Podgorica dobija plivački i vaterpolo klub

Konačno će i Podgorica imati plivački i vaterpolo klub za sada u mlađim kategorijama. Sjajna priča koja je krenula prošle godine na bazenu Verde kompleksa krunisaće se osnivanjem kluba koji će se zvati PVK “Aquatic Verde”.
Objavljeno: 27. 04. 2017 - 09:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Od septembra krećemo sa takmičenjima kroz olimpijske nade i to sa dječacima 2007. i 2008. godište, sa kojima smo krenuli u projekat, ali vidjećemo da i oni nešto stariji naredne godine učestvuju u ljetnoj sezoni”, rekao nam je koordinator i direktor škole Mladen Klikovac.

Kakva je situacija sa plivanjem?

“Plivači će nastupiti u velikom broju na crnogorskom prvenstvu u Nikšiću”, dodao je Klikovac.

Kako vam se dosad čine djeca iz Podgorice da li će moći da pariraju vršnjacima sa primorja?

“Mogu. Ova djeca su odlična, jedino što za sada treniramo tri puta sedmično, ali gledaćemo da sve to polako povećavamo, jer za njihov razvoj ne bi valjalo da smo krenuli sa treninzima svakog dana” dodao je Klikovac.

Donedavno član stručnog staba vaterpolo selekcije Crne Gore i aktuelni predsjednik stručnog savjeta za plivanje VPSCG je objasnio kako se došlo do novog kluba u Crnoj Gori…

“Do kraja maja traje zajednički projekat sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, koji je uradio ozbiljnu stvar, sada će se povući, a kompanija Čelebić i hotel Verde sve to su prepoznali i oni su spremni da nastavimo dalji rad”, zaključio je Klikovac.

U odboru škole će ostati eminentni treneri uz pomenutog Klikovca i Zoran Maslovar, Petar Porobić, Velimir Jovanović, Đorđe Pejović, Nikola Mijanović, Aleksa Brkić, Lena Bulatović i Goran Karanikić.

Dnevne novine

Komentari: 1

cetinje10

27. 04. 2017 - 12:14

sve je to lijepo,,samo prije toga ima nesto sto je puno vaznije za nase potomstvo,,organizovati skole plivanja,,a poslije iz toga se nadogradjuju i klubovi,kao i vijene koje ce placati roditelji djece,.jer znamo da nista nije dzabe,,a kakve su plate,opet ce to biti klubovi za djecu imucniijih roditelja..RAZMISLITE,,ZNATE DA JE OVO ISTINA...JER NASE AJKULE ,NIHIOVI RODITELJI NIJESU PLACALI DA IM DJECA UCE PKLIVANJE TRENIRAJU,,,
Novi komentar