Boškovićev film prvi put u Kotoru

Muzičko-dokumentarni film „Priča zelene strane“ biće večeras prikazan u Kinu „Boka“ u Kotoru od 20 časova.
Objavljeno: 12. 05. 2017 - 13:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novo ostvarenje Miodraga Bola Boškovića inspirisano je stihovima istoimene knjige poema, kotorske spisateljice i književnice Vesne Vičević. Stihove u filmu govori poznati crnogorski pozorišni i TV reditelj Blagota Eraković.

- Poslije Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ na Cetinju i Velike sale KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici, i kotorska publika imaće priliku da pogleda film. Ovo je prva promocija u Kotoru jednog od projekata čiji sam autor. Mislim da planinski masivi - gorostas planina Durmitora i Lovćena ukomponovani sa motivima iz Boke i kotorskim zidinama, kao i kombinacija Vesninih stihova sa Blagotinim glasom, neće ostaviti ravnodusnim sve one koji večeras dođu u salu Kina „Boka“. Sve što sam mislio i kako sam osjećao, prenio sam na film. Najkraće, moje je bilo da i kadrove i muziku i stihove upakujem na najsuptilniji način, a gledaoci neka daju konačan sud – rekao je autor ovog filma.

Kako je naveo, ovaj projekat „simboliše sinteza originalne ambijentalne muzike, stihova i art landing-a, koje karakteriše zajednička inspiracija - istorija i prirodne ljepote Crne Gore“.

- Namjensku muziku rađenu za film „Priča zelene strane“ čine četiri kompozicije: „Balkanska carica“, „Noć skuplja vijeka“, „Lesendro“ i „Starčeva gorica“ – kazao je Bošković, koji ujedno potpisuje scenario i režiju ovog 40-minutnog filma.

Postprodikcija je rađena u beogradskom studiju „Serdar“, a tehničku obradu uradio je Dimitrije Vučinić.

Komentari: 0

Novi komentar