KIC: Reagovanje na spornu fotografiju sa aktuelne izložbe ’’Podgorica na razglednicama s kraja XIX vijeka do 80-tih godina XX vijeka“

Povodom sporne fotografije sa aktuelne izložbe ’’Podgorica na razglednicama s kraja XIX vijeka do 80-tih godina XX vijeka“ koju je priredio Zoran Fatić u “srcu kulture grada”, a koja je sinoć na Fejzbuk-stranici “Podgorički vremeplov” izazvala brojne komentare, u ime KIC-a kao organizatora izložbe, reagovala je direktorica Snežana Burzan.
Objavljeno: 31. 05. 2017 - 14:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

“KIC „Budo Tomović“ je u svoj majski repertoar uvrstio ovu izložbu prvenstveno zbog teme same izložbe i interesovanja javnosti koje je i do sada izazivala svaka njegova izložba bilo u KIC-u ili negdje drugo, ili promocija Fatićevih filmova ili knjiga. Podsjećam da se gospodin Fatić javnim poslom bavi već četiri decenije, a posljednjih nekoliko godina poznat je u Podgorici a i šire, kao vrijedni sakupljač, obrađivač i arhivar fotografija stare Podgorice. Ne zaboravite da ga je grupa uglednih Podgoričana prošle godine predložila i za nagradu „19. decembar“. Dakle, zašto bi KIC sumnjao u kvalitet Fatićevog rada. Naprotiv! 

Greške su moguće! On je javno još sinoć priznao svoju grešku na Fejzbuku i smatram da čovjeka ne bi trebalo razapinjati zbog toga, već ga podstaći da i dalje radi, sakuplja fotografije, obrađuje ih, retušira i stavlja na uvid veoma zainteresovanoj  podgoričkoj  javnosti!

Ova izložba je, i sa i bez ove Fatićeve greške, jedna od najposjećenijih koju je KIC organizovao u svojoj 50- godišnjoj karijeri. Trajaće do 20. juna,“ zaključila je Burzan.

31pg2

 

Komentari: 1

Ce

31. 05. 2017 - 16:13

Ne zeleci da se imalo umanji rad i doprinos gdina Fatica krajnje dobronamjerno zelim reci... ipak na plakatu pise izlozba fotografija Zorana Fatica ... kao da je on autor tih fotografija a nije.
Novi komentar