Mariju Hodžiću 15.000 eura od Ministarstva sporta

Tačno 15.000 eura će Ministarstvo sporta dodijeliti karatisti Mariju Hodžiću koji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za seniore u Turskoj, osvojio bronzanu medalju, najavio je ministar sporta Nikola Janović, koji ga je tim povodom ugostio u svom kabinetu.
Objavljeno: 24. 05. 2017 - 10:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar je naglasio da je Hodžić tu premiju zaslužio shodno Zakonu o sportu i Uredbi o kriterijumima za utvrđivanje visine naknada i premije za ostvarene rezultate.

Janović mu je tokom razgovora i lično čestitao, kako je rekao, gotovo istorijski uspjeh, jer je Hodžićeva medalja prva kojom se neki crnogorski karatista okitio u posljednje dvije decenije.

Ministar se tokom razgovora sa mladim crnogorskim reprezentativcem uvjerio da je riječ o veoma srčanom i talentovanom borcu, te da imamo vrhunskog takmičara, koji se neće zaustaviti dok ne stigne do cilja, svjetske i olimpijske medalje.

„Na tebi je da se ne predaš i istraješ, a podrška Ministarstva sporta neće izostati“, obećao mu je ministar Janović.

Pored Hodžića, prijemu kod ministra sporta prisustvovali su trener Žarko Raković i član Upravnog odbora Karate kluba „Omladinac“ Srđan Miljanić, koji su se zahvalili na dosadašnjoj podršci države i poručili da Crna Gora ima relane šanse da je na Olimpijskim igrama u Tokiju, uz Marija Hodžića, predstavlja još šest karate reprezentativaca.

Komentari: 4

!?

24. 05. 2017 - 12:29

Svaka čast Hodžiću za ostvareni rezultat, ali mi nije jasno ko je donio taj crni zakon i mnoge druge još crnjije. Šta kažu ti zakoni o nagradama ljekara ili recimo inžinjera koji svaki dan ulažu napore za očuvanje ljutskih života. Ima li tu kakvih zasluga za društvo. Sramota. 15000 karatisti, kojim sve ne reprezentacijama od pionira ka da smo bogata zemlja i najmanje 10 miliona stanovnika. A u KBC- u, recimo tehnika od 50 godina, svi putevi jad jadni, mnoge škole takva kakve su... U rekreativni sport da, profesionalcima ni centa. No ovo je priča u vjetar, ali eto...
dali

24. 05. 2017 - 13:34

E POGLEDAJTE KAKO SE DAJU PARE OLAKO A ZA MOG DRUGA KOPRIVICU KOJI DJE GOD PODJE DA TRČI OSVOJI PRVO MJESTO A U CG NEMA PREMCA I ŠTO NIŠTA NO KAD DODJE SA TRKE ODMAH NA POSAO NA GRANIČNI PRELAZ SUKOBIN DA POLICIJA NE PROPUSTI ŠTO BEZ NJEGA,PODSTANAR SAMOHRANI RODITELJ I NEKA TO NEGO STVARA NOVE ŠAMPIONE ZA DŽABE SRCEM A DJE GOD TRČI NA GRUDIMA GRB CG.
Montenegro

24. 05. 2017 - 15:47

Piste gluposti !Nije lako predstavljati Crnu Goru na ovako jakom takmicenju i donijeti medalju koja se cekala 20 godina !Sve cestitje Mariju njegovom treneru i najboljem klubu OMLADINAC.
6382

24. 05. 2017 - 23:58

Mario do Olimpijske medalje
Novi komentar