Putin: Tramp nije ništa otkrio Lavrovu

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je tvrdnje da je predsjednik SAD Donald Tramp odao ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu tajne podatke tokom njihovog susreta u Bijeloj kući u Vašingtonu.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 15:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Mogu dati i snimak razgovora između Donalda Trampa i Sergeja Lavrova američkom Senatu i Kongresu”, rekao je Putin, a prenosi Skaj njuz.

Naime, prema tvrdnjama američkog lista “Vašington post”, Tramp je Lavrovu, na sastanku u Bijeloj kući, otkrio “strogo povjerljive informacije”.

Taj list je naveo, pozivajući se na aktuelne i bivše američke zvaničnike, da je Tramp time praktično ugrozio izvor obavještajnih informacija o Islamskoj državi.

Dodaje se da je informacija, koju su dobili Lavrov i ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak, stigla od američkog partnera kroz “veoma osjetljiv dogovor o razmjeni obavještajnih informacija”.

Zbog te informacije podigla se velika prašina u Americi, praktično još dok se nije slegla priča zbog iznenadne smjene direktora FBI-ja, pa se Tramp ponovo našao na meti kritika.

Sam Tramp je o susretu sa šefom ruske diplomatije rekao da je to bio odličan sastanak.

Agencije

 

 

Komentari: 0

Novi komentar