Medojevića terete da je šef kriminalne organizacije

Administrativni odbor Skupštine za 12. jun zakazao je sjednicu na kojoj će raspravljati o skidanju imuniteta predsjedniku PZP-a Nebojši Medojeviću. Skidanje imuniteta tražilo je Specijalno tužilaštvo zbog osnovane sumnje da je Medojević sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem osnovao kriminalnu organizaciju koja je prala novac u interesu PZP-a da bi se isplatili terenski aktivisti angažovani tokom izborne kampanje.
Objavljeno: 03. 06. 2017 - 07:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šta piše u zahtjevu

- Razmatranje zahtjeva za odobrenje Specijalnog državnog tužilaštva od 30. maja 2017. godine, da se protiv Nebojše Medojevića, poslanika u Skupštini Crne Gore, može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor, zakazano je za 12. jun u 13 sati - navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Luiđ Škrelja.

U zahtjevu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, u koji je Pobjeda imala uvid, navodi se da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Medojević izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st. 1 u vezi st. 6 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Istražni tim je nakon višemjesečne istrage došao do podataka, koji ukazuju na osnovanu sumnju, da je lider Pokreta za promjene u toku 2016. godine sa Momirom Nikolićem osnovao kriminalnu organizaciju, koja za cilj ima vršenje krivičnih djela pranje novca i drugih krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna.

Članovi organizacije su, kako se navodi u prijavi, postali direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar PZP-a Željko Šćepanović, koji je šura Nebojše Medojevića i druga NN lica. Svi članovu imali su jasno definisane uloge i zadatke a djelovanje „kriminalne organizacije planirano je na duže vrijeme“.

Zaduženja i vrbovanja

Prema sumnjama Tužilaštva, višemjesečne provjere ukazuju da je Medojević sa Nikolićem osmislio kriminalni plan da u legalne tokove ubace novac koji je Nikolić nezakonito stekao u građevinskim poslovima kao preduzetnik firme „Graditelj“ iz Tivta. Cilj je bio da se ta sredstva ne prikazuju kao prihod nadležnim organima i na taj način izbjegne plaćanje zakonskih obaveza.

Medojević je, prema rezultatima istrage Specijalnog tužilaštva, angažovao i saradnike čiji je zadatak bio da se bez odobrenja bave bankarskim poslovima odnosno da za potrebe partije na crno rade konverziju deviza i zarađeni procenat stave u legalne tokove.

U zahtjevu glavnog specijalnog tužioca navodi se i da je Medojević bio angažovan da pronađe građane kojima bi predavao nelegalno stečen novac da ga uplaćuju na račun političke partije kao donaciju.

Ono što je interesantno da je ova grupa imala i plan koji je, prema sumnjama istražnog tima, takođe osmislio lider PZP, „šta činiti“ u slučaju da bude razotkrivena.

- Medojević je bio zadužen i da usmjerava iskaze članova kriminalne organizacije i organizatora Nikolića da ih upućuje šta da izjave pred državnim organima, sa ciljem izbjegavanja krivičnog gonjenja, kao i da planira i realizuje nove oblike nedozvoljenog stavljanja novca pribavljenog kriminalnom djelatnošću u legalne tokove - navodi se u zahtjevu Specijalnog tužilaštva dostavljenom Skupštini.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 27

GRADJANSKI

03. 06. 2017 - 07:17

MA, CESA TO ZBORE ZA MEDOJEVICA - ON JE POSTEEEEN KOLIKO JE TEZAK! I NIJE KVISLING! CESOVE VEZE IMA STO JE U KOALICIJI SA KVISLINZIMA: MANDICEM I KNEZEVICEM (MAINAJMO SAD ONU NARODNU: S KIM SI - TAKAV SI)!
Identitet

03. 06. 2017 - 17:43

Interesantno.... Kad on proziva nekog za kriminal, lopovluke i razna druga nepočinstva - onda je to, jelte, pravda, istina i borba za pravnu i demokratsku državu protiv nezakonja, mita i korpcije.... Kad se pokrene istraga protiv njega i njegovih "nestašluka protiv zakona" - onda je to politički progon neistomišljenika, fašizam, ugrožavanje ljudskih prava, prijeti se, vrijeđa, napada, proziva i čine razne druge stvari podstaknute strahom od istine... !
REALNOST SA SJEVERA

03. 06. 2017 - 07:52

Crni MEDOJEVICU šta uradi ,
Rezervni tim

03. 06. 2017 - 08:13

Ovo rade sve politicke partije u CG godinama i tu ne treba visemjesevna istraga no posten pandur. Naravno partije koje imaju lovu. Problem je sto fale posteni panduri.
Sovereign

03. 06. 2017 - 09:40

Супер. Хапсите него што! Овако је црногорац из Лијеве Ријеке радио прије него што је изгубио власт у Србији. Није ред да га најбољи ученик разочара.
Guest_64603

03. 06. 2017 - 15:41

Nije vam bio " crnogorac iz Male Rijeke " kad ste ludjeli za njim i kad je bio veliki srbin . Kad je pukao i nije ostvario veliku srbiju tad vam je postao crnogorac . E koji si ti cetnicki polusvijet iz Rs ! Srama nemas . Vidim te kako odje sikćes i ludis . Ali kad razmislim bolje ti nego mi Crnogorci ! Vase je proslo i nikad vise za vijek vjekova necete vladati CG .
-

03. 06. 2017 - 18:44

Vlahovicu , evo vi jednog kandidata za Srpsku Listu iz SDP-a. prati mu komentare. Zove se Kara. Rapidno se priblizava vasoj politickoj platformi, ali jos nije zreo.
KARA RADUSIN

03. 06. 2017 - 10:23

E ako je Medojević šef jedne kriminalne organizacije -onda Podgorica gubi sudsku,izvršnu i zakonodavnu vlast-koja polako prelazi u SPUŽU A izgleda i dio servilne"opozicije".Tako se može desiti da SPUŽ bude sjedište parlamenta , vlade i pseudo opozicije -poid uslovom da Crna Gora napokon dobije državnog tužioca.
Slusajte ovo ne tako davno

03. 06. 2017 - 17:50

*** Medojevic: MEDOJEVIĆ: Krivokapić mi je rekao da je Đukanović otac nacije i države *** KARA RADUSIN 20. 12. 2015 - 11:25 Medojeviću što ima to da ti zbori Krivokapić valjda nijesi toliko neinformisan.Raspitaj se malo kod zvaničnika N A T O -a i članica EU oni će ti objasniti zašto to nijesi ti,Mandić,Milić,Bulatović,Knežević,Bečić,Lekić,Amfilohije....
Molba

03. 06. 2017 - 17:55

Ranko je izjavio da su Dan i Vijesti patriotske i prozapade novine. Pitanje: Sto ne poslusas Ranka i odes tamo? Oni glorifikuju DF i Medojevica i sve ostale prosrpske i proruske stranke. Ajde odavde.
KARI jos jednom

03. 06. 2017 - 18:16

Kara mali covjeculjku, koliko ti je debeo obraz kad ovo mozes raditi? Eto te zajedno sa ovim Sovereign-om na istom zadatku. Zavrsicete zajedno sa vasim uglednim parlamentarcima, ljigavi i neinteligentni stvorovi. A svaki put kad se pojavis sa ovim pateticnim ali drskim lazima tvojim komentarima cemo ti paliti sklempe.
KARA RADUSIN

03. 06. 2017 - 22:46

Zamislite kad bih ja koji sam bio član veličanstvenog LSCG polemisao sa onima koji su podržavali pljačku Dubrovnika, zloćine Vukovara, genocid Srebrnice i lopužanje "svoje" Crne Gore-bilo bi krajnje mizijerno. Vi ste devedesetih progonili mene i moju porodicu i to sada ponovo radite . Zato apelujem na javnost da ovi prefarbani četnici prekinu sa time.
terete ga

03. 06. 2017 - 11:35

veci kriminalci od njega.
SDP bez greske

03. 06. 2017 - 18:18

Ovo je poruka iz SDP-a sa svim sigurno koji se stavio u odbranu uglednih parlamentaraca. A inteligencija je primjerena njima. Zato vi se stranka topi. Za Srbe glasaju Srbi, za patriote patrioti. Ko ce glasati sa pripuze DF-a?
?!

03. 06. 2017 - 17:43

A ko bi rekao od medojevica. Djelovao je tako mudar, odmjeren, posten covjek, privrzen ovoj drzavi ....
Gradjanka za Portal

03. 06. 2017 - 17:56

Ne branite brutalne ......lce! Zasto ne pustate komentare?
KARA i MEDOJEVIC - I

03. 06. 2017 - 17:58

*** MEDOJEVIĆ: Demokratske strukture u zemlji i EU da spriječe eskalaciju sukoba *** 20. 10. 2015 - 17:33KARA RADUSIN--Zašto ne kažeš ko vas je spriječio da razgovarate sa Stoltenbergom. Pa jasno Ruski ambasador, znaju to i Američki ambasador i Stoltenberg. Sa ovim činjenjem ste nesvjesno i nevoljno pomogli Crnoj Gori da još brže dobije pozivnicu u N A T O. Zamislite kako na vaše proteste gleda svijet kad vas podržavaju Haški optuženici i pro-fašističke stranke koje slave Ratka Mladića i Radovana Karadzića, SPC i Vojislav Šešelj. Bolju podršku nijeste ni zaslužili.
BEČiĆ i KARA

03. 06. 2017 - 18:01

*** BEČIĆ: NATO je tema koja se zloupotrebljava kako bi se produbile podjele *** KARA RADUSIN05. 06. 2015 - 19:57 Ljubav i kašalj se nemogu sakriti. Tvoje senzore na talamusu je naštelovao Amfi i SPC, Tako da tvoje čipovanje ide u pravcu rezultante spajanja Moskva-Beograd. To tvoje je perfidna priča ko će donijeti odluku o ulasku u NATO alijansi. Vi bi izmislili hiljadu varijanti da se taj put ospori. Pa strani zvaničnici su kazali da se odluka potpuno legalno i legitimno donosi u parlamentu. Na kraju da se oslobodimo slušajući u kampanji lažibajke i guslački primitivizam onih koji nijesu za integraciju Crne Gore u društvu najkulturnijih i najcivilizovanijih država svijeta.
KARA i MEDOJEVIC II

03. 06. 2017 - 18:04

*** Medojević: Glasanje o Vladi pa na proteste *** KARA RADUSIN24. 09. 2014 - 21:33Ovo su zadnji trzaji u zaustavljanju Crne Gore prema N A T O savezu,pošto nije uspjela 2 Podgorička skupština.
Tako je govorio KARA

03. 06. 2017 - 18:08

02 04 2014 12 47 10 KARA RADUSIN Argumenti sedmog bataljona Sve što je progresivno savremeno proevropski i koristno za Crnu Goru to odmah pokušavaju zakočiti naši kvazi crbi Nijesu svjesni da nijedna nazadna i mračna ideologija nije zaustavila progresivne snage niđe u svijetu tokom istorije čovječanstva Džaba svi argumenti lidera SNP, SDP, DF, DVERI i popova SPC ipak će prevladati patriotska i civilizovana svijest u Crnoj Gori Umjesto da se suprostave svojim liderima koji ih dvadeset godina drže u izolaciji od svijeta i logičnog razmišljanja oni ih i dalje podržavaju A njima služe kao alibi za promašene političke projekte devedesetih godina prošlog vijeka
Tako je govorio KARA

03. 06. 2017 - 18:10

Poslje pobjede DPS u Mojkovcu: *** Dejan Medojević: Apsolutna pobjeda DPS-a *** *** KARA RADUSIN17. 11. 2013 - 16:10Mojkovac nije iznenadenje. Kad se zna da je na pravom popisu bez pritisaka i politickih namjestaljki 1981 Mojkovac bio ispred Cetinja sa 99,7% popisanih Crnogoraca.
SDP za Medojevica

03. 06. 2017 - 18:22

Jeste li primjetili kako SDP-ovci brane Medojevica? To je njihov patriotizam sto ih vodi. Medojevic im je osvojio srca - lobiranjem prije referenduma u Americi za Kostunicu - Radeci za Tadica i njegove biznismene (bele kosulje) - Radeci za Putina na opstrukciji CG na putu u NATO za debele pare koje su ubacivali u legalne tokove najprije oprane. Pare koje su sluzile da se rusi ova drzava . OVO JE OSVOJILO SRCA SDP-ovaca kao sto je Kara. Za sve sto je radio Medojevic je dobio grdne pare.
Izdaja kao biznis 15 godina

03. 06. 2017 - 18:25

Gdje su god pare iz vana kojima se pokusava rusit Crna Gore, pa bio to Kostunica, Tadic, Beko, Putin, tu je Medojevic. Covjek se obogatio izdajuci ovu drzavu. On je nasao pobjedonosnu formulu - pricati da si Crnogorac ali se prisljamciti stranci koje je protiv Crne Gore i naci sponzora iz vana. Izdaja kao unosan biznis. Ovu ideju je trebao patentirati na vrijeme. Ovako, po svoj prilici, danas je KOPIRA SDP koji ide njihovim putem. Pogledajte komentar ove Kare Rankove, pa ce vi biti jasno.
evropa

03. 06. 2017 - 18:44

Ovako ce da pise u oktobru.Kriminalna organizacija Prve familije sa sudstvom Vesnom i Katnicem pritvoreni na 30 dana.Zivi bili pa vidjelui.
DF-ovcima

03. 06. 2017 - 19:23

Da se vasa "istina" ostvarila danas bi bili region Srbije i uzivali u cirilici, popovima, borili se za Kosovo, mrzili Zapad i slavili rusko oruzje. Ajde brisi cetnik odavde
Ma ajde ?

03. 06. 2017 - 19:26

"će da piše bre" ? Dobro, more kad ti tako kažeš. Mlogo si mi bre ubedljiv tvojom argumentacijom, stilom izrazavanja, i potsecas me na neke iz proslosti koji nas prate evo cetvrt veka. More bre, more bre ajd' odatle bre.
Idiotluci SDP

03. 06. 2017 - 19:17

DF i DPS "rade zajedno" ali: - su im ugledni parlametnarci - ali su im dobri i posteni - ali Ranko svjedoci na sudu u njihovu korist - ali brane Medojevica gdje i kako mogu Ko i zasto jos glasa za ove klovnove ?
Novi komentar