Istraga za pranje novca: Katnić traži da se Medojeviću skine imunitet

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je zahtjev Skupštini za skidanje imuniteta predsjedniku PZP-a Nebojši Medojeviću zbog sumnje da je sa još četiri osobe učestvovao u pranju novca – saznaje Pobjeda iz više pouzdanih izvora.
Objavljeno: 31. 05. 2017 - 09:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Procedura nalaže da Administrativni odbor razmatra prijedlog Tužilaštva, a konačnu odluku donosi Skupština na plenumu.

Potezom Tužilaštva jasno je da se Medojević sumnjiči da je imao upliv u tokove novca koji je, kako cijeni Tužilaštvo, lažno predstavljen kao donacija za PZP.

Istražitelji od 19. oktobra prošle godine utvrđuju ko je sve uključen u pranje novca i kakva je bila šema malverzacija kojom je pokušano da se prikrije porijeklo spornih dolara. Istraga je pokrenuta protiv direktora Pokreta za promjene Dejana Vujisića, tehničkog sekretara PZP-a Željka Šćepanovića, koji je šura Nebojše Medojevića, preduzetnika iz Bosne i Hercegovine Momira Nikolića i dilera deviza Gordana Konatara. Njima se na teret stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Osumnjičeni su uhapšeni 15. maja nakon čega im je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio pritvor od 30 dana zbog uticaja na svjedoke. Specijalno tužilaštvo je, kako je Pobjedi potvrđeno, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Vujisića, Šćepanovića, Konatara i Nikolića.

Prema navodima iz krivične prijave, Nikolić se sumnjiči da je sa NN osobom bio na čelu kriminalne organizacije koja je prala novac.

Vujisić je istražiteljima potvrdio da je Šćepanoviću dao 30.000 dolara da ih razmijeni u eure kako bi „kupio građevinski materijal za kuću“.

Šćepanović i Konatar u fokus istrage dospjeli su prošle godine u oktobru kada je kod njih pronađen novac sumnjivog porijekla. Kod Šćepanovića je tada zaplijenjeno 30.000 dolara, a od Konatara 18.000. Kasnije je utvrđeno da je Šćepanović u najmanje tri navrata razmijenio 100.000 dolara u eure.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 37

Rukfaš

31. 05. 2017 - 07:11

Medo, nebudi p.z.a. Pođi i objasni očemu se radi.
!?

31. 05. 2017 - 11:01

Ma meni se čini da ovi iz opozicije treba svaki u Boga dan, da idu kod Katnića i da mu kako ti reče objašnjavaju o "čemu se radi". Puno bolje tužilac Katnić razumije ove iz vlasti, jer od njih ne traži, ama baš nikakava objašnjenja. Jasno mu valjda sve, elokventniji su od ovih iz opozicije, mora da je to .Nema što drugo biti...
Tipican sprdogorac

31. 05. 2017 - 23:05

sa ovakim "razmisljanjem". Sto je coce, da vi nisu vasi mitovi popili mozak pa ne mozete da procesujete kako je Katnic razbucao kriminalne elemente DPSa po Budvi? Bice mnogo jos lupeza i terorista iza brave.
Pogledajte njegov intervju

31. 05. 2017 - 07:11

(najnovviji) na Youtube i posebnu paznju obratite na njegov body language kad ga novinar hvata u lazi da ima potvrdu. Tako ga je novinar razbio u uhvatio u lazi nekoliko puta a ovaj ga drsko gleda u oci i nastavlja da laze, ali se sam odaje i hvata u lazi. Ali to kao da nije bitno i momentalno svim silama pokusava pa promijeni fokus jer mu je nelagodno a novinar ga ponovo vraca na isto pitanje. Novinaru svaka cast za izvanredno uradjen intervju! Podrska Katnicu za ovo i ako se ovaj mafijas ne osudi ja stvarno ne znam ko treba da se sudi!
*

31. 05. 2017 - 08:31

Predizborna kampanja za parlamentarne izbore im je bila stvarno vrhunska a to se ovdje ne oprašta
Vrhunska

31. 05. 2017 - 10:21

naravno, sa onoliko dolara. E sad trba položiti račune i Rusima i tužiocu.
FreeMontenegro

31. 05. 2017 - 11:09

aj daj taj link na you tube, ne mogu ga nac
Evo Meda na Youtube

01. 06. 2017 - 06:03

Evo ti ga: https://youtu.be/pqqKr-vFJ5M Pocinje na malo prije 13:04 za kontekst. Prati mu glas, body language, gutanje knedli, itd. Brundo je pod stresom a ovaj novinar kao VUK pa navalio jer je vidio da je ovo pravi trenutak da ga pritisne. Kao da ga je neki policajac ucio! Hahahahahaha
FreeMontenegro

01. 06. 2017 - 11:08

Hvala! :)
Neša Zemunac

31. 05. 2017 - 07:23

Naučio ti dobro lekciju, pa vičeš: "Drž'te lopova!"
milica

31. 05. 2017 - 07:36

Pa onda ovi iz Fronta-isto djelo...pa ovi iz Demokrata-isto djelo....Veliki novac je ušao u Crnu Goru, zato se putovalo, išlo po kuća, čašćavalo,rušila se Crna Gora.... a ni njima nije bio krivi dio...Sa jedne strane pritisli darodavci, a sa druge Katnić....Ipak se okreće... Ranko, jesu li ovo "ugledni parlamentarci???????????
Tesla

31. 05. 2017 - 09:37

To su Milice po Ranku sve ugledni parlamentarci, posten neki narod sta dalje da se kaze.Ne hvalim niti podrzavam nikog ali sta dalje da se kaze za osobe koje su svoju drzavu nemogu drugacije formulisati nego IZDALI.To je klasicna izdaja.Necuveno je da jos ima osoba u CG koji ovo tolerisu i podrzavaju.Pa zar vam nije dovoljno bilo 90-ih ?
Mr.No

31. 05. 2017 - 08:11

KAKO MI TE ZAO,DJE CETE OVE GODINE TI I ANDRIJA DOBITI ONAKO LEPU PREPLANULU BOJU KAO OVIH ZADNJIH GODINA.STO SE SE SUNCALI,SUNCALI
Upravu si

31. 05. 2017 - 11:23

Ovi iz DF preplanuli, leškare i sunčaju se. A vidi ove iz DPS-a, bijeli kao sir. Od silnih službenih putovanja nemaju kad skinut košulje dugih rukava. Aj da bar dobijaju dnevnice i da se voze službenim automobilima pa da čovjek kaže imaju neku satisfakciju za to, sve iz svoga džepa. Jok. Nije pravo. DF-ovci na plaže i planine, a DPS-ovci u auta i kancelarije i preko svih velikih poslova ovih dana pišu obrazloženja o smanjenju plata 20 ili 30 procenata i još ne znaju oće li to smanjenje bit od 01. juna retroaktivno ili teeek od 30. juna. A čuh preksinoć da je vlada zaključila da nema viška zaposlenih u javnim upravama i opštinskim preduzećima. Vjerujemo im i znamo svi to. Mora da je onda ovaj višak od 30 procenata u našoj industriji i privredi...hahaaaaaa. Upravu si ti Crnoj Gori je sad najbitniji problem boja kože poslanika opozicije. Ostalo nam je sve OK.
Baba

31. 05. 2017 - 09:18

Medu medo zaigrao na vrata!
Darko

31. 05. 2017 - 10:09

Pa ovo kao u komunisti u Jugoslaviji 1945.godine. Komplet opoziciju u zatvor. S obzirom da smo prakttično već u NATO-u, a znajući koliko NATO i zapad drži do zakona i ljutskih prava, tek će sada da se zahukta hajka na sve one koji se usude napraviti i najmanji prigovor vlasti ili budu tražili i insistirali na poštovanju zakona. Dolaze ne baš lijepa vremena. Tek sada će da se razmahne ona - jedna pravila za vas gradjane, a druga za nas iz vlasti. EU i NATO će kao i dosad, aktivno podržavati ovakve postupke vlasti, sve dok bude poslušna - uvijek će biti upravu.
Svašta!

31. 05. 2017 - 10:12

Ovo novo i prioritet tužilaštvu i sudstvu, a Limenka, Telekom itd. i itd., zastaralo - hahahahaaaaaaaaa.
Sami su krivi

31. 05. 2017 - 10:17

Meni pojedini iz ove opozicije ne djeluju baš najinteligentnije. Oni izgleda još nijesu skontali pravilo koje ovdje važi - kradeš li siću, obro si bostan, a kradeš li desetine i stotine miliona, niko te ne dira...ili si uvaženi gradjanin ili zastario ili kao pokrenu sutski proces, kao ovo kod gospodina "drugoga" kojim mu se ustvari zaštiti "pošteno" stečena imovina, koristeći ono da - za isto djelo ne može biti dva puta sudjeno. Svaka čast, kad im može biti.
Milivoje DSZ i ONO

31. 05. 2017 - 10:37

Da sam na njegovo mjesto svima iz opzicije bih poskidao .. mislim imunitet i priveo u centarlni komitet a onda u konracepcione logore kad ne slusaju primusa i skandiraju mu " posteni , posteani "
!?

31. 05. 2017 - 10:38

Pa da je g-din Katnić ranije uhvatio Meda sa ove 30 000, mogao je budžetu nadomjestit one 300 000 000 te dadosmo Rusima za KAP, a bogme i onu štetu od 10 000 000 za limenku i ko zna koje sve još ne limenke i meleone. Ali dobro, bolje ikad nego nikad. Blago nama, s nama.
Bog je Bog

31. 05. 2017 - 10:55

Samo da g-din Katnić i u ovom slučaju kao i kod "strašnoga državnoga udara" , kad ga novinari budu pitali odakle mu dokazi, opet ne kaže "od Svevišnjeg". A, Svevišnji se baš i ponaša bogovski, pa nikako da pošalje dokaze. Rekao da je oružje u neko jezero, ali nikako doć do njega. Svemogući Bog je izgleda bio u nekakvoj komunikaciji i sa ovima iz DF, pa učionio da se oružje rastopi u tom jezeru ili je bilo od nekog materijala koji se u dodiru sa vodom razgradi. Nema treće...
Ćalasan

31. 05. 2017 - 11:05

MOLIM da se MEDO NE DIRA. On je endemski primjerak homo sapiensa za svakojaku upotrebu. Kao što je Kvisling postao vječan po petokolonaštvu,treba MEDA zadržati dok se po njemu ne uvriježi novi termin za homoidno stvorenje iz Pljevaljske doline.
FreeMontenegro

31. 05. 2017 - 11:07

Konacno i medolino dodje na red!!!!! Koooonacnooo!!!!
Ša će nam opozicija...

31. 05. 2017 - 11:13

Ovo je što bi komunisti rekli "nenarodna opozicija". Ustvari kad bolje razmislim, što će nama opozicija. A i pravno gledano u ovim pristupnim dokumentima za NATO i EU nidje ne piše da treba da imamo opoziciju. U filmu Tri karte ze holivud onaj komandir policije fino kaže "Što će nama, ovakvi narod, mi ćemo biti narod". I nešto mislim ovi iz DPS-a i vlade, treba slično i da postupe. Što će nama ovakva opozicija. Neka DPS bude i opozicija. Sami su u skupštini donesu takav zakon i eto riješen problem neprisustva opozicije sjednicama. I vuk sit i ovce na broju, što bi reka narod. EU i OEBS će ka i dosad za sve izbore sigurno reći, da je to "demokratski i evropski". A i ovo najavljuju opet kišu za vikend. Nevjerujem što i tu ovi iz DF nijesu umiješali prste. Treba to Katnić da ispita, pa optužnicu. Prećeruje ova opozicija, što jes, jes.
Guest_78352

31. 05. 2017 - 11:21

Odavno nijesam cuo radosniju vijest . E sad bez imuniteta vidjecete kolika je hrabrost Mede Zemunca . Sad kad mu se od svakog gradjanina bude pričinjavao Veso P . Sad cete vidjeti hoce li smjeti da vrijedja ljude i prica kao sto je do sad pricao . Sad ce mu doci na naplatu sva nepocunstva sto je napravio . Dje mu je sad Ratko Knezevic ??? Ps. Vjerovatno je neko od uhapsene ekipe - propjevao !! Uh meraka !!
Ima "radosnijih" vijesti

31. 05. 2017 - 11:49

Kako nijesi čuo radosniju vijest. Evo skoro objavljeno da je nezaposlenost samo nešto malo preko 25 procenata / kaže Monstat mogu zamislit koliki je stvarni procenat /, pa evo ne u NATO, pa će opšte smanjenje plata tek za mjesec dana, pa polovina zaposlenih prima plate od oko 250 eura, pa evo biće i ovi autoput, od Gornjih Mrka do nekog bukovnjaka gore oko berana, nijesu mu još dali ime, doduše za koju godinu, pa evo nijesi čuo za zadnjih 20 godina da je otvoren ijedan proizvodni pogon koji bi zaposlio više od 20 radnika, itd, itd. Dakle, nijesi upravu ima još lijepih vijesti osim ove da tužilaštvo ispituje okle Medu 20 iljada. PS. Ja sam čuo da ima jedan što ima 4 firme, pa mu neki najbliži svojta čak i banku, a opet nijesam čuo da su dje radili...Mene je ovo radosna vijest. Jedan čoek, a 4 firme. To je za nas Crnogorce. To mene raduje, a još nidje ne radiš. Prava stvar.
raduj se

31. 05. 2017 - 12:11

Znas li ti da Medo ima skoro 2 m i oko 120 kg misicne mase ? Obuzdavalo ga je sto je narodni poslanik a sad kad mu skinu imunitet moze tebe i tvojega druga da odalami dok sjednete. Pa ti meraci.
cetinje10

31. 05. 2017 - 11:47

Zasto na You Tube,,nema bas te ermisije ZIVA ISTINA,,SA MEDOJEVICEM OD KRAJA MAJA OVE GODINE,,DJE JE UHVACEN U LAZI ,,,TO SE SAMI ZAPITAJTE,,KAO I SAMOG AUTORA EMISIJE,,,TOLIKOOO
cetinje10

31. 05. 2017 - 11:49

https://www.youtube.com/watch?v=pqqKr-vFJ5M evo linka pa gledajte od 12minuta,,kako se znoji covejka kad laze,,,..
5882

31. 05. 2017 - 12:25

Hapsi Milivoje hapsi!!!! Na kraju ćeš sam sebe uhapsit...Eto ti Limenka junače...tu se pokaži moj dobri Milivoje...ne smiješ ni pomislit
Ma nije to...

31. 05. 2017 - 12:49

...odbija ga ime "limenka". Jednostavno ga asocira na nešto sitno i bezvrijedno. Odje se kod Medojevića radi o krupnim parama. 30 000 je u pitanju. On je specijalni tužilac. On se bavi krupnijim stvarima. Kod Limenke se radi samo o 10 miliona i pride to nijesu nečije lične pare, nego državne i narodne. A, on kao pravnik, vjerovatno rezonuje ovako. Za te 10 miliona kriva je vlast, a tu vlast je opet na izborima izabro narod. Ko sam ja da protivrečim volji narodnoj. Nit je logično nit po zakonu. To ti je to.
Limenka...

31. 05. 2017 - 12:50

...pih. Zastarelo.
DILEMA

31. 05. 2017 - 12:34

Meni sve nešto čini da ovi iz opozicije oće vlast. Opozicija, a oće na vlast. Dje to ima. Pa vide li oni, čudo ih nevidjelo da već imamo vlast i to jednu te istu 30 godina. Da nije bila dobra, mi bi je već davno zamijenili. Sve nešto mislim, da smo mi kao narod bukvalno shvatili onu Crkvenu zapovijest - Svaka je vlast od Boga data, a opet buni me to procenat vjernika nije toliko visok, pa još ovo ne obavezuje nepravoslavne. Baš sam zbunjen. Biće ono što sam rekao na početku da je vlast, čitaj DPS bezgrešan. Alternativa bi bila da s narodom nešto nije potaman, a to mi je pet prestrog zaključak . A, možda smo samo čudan narod, taj termin nužno ne mora značit ništa loše, ali da bih za ovo da smo čudni, bio upravo neko bi to morao potvrdit, recimo ovi eksperti iz EU. Ali meni su da budem iskren i oni pomalo čudni, plate i standar nam takav kakav je, a njihove ocjene se uvijek potpuno podudaraju sa saopštenjima DPS, da smo "najbolji i primjer u Evropi". Ne zezaju, se...valjda.
zainat

31. 05. 2017 - 13:04

Zainat ne bih optuživo Medojevića. Vlast kaže da DF plaćaju Rusi. E kad su pare Ruske, taman neka ih im ih izinata troši Medo, kad su ovaki prema nama. Proćeravaju nas sa aerodruma. Pi.. jedne. Ono mi jesmo njima prvi uveli sankcije, i zabranili da amo dodi njih 140 Rusa. Ali šta je to kad, ostalih 250 milona može dolazit, umanjeno naravno za ova 142. Ovako da sam maliciozan, a nijesam, moga bih zaključit da je katniću žalije Ruskih trides hiljada eura, od stotina i stotina miliona naših gradjana koje odoše iz bužeta, a optužnica nidje.
"Grab the money and run"

31. 05. 2017 - 14:25

Prvi avion I za Rusiju
I obavezno

31. 05. 2017 - 18:48

da kmeci prije nego sto ode da je politicki velje mucenik.
Crna Gora

31. 05. 2017 - 22:27

E medo srecno bilo e se više ne možeš slušati a ni gledat.
Novi komentar