JOVANOVIĆ: Vozilo ZIKS-a imalo udes, Čađenović povrijeđen

Službeno vozilo u kojem se prevozio moj branjenik Mihailo Čađenović je imalo saobraćajni udes i, kako me sad obavijestio, čovjek je udario glavom i povrijeđen je, saopštio je novinarima ispred Višeg suda u Podgorici advokat Andrije Mandića i Mihaila Čađenovića, Miroje Jovanović.
Objavljeno: 05. 05. 2017 - 10:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Čudi me da službena lica ZIKS-a i sudska straža nijesu o tome obavijestili postupajuće vijeće. Ne mogu se dovoditi ljudi, koji su već izmučeni pritvorom, nakon saobraćajnog udesa a da se o tome službeno ne obavijeste branioci i postupajući sud. Ja to vidim kao jednu nonšalanciju u odnosu na ljude koji su nepravedno lišeni slobode", ocijenio je Jovanović.

Dodatno udesu koje je njegov klijent doživio, Jovanović tvrdi da je Specijalni državni tužilac mjesecima od odbrane krio obimne spise koji su esencijalni za advokate optuženih.

''Optužnica Specijalnog državnog tužioca je takva da bih im preporučio da uzmu lektora, ona je prije svega gramatički neispravna puna slovnih grešaka i rečenica van konteksta. Ona je takođe kao u onoj pjesmi Matije Bećkovića - Reče mi jedan čovjek, dakle bez dokaza. Spisi su obimni, to su spisi koje je Specijalni tužilac krio od odbrane šest mjeseci o čemu postoje službene bilješke. Znači u pitanjui su tehnički razlozi što braniocima blagovremeno spisi koji su nam potrebni nisu skenirani. Dakle ukoliko zaista dobijemo spise kao što je Sud naveo u narednih nekoliko dana mi ćemo biti u mogućnosti da sa pravne strane jednim skromnim podneskom na možda jedno stotinjak strana, za početak, u cjelosti osporimo ono što se naziva optužnica za takozvani državni udar'', kazao je Jovanović.

L. Đ.

Komentari: 11

MORE DA BIDNE...

05. 05. 2017 - 10:24

...da je na vozilo ovog Garavoga nalećelo ono isto vozilo koje je nalećelo na vozilo- našega arodnoga heroja Mirka Stefanova Velimirovića iz Zubinog Potoka-iz države Kosova..? More,more,a ne mora da bidne..?
M.Đ.

05. 05. 2017 - 10:51

Ne lazi Jovanovicu, znamo da ste vi sve odradili da bi optuzivali vladajucu Crnogorsku stranu kako se krsi ljudsko dostojanstvo, pravo itd. a Cađenović vam je samo pijun u igri kojeg se lako moze odbaciti bla bla bla
Posteni coek iz brbota

05. 05. 2017 - 10:54

Ajmo ga u Codru ili još bolje neka mu rusi pošalju avion pa neka ga liječe u Soči ili na Krim. ps.baš je lijepo ispao na ovu sliku.
...čoek iz brloga..

05. 05. 2017 - 19:30

..bojim se ja da mi VOĐEN...ne zaboravio Soči pri Čakoru-Velici i Bihoru......kojem nema do danas lijeka-ja ti jemac..čekajući s'neđelje na neđelju-da skupština kosova pritvri granicu na Čakoru...jer čeka se suglasnost Hajdinage puštanog iz Pariza grada svjetlost i jevropske tame..kad joj se za rogove ufate-sabraća vašije prdaka -fašisti Mkaron i gospođa Le Pen..e bo vi iz brloga...?
Nakot

06. 05. 2017 - 08:13

Kolimo se nakotilo izdajnika, ni mene nebi cudilo.
Vrsta cvecke

05. 05. 2017 - 11:01

Jovanoviću , jesi advokat, ali i ti si vrsta cvecke ala bratija.
Ide vuk

05. 05. 2017 - 12:53

Jadan si ti advokat Jovanoviću kad citiraš Matiju bećkovića!!!
dali

05. 05. 2017 - 17:39

e moj junace ti da citas Matiju bio bi barem malo pametniji ali ovako si tu dje si ,nidje, medju cetiri zida.
Marko

05. 05. 2017 - 20:40

Neka posrbice ne lupaj.
Мирослав Ђукић

06. 05. 2017 - 02:02

Марко, Шта вам значи то "посрбице"? Значи ли то да одричете Србима из Црне Горе право да буду то што јесу? Алудирате тиме на "потурице"? Значи, негирате и Србима из Црне Горе право на нацију, али у ствари тако директно гађете Бошњаке, које сматрате "потурицама"? А овамо сте им вајни пријатељи, савезници, поштујете их? Како би Вас онда требали ми, Срби и Бошњаци, заузврат да зовемо? Падају ми на памет много гадни називи, али не бих да се спуштам на ваш ниво комуникације. Знате добро да ово говори о вама, а не о нама. Нађите аргументе да побијете идеју, то је ефикасније од етикетирања.
Guest_94366

06. 05. 2017 - 03:03

Na kraju ce ispasti da Čadjo nije otkucao vojvodu i Pipuna , nego je udario glavom u šoferšajbnu pa od tada ne zna šta prica ! Znaci nije izdao nego su mu namjestili ! Vjerujem da ce nesto tako biti kad Čadjo odluci da ne robija za drugoga !
Novi komentar