Dragan Đurović u rukovodstvu evropskog vazduhoplovstva

Direktor crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović izabran je danas u Parizu za člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), jedne od najvažnijih evropskih vazduhoplovnih institucija. Đurović je izabran jednoglasnom podrškom 44 zemlje članice Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo.
Objavljeno: 04. 05. 2017 - 13:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavni cilj ECAC-a je kreiranje sigurnog, bezbjednog, djelotvornog i kontinuiranog sistema evropskog vazdušnog saobraćaja, kroz harmonizaciju upravljanja ovim saobraćajem među članicama. Koordinacioni komitet upravlja radom ECAC-a. Čine ga 11 direktora civilnog vazduhoplovstva iz najznačajnih evropskih zemalja, koji preuzimaju odgovornost za vođenje specifičnih oblasti iz ECAC-ovih aktivnosti. Koordinacioni komitet trenutno čine direktori vazduhoplovnih vlasti Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Španije, Italije, Austrije, Švedske, Holandije, Finske i Slovačke. 
  
Dragan Đurović je jedini član Koordinacionog komiteta koji dolazi iz zemlje koja nije članica Evropske unije.

''Izbor Đurovića predstavlja priznanje za ličnu angažovanost i u Evropi veoma zapažene rezultate Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore u razvoju sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja. To je takođe i značajno priznanje za Crnu Goru, koja po prvi put u istoriji ima predstavnika u rukovodećim strukturama neke od evropskih vazduhoplovnih institucija i dokaz da Crna Gora ispunjava najveće sigurnosne i bezbjednosne standarde u civilnom vazduhoplovstvu'', navodi se u saopštenju.

Nakon izbora, Đurović se zahvalio državama koje su ga predložile za ovu funkciju i svim državama koje su ga u toku procedure formalno podržale, ističući da je ovo veliko priznanje za Crnu Goru, Agenciju za civilno vazduhoplovstvo i njega lično. Istakao je punu posvećenost Crne Gore politici Evropske unije u oblasti vazdušnog saobraćaja i najavio nastavak ličnog angažmana u zajedničkoj misiji razvoja sigurnosti i bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva.

Komentari: 1

čuveni crnogorski pilot..

04. 05. 2017 - 18:44

...e bo?
Novi komentar