Kilibarda: Neprolazne kosmopolitske vrijednosti Njegoševog stvaralaštva

Značaj narodne književnosti u formiranju Njegoševe poetske ličnosti, te neprolazne kosmopolitske vrijednosti cjelokupnog stvaralaštva ovog velikana glavne su teme o kojima je prof. dr Novak Kilibarda govorio na prvom predavanju ciklusa „Njegoš naš nasušni“ održanom u KIC-u „Budo Tomović“
Objavljeno: 25. 04. 2017 - 14:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Niz predavanja, koji će trajati do jeseni, organizuju podgorički KIC i Društvo za očuvanje crnogorske narodne baštine – DOB, se povodom 170 godina od prvog izdanja „Gorskog vijenca“.

U ime organizatora, događaj je otvorila direktorica KIC-a Snežana Burzan koja smatra da su u 21. vijeku - vijeku globalizacije - otuđenja, razvoja tehonologije i raznovrsnih mreža, „Njegoševe misli svevremene i opštečovječanske“, pa ih treba pospebno približiti mladima.

Predsjednik DOB-a Goran Sekulović najavio je da će naredna predavanja o Njegošu održati: dr Sreten Perović, dr Čedomir Bogićević, dr Dušan Ičević, Miraš Martinović, Borislav Cimeša, Čedomir Drašković i drugi predstavnici crnogorskog društvenog, umjetničkog, kulturnog  života. Naredni će biti održan 8. maja.

Komentari: 0

Novi komentar