Vukićević: Dolaskom Adriatic Properties-a povećano interesovanje stranih investitora za Žabljak

Predstavnici Opštine Žabljak, s obzirom na posjećenost tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, očekuju dobru ljetnju sezonu tokom koje će raditi 11 hotela ukupnog kapaciteta 526 smještajnih jedinica.
Objavljeno: 23. 05. 2017 - 18:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević, kazao je za Mina-business da su pripreme za ljetnju turističku sezonu u toku. Sastanci su održani sa predstavnicima Turističke organizacije Žabljak, preduzeća Komunalno i vodovod vezano za blagovremeno uklanjanje smeća i održavanje ulične rasvjete i Komunalnom policijom i inspekcijom o neophodnoj svakodnevnoj kontroli u gradu.

- Značajno za sezonu jeste i funkcionisanje žičare na Savinom kuku u toku ljeta, a ove godine radiće i druga žica - kazao je Vukićević.

Hotelijeri i turistički poslenici su, kako je dodao, spremni za dolazak prvih gostiju.

- Sudeći po posjećenosti u toku vaskršnjih i prvomajskih praznika, očekuje nas dobra sezona i veliko interesovanje za Žabljak. Takođe, jedan od ključnih faktora, a na koji ne možemo uticati, jesu vremenske prilike. Nadamo se lijepim danima i gostima iz svih krajeva svijeta - poručio je Vukićević.

On je saopštio da jedini veliki hotel „Planinka“, neće raditi ove sezone, jer se obavljaju pripreme za rekonstrukciju čiji je početak najavljen za 1. septembar.

- Na raspolaganju turistima će biti i 1.500 prijavljenih jedinica u privatnom smještaju. Lokalni kampovi raspolažu sa 150 smještanjih jedinica i 130 mjesta za šatore - precizirao je Vukićević.

Kompanija Adriatic Properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, postala je krajem prošle godine novi vlasnik hotela „Durmitor“ na Žabljaku. Vukićević smatra da će vrijeme pokazati da je to bio pravi potez.

On je rekao da ta kompanija svojim dolaskom i svjetskim brendom kao što je Aman može odlučujuće uticati na turističku budućnost tog mjesta. Vukićević je ocijenio da se radi o ozbiljnom investitoru koji će jednu od najljepših lokacija u Crnoj Gori konačno valorizovati i time otvoriti nove kapacitete visoke kategorije, doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Žabljaka i zaposliti određeni broj sugrađana.

- Kupoprodajnim ugovorom definisana je obaveza ulaganja od deset miliona eura u gradnju hotela i ostalih sadržaja u narednih tri godine. Dolaskom kompanije Adriatic Properties značajno je poraslo interesovanje i drugih investitora za gradnju savremenih hotelskih kapaciteta na prostoru Opštine Žabljak - kazao je Vukićević.

Očekuje da će država sa svoje strane što prije usvojiti studiju lokacije Ivan do, izdati urbanističko tehničke uslove i omogućiti investitoru da može krenuti u taj kapitalni projekat.

- Zato i sve ovo što radimo u oblasti infrastrukture prvenstveno ima za cilj da što spremnije dočekamo ovaj i druge najavljene projekte i investicije - poručio je Vukićević.

Komentari: 3

Puko

23. 05. 2017 - 22:25

Ovaj naš presednik PUKO ko BAS, on nezna vise sta prica
Rukfaš

24. 05. 2017 - 06:38

Ne gradite ništa ko Boga vas molim. Samo popravite što je razvaljeno i kraj.
epalijepo

24. 05. 2017 - 14:20

Vukićeviću, ne bi bilo zgoreg da organizuješ čišćenje grada da ne biste bili najprljavija opštine posle Plava.
Novi komentar