Predstavljanje socijalne aktivacije i novih metoda rada ZZZCG i centara za socijalni rad

U okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resura 2012-2013“, koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), realizuje se projekat „Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i Centara za socijalni rad“.

Objavljeno: 05. 05. 2017 - 13:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavni korisnik ovog projekta je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a projekat sprovodi konzorcijum WYG International iz Velike Britanije.

U okviru druge komponente projekta projektni tim Wyg International-a će u partnerstvu sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića 9. maja održati okrugli sto na temu „Predstavljanje socijalne aktivacije i novih metoda rada Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad - Primjeri dobre prakse Crnoj Gori i zemljama EU” za predstavnike nevladinih organizacija, koje u svom fokusu imaju rad na unaprjeđenju položaja osoba s invaliditetom i pripadnika RE populacije, predstavnike lokalne samouprave, područnih jedinica ZZZCG i centara za socijalni rad, kao i ostale relevantne organizacije iz Nikšića. 

Na okruglom stolu će Vanja Hazl, voditeljica tehničke pomoći projekta i Goran Milošević, ekspert na projektu, predstaviti nove metode rada Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni i primjere dobre prakse socijalne aktivacije u zemljama Evropske unije.

Takođe, grant korisnici iz Nikšića, među kojima su JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Eparhija budimljansko-nikšićka i Opština Nikšić, predstaviće projekte koji se realizuju u Crnoj Gori u oblasti stručnog osposobljavanja i socijalne inkluzije.

Pored projektnog tima i korisnika grantova, okruglom stolu će prisustvovati predstavnici nevladinih organizacija, koje u svom fokusu imaju rad na unaprijeđenju položaja osoba s invaliditetom i pripadnika RE populacije, predstavnici lokalne samouprave, područnih jedinica ZZZCG i centara za socijalni rad, kao i ostale relevantne organizacije iz Nikšića. 

Okrugli sto će se održati u Inovaciono-preduzetničkom centru Tehnopolis, Radoja Dakića bb, Nikšić, u utorak, 9. maja 2017. godine, od 12.00 do 14.30 sati.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.

Komentari: 0

Novi komentar