Politika

URA: Ni centa za ulcinjske klubove, dok Cungu bistri globalnu politiku

Od četiri miliona eura, koliko iznosi fond Ministarstva sporta za sufinansiranje crnogorskih sportskih klubova, nijedan jedini cent neće biti dodijeljen sportskim klubovima iz Ulcinja, koji funkcionišu u veoma teškim finansijskim uslovima - naveli su u ulcinjskom odboru Građanskog pokreta URA.
URA: Ni centa za ulcinjske klubove, dok Cungu bistri globalnu politiku
Portal AnalitikaIzvor

''Ovakav konkurs, koji je prošao gotovo nezapaženo, je najblaže rečeno - skandalozan. Takvim činjenjem, Ministarstvo sporta je zatvorilo vrata svim klubovima iz najjužnije crnogorske opštine, šta slikovito opisuje odnos ne samo ovog, već svih državnih organa prema našem gradu. Iako je u pitanju konkurs resorsnog ministarstva, vjerujemo da bi odgovorna lokalna uprava, na čelu sa upućenim i zainteresovanim predsjednikom, itekako trebala da se bavi tim pitanjem. Lokalna uprava je morala, u najmanju ruku, da pruži svu neophodnu tehničku i savjetodavnu podršku našim sportskim klubovima, ili da ih makar obavijesti o navedenom konkursu“, naveli su u ulcinjskom pokretu URA.
 
URA ističe da se, dok sportisti spremaju štrajk, ulcinjska vlast „bavi regionalnim i globalnim problemima - od sastavljanja vlasti u Makedoniji do referenduma u Turskoj. 
 
''Međutim, za sve to vrijeme ne propuštaju priliku da preko društvenih mreža, a naročito putem Facebook-a, prisvajaju uspjehe naših klubova, u cilju priprema za predstojeće lokalne izbore. U tome leži izražena ironija, koja vlada našom svakodnevnicom“, naveli su u pokretu URA.
 
U pokretu URA navode da ''svi znamo koliko je razvoj sporta bitan za jednu zajednicu, a pogotovo za građane Ulcinja - koji su oduvijek sa emocijama pratili nastupe svojih sportskih klubova i pojedinaca“.
 
''Ulcinjski sport je uvijek imao problema sa finansijama, ali su naši klubovi ipak opstajali. Svim sportistima i sportskim radnicima na tome treba čestitati, jer im nije bilo lako. Pogotovo kada vidimo koliko ozbiljne protivnike imaju van terena, a paradoksalno - i među sopstvenom publikom“, istakli su pokretu URA.

Portal Analitika