Politika

DPS poručio Miliću: Legitimna vam je izgleda samo skupštinska kasa

Iz Demokratske partije socijalista su, reagujući na izjavu lidera SNP-a Srđana Milića kazali da mu je "legitimna samo kasa, ali ne i Skupština o kojoj će se raspravljati o učlanjenju u NATO".
DPS poručio Miliću: Legitimna vam je izgleda samo skupštinska kasa
Portal AnalitikaIzvor

"Iako je ustvrdio da se „neće spuštati na taj nivo da odgovara DPS-u“, Srđa Milić se ipak „spustio“ i napisao poopširan rad, ne bi li se opravdao za laži koje je ranije izrekao. Očekujemo da to učini još jednom, jer je to mjera njegovog političarenja. Miliću bi vjerovatno bilo mnogo lakše da podnese neki drugi datum i neku drugu Skupštinu, ma šta ona odlučila. Recimo Podgoričku, prvog decembra naredne godine, da adekvatno obilježi stogodišnjicu onoga što čini matricu politike Milića i svih ostalih milića", navodi se u saopštenju.

DPS navodi da je razumljiv  i njegov očajnički pokušaj da se nekako vrati u središte crnogorske političke scene, pa makar i ovakvim sramnim poređenjima i izjavama, nakon debakla koji je sam sebi i svojoj partiji priredio u oktobru prošle godine. „Niko Miliću nije kriv za takvo srozavanje SNP-a, do on sam. Iščuđava se otkud DPS zna "da će biti jos napuštanja" u njegovoj partiji. Izgleda samo on ne zna ono što sva Crna Gora zna. Istina, mi nijesmo tako rekli, ali Milić zna čega se pribojava“, navodi DPS.

Što se legitimiteta crnogorske Skupštine tiče, ističe DPS, za Milića je očigledno jedino legitimna skupštinska kasa, iz koje uredno prima platu svakog prvog u mjesecu.

„Srđan Milić bi zbog laži koje izriče morao da pokaže dokument u kome je, kako tvrdi, „Tužilaštvo definisalo DPS kao organizovanu kriminalnu grupu“. Pošto takav dokument ne postoji, niti može postojati, Milić bi makar morao da uputi izvinjenje svim čestitim ljudima u Crnoj Gori. Ali,od takvih se ni to ne očekuje", zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika