganice .
Ljubav

24. 04. 2017 - 08:05

Sto se vise napadamo vise se volimo .
sveto

24. 04. 2017 - 08:12

Ako je Nidžo veliki srbin kao što tvrdite, vjerovatno se umorio kad je skontao da vi iz nove samo prdnjavite i zavlačite dio srpskog naroda koji vam još vjeruje i apsolutno ništa ne doprinosite. Ipak vas on najbolje poznaje
Tomo

24. 04. 2017 - 08:24

Katnic u dogovoru sa DFom samo dan pred niksicke izbore podize optuznicu jer je jasno bilo da DPS gubi Niksic.Ovo je nesto najpodmuklije sto smo vidjeli do sada.Ovo je sve zavjera protiv obicnih ljudi.
tako to radi DF

24. 04. 2017 - 12:24

Nova, stara, nova, stara-----samo naivnoga vara.......ali više nema ruskih para-------sad nek se mlatara.......stara dagara, ---samo muzu jarca u rešeto.......
Novi komentar