OBRAČUN KOTORANA NASTAVLJEN U BEOGRADU: Brat ubijenog Cetinjanina ranjen na terasi na Voždovcu

Cetinjanin Miloš Đuričković (47), čijeg je brata prije sedam mjeseci ubio kavački klan, ranjen je juče oko četiri sata u Beogradu.
Objavljeno: 13. 05. 2017 - 22:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema saznanjima "Blica", Đuričković je oko četiri sata stajao na terasi stana u Miklošićevoj ulici na Voždovcu, kada ga je okrznuo metak po vratu.

Pozvana je Hitna pomoć, prevezen je u bolnicu, a o napadu je obavještena i policija. Obavljen je uviđaj, ali zasad nije poznato odakle je pucano i da li je možda hitac ispaljen iz automobila u pokretu.

Đuričković se oporavlja u bolnici i zasad nije otkrio svoje sumnje ko bi i zbog čega pokušao da ga ubije. On je početkom prošlog mjeseca privođen na Cetinju u akciji provjere "bezbjednosno interesantnih osoba". Kod njega tada nije nađeno ništa sumnjivo pa je pušten.

- Poslije puštanja, došao je u Beograd, a provjerava se sa kim se viđao i šta je radio - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Jedan smjer istrage je da je možda Đuričković ranjen u nastavku rata među crnogorskim klanovima, ali se utvrđuje da li je možda imao i drugih kriminalnih sukoba, piše Blic

Istražitelji sumnjaju da je pokušaj ubistva Miloša Đuričkovića nastavak rata između kotorskih kriminalnih grupa, škaljarskog i kavačkog klana, koji je počeo poslije nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji.

- Prva žrtva tog rata bio je upravo Đuričkovićev kum Goran Radoman, takođe Cetinjan, ubijen u februaru 2015. u Novom Beogradu. Radoman se dovodio u vezu sa nestankom droge vrijedne 15 miliona eura. Poslije ove egzekucije, rat se rasplamsao i na obje strane bilo je nekoliko žrtava - kaže sagovornik Blica.

Jedan od njih je i Goran Đuričković, Milošev rođak i zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, koji je likvidiran hicem iz snajpera.

Nije prošlo ni godinu dana od tog atentata, 10. oktobra prošle godine, a u ratu škaljaraca i kavčana likvidiran je još jedan član familije Đuričković, ovoga puta Milošev mlađi brat Radomir (41).

Tada je njegov drug Milorad Radulović, koji je sjedeo na mjestu suvozača, ranjen.

Crnogorska policija je ubrzo identifikovala egzekutore Vukana Vujačića (22), Igora Mašanovića (21) i Marija Miloševića (36).


Prema navodima iz istrage, ubistvo Radomira Đuričkovića organizovao je Milošević i to po nalogu finansijera kavačkog klana.

Sva trojica su još u bjekstvu, a kao motiv te egzekucije pominjalo se da je Radomir imao informacije o kokainu koji je nestao u Španiji.

Roganović prijavljivao bombe

Novljanin Vladimir Roganović, član kavačkog klana koji je uhapšen prije sedmicu u Beogradu zbog lažnih dokumenata, osumnjičen je da je 29. aprila javio da je u podgoričkoj diskoteci postavljena bomba. Poziv je uputio iz Beograda, a za njim je raspisana i međunarodna potjernica zbog izdržavanja jednogodišnje kazne u Crnoj Gori.

Blic

Komentari: 3

Мирослав Ђукић

14. 05. 2017 - 00:47

Кад би исто радили Београђани на Цетињу, дигла би се дрека до небеса...
Sovereign

14. 05. 2017 - 07:58

...а кажу да им је вино једини бренд....
@

14. 05. 2017 - 08:56

Recite "NE" drogi.Droga je zlo.Piiiih!!!
Novi komentar