Dio grada ostao bez struje zbog Podgoričanina koji je zapalio kablove

Dio korisnika elektrodistributivne mreže u Novoj Dalmatinskoj ulici, pet zgrada i predstvaništvo CRBS-a, od sinoć su bez napajanja električnom energijom zbog namjernog uništavanja podzemnih elektroenergetskih kablova od strane jednog od mještana te ulice, saopštili su Portalu Analitika iz CEDIS-a.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 14:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nemili događaj desio se sinoc oko 21.30 sati. Ekipe CEDIS-a su po prijavi kvara došle da saniraju mrežu ali im mještanin Boljević to ni do ovog trenutka ne dozvoljava. Ekipe CEDIS-a očekuju nadležne organe uz čiju asistenciju će se mreža dovesti u ispravno stanje. Ovo je već drugi put u roku od tri dana da ista osoba pali kablove na tom mjestu i ostavlja mještane dijela Nove Dalmatinske ulice bez napajanja električnom energijom”, tvrde oni.

U nedjelju 14.maja oko 10 sati i 15 minuta, Boljević je iskopao kanal kako bi došao do podzemnih kablova i tom prilikom zapalio tri niskonaponska i dva 10 kilovoltna kabla. Stanari zgrada i predstavništvo CRBS-a su tada ostali bez napajanja električnom energijom.

“CEDIS je iskljucio kablove sa mreže i ekipe su izvrsile opravku kako bi korisnici dobili električnu energiju. Paljenjem kablova, Boljević je prouzrokovao havarijsku situaciju za čije je saniranje bilo potrebno više od pet sati”, navode u saopštenju.

Sinoć se, dodaje se sve ponovilo, po istom scenariju.

“Ekipe CEDIS-a su opet po prijavi kvara na licu mjesta zatekle nanovo iskopan kanal i zapaljene tek opravljene kablove. Slučaj je prijavljen policiji i energetskom inspektoru. Kako Boljević ni u ovom trenutku ne dozvoljava da naše ekipe odrade zamjenu kablova i dovedu mrežu u ispravno stanje, čekamo reakciju nadležnih organa da bi posao bio završen u toku dana. Nezvanično saznajemo da su razlozi ovih radnji , prema tvrdnjama Boljevića, neriješeni imovinsko pravni odnosi. Trafostanica Vranici 5 sa pratecom mrežom nije u vlasnistvu CEDIS-a vec investitora zgrada ali, kako je ona u energetskom sistemu Glavnog grada mi imamo obavezu prema korisnicima da im isporučimo energiju i mrežu dovedemo u ispravno stanje. Iskreno nam je žao što je, ne našom krivicom, došlo do nemile situacije i učinićemo sve sto je u nasoj nadleznosti da korisnici što prije dobiju električnu energiju”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 6

Kako je to moguce ?

18. 05. 2017 - 15:10

Valjda je zbog prvog paljenja trebao biti u zatvoru pa nebi mogao drugi put ponoviti radnju .Ali ako dobro shvatam on to moze uciniti i treci put
JAGOŠ.

18. 05. 2017 - 16:36

Najprije, valjda, treba uhapsit one koji su mu oteli zemlju a nijesu platili.
Mudresa

18. 05. 2017 - 17:32

Jagose, objasni mi situaciju. Dovedena je struja preko njegove zemlje ali mu jos nije isplaceno?! Ili je nesto drugo u pitanju?
cikotić

18. 05. 2017 - 17:39

Tako je. Upropaste čojeku imanje, vuku ga za nos, stanari zajebavaju...Ima pravo da "uhapsi" trafostanicu koja je u vlasništvu investitora.Neka CEDIS dovede napajanje sa druge trafostanice a Boljević proda trafostanicu i mirna stvar.
@

18. 05. 2017 - 21:22

Ne znam koliko je korektan ovaj potez ali nazalost i ne vidim drugi nacin da dobije svoja prava
dzoni

19. 05. 2017 - 10:56

To uopste nije njegova zemlja vec investitora Minica.....
Novi komentar